Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Αγροτικές κινητοποιήσεις

Οι αγρότες της Κρήτης έφτασαν στον Πειραιά με δύο πλοία από Ηράκλειο και Χανιά μαζί με βουλευτές από όλα τα κόμματα και με συμπαράσταση απο τις Νομαρχίες τους.
Σαν στόχο είχαν μετά από πορεία να πάνε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και να συναντήσουν τον Υπουργό.
Ο Υπουργός έφυγε άρον - άρον, παρά το ραντεβού, για να μην τους συναντήσει και πήγε στις Βρυξέλλες , αν και το ραντεβού του εκεί είναι μετά από δύο μέρες
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν επέτρεψαν την διενέργεια πορείας των αγροτών της Κρήτης.
Με δακρυγόνα και ξύλο αποσόβησαν την ....τροχονομική παράβαση της ....κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων στην Αθήνα.
Τα προσχήματα πλέον είναι τελείως φαιδρά , αν για τις τροχονομικές παραβάσεις πέφτει τόσο ξύλο και δακρυγόνο, όλοι οι Αθηναίοι έπρεπε να ήταν μαύροι από το ξύλο κάθε μέρα. Ιδιαίτερα εκείνους τους Αθηναίους του Κολωνακίου με ... τα 4Χ4 θα δυσκολευόμασταν πολύ να τους καταλάβουμε στην Αράχωβα αν μαύρισαν από το χιόνι ή από το ξύλο.

Η κυβέρνηση δεν τολμά να αφήσει μια πορεία στην Αθήνα που έχει την συμπαράσταση όλου του κόσμου και χρησιμοποιεί τα ΜΑΤ για να την εμποδίσει.
Μετά την κίνηση αυτή οι αγρότες του Προμαχώνα κλείσανε τα σύνορα για συμπαράσταση στους αγρότες της Κρήτης.
Οι αγρότες της Νίκαιας σταματήσανε το μπλόκο τους και επέστρεψαν στην Θεσσαλία.
Ανακοινώσεις εξέδωσαν για τα επεισόδια το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ
Οι αγροτικές κινητοποιήσεις σταμάτησαν και στην Φωκίδα την Παρασκευή οπού οι αγρότες με τα τρακτερ περνόντας απο την Νομαρχία έκαναν φανερή την δυσαρέσκιά τους στον Νομάρχη που δεν τους συμπαραστάθηκε στον αγώνα τους.
Και ο Βουλευτής μας και ο Νομάρχης έχουν βάλει πολύ υψηλούς στόχους φαίνεται και δεν καταδέχονται να ασχολούνται με τους αγρότες του Νομού μας όπως ασχολούνται οι άλλοι βουλευτές σε άλλες περιοχές της χώρας.
Αυτό είναι και το πρόβλημα που αναδεικνύεται στην περιοχή μας , ότι οι αγρότες της Φωκίδας δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτούς τους οποίους ψηφίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου