Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Μεγάλη επιτυχία της συγκέντρωση στην Καλοσκοπή

Η σημερινή ημέρα στην Καλοσκοπή ήταν διαφορετική.
Από το πρωί πολύς κόσμος, το καφενείο δεν προλάβαινε τις παραγγελίες. Νεολαία μαζί με κάτοικους του χωριού, αλλά και των γύρω χωριών, άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία παλιοί αγωνιστές της Φωκίδας, παιδιά με μακρυά παιδιά απο την Αθήνα.
Η πλατεία του χωριού γέμισε από ανθρώπους που ήρθαν να δείξουν την υποστήριξή τους στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος και την λεηλασία της φύσης.
Όσα με την τρομοκρατία θέλησαν να ... αποτρέψουν, αντίθετα με ότι υπολόγιζαν, κατάφεραν και τα θέριεψαν. Η εταιρίες, από τις επίδειξεις δύναμης με τις αντισυγκεντρώσεις και τις πληρωμένες καταχωρήσεις, παντελώς απούσες. Πριν κάποιους μήνες ήταν λίγοι άνθρωποι , τώρα τα φράγματα σπάνε και ο κόσμος γίνεται ποτάμι. Το μόνο που έμεινε να θυμίζει την προσπάθεια τρομοκρατίας ήταν η Ελληνική Αστυνομία που έζωσε το χωριό από όλους τους δρόμους και γέμισε την συγκέντρωση ασφαλίτες , για να μας θυμίζει ότι η χούντα που κάνει πλιάτσικο στον τόπο ελέγχει ακόμα την κυβέρνηση.
Τα πράγματα όμως δεν γυρνάνε πίσω, υπάρχουν πλέον αποφάσεις από Δήμους της περιοχής, το δίκτυο που δημιουργήθηκε αγκαλιάζεται από ανθρώπους που τώρα γνωρίστηκαν μεταξύ τους και θα προσπαθήσουν να μην χαθεί αυτή η μάχη.
Από τα κόμματα υπήρχαν ο Σύριζα απο την Φωκίδα και κάποιες οικολογικές ομάδες, από ανθρώπους όμως υπήρχαν πολλοί περισσότεροι που έδειξαν το πάθος τους στις ομιλίες της συγκέντρωσης.
Όπως και τον Δεκέμβρη που μας πέρασε, λίγα κόμματα υπεράσπιζαν τους αγώνες τς νεολαίας, όπως και τώρα, αυτά τα κόμματα περιμένουν στην γωνία έξω από τους αγώνες έτοιμοι να κατηγορήσουν όσους αγωνίζονται και όσους συμπαραστέκονται.
Όμως τώρα κρύβονται δεν έχουν να πουν τίποτα . Επιλέγουν την σιωπή. Ο κόσμος όμως τους προσπερνάει. Πού είναι οι εκπρόσωποι της υπόλοιπης αντιπολίτευσης; ο κόσμος τους ήταν εκεί, αλλά αυτοί ήταν απόντες .
Νέα Δημοκρατία ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ στηρίζουν ο ένας τον άλλον για να μην χάσουν τις θεσούλες τους, όμως οι θέσεις έχουν αρχίσει να χάνονται, ο κόσμος άρχισε να ξυπνά.
Στην πλατεία της Καλοσκοπής που όπως λέει και στην πλάκα που υπάρχει στο Άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη, ο Άρης όρκισε τους πρώτους αντάρτες, εκεί στο ίδιο σημείο σήμερα αυτοί που μαζευτήκαμε ξεκινάμε τον αγώνα για το περιβάλλον και τα παιδιά μας. Υποσχόμαστε να μην σταματήσουμε μέχρι να σταματήσουμε τις επιφανειακές εξορύξεις και να ξαναφτιάξουμε ακόμα καλύτερο το σπίτι του Στέφανου Κόλλια.
Θα ακολουθήσει αργότερα πληρέστερο ρεπορτάζ.

4 σχόλια:

  1. bravo paidia an kai zo makria apo fokida wa balo xrimata gia to spiti kai pali bravo giati an den antistawoume oi alites oi kapitales wa mas fane

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη συγκέντρωση παρέστη σχεδόν όλο το τμήμα ασφάλειας(με το διοικητή επικεφαλής)της αστυν.διεύθυνσης φωκίδας.Φωτογραφικό υλικό δεν υπάρχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν έχετε τέτοιες φωτογραφίες στείλτε τις, για να τις αναρτήσουμε και μαζί με κάποιες άλλες της κινητοποίησης που δεν έχουμε προλάβει ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή