Ο τίτλος της ανάρτησης, δεν αποτελεί υπερβολή! Το έδαφος, οι ήπιες καιρικές συνθήκες και οι αιώνες, έχουν αναδείξει το προϊόν αυτό σε κορυφαίο ανάμεσα σε τόσα άλλα άλλων περιοχών!
Και μια διευκρίνιση: Άμφισσας! Όχι "τύπου" Άμφισσας!
Μετά του "Σταυρού", λοιπόν, κατά πως μάθαμε από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, "Οι ελιές, λαδώνουν"! Ο καρπός, δηλαδή, παύει να είναι "ξύλο", αλλά αρχίζει σιγά-σιγά να γαλακτώνει.
Και είναι πια η εποχή να αρχίσουμε να κάνουμε τις επιτραπέζιες "ελ(ί)τικες" επιλογές μας με την "ελίτ" του είδους, την "Επιτραπέζια Ελιά Άμφισσας"!
Θα σας δώσω, σταδιακά και τις πέντε, κλασσικές, επιλογές! Σήμερα θα αρχίσω από ...