Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Στον γαλλικό όμιλο Imerys περνά η S&B


 Για αρχή μετέφεραν την έδρα, στην συνέχεια την πούλησαν, τυχαίο δεν νομίζω...
Δεν ξέρουμε μόνο αν περιλαμβάνονται και οι ιθαγενείς της Φωκίδας στην συμφωνία.


Συμφωνία με την οικογένεια Κυριακόπουλου

Οι βασικοί μέτοχοι της S&B, εκπροσωπούμενοι από τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο, θα συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου Imerys, ενώ τα στελέχη της εταιρείας θα συνεχίσουν την υλοποίηση του μακροχρόνιου προγράμματος που...
έχει χαράξει η S&B.Share
Τον έλεγχο της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, συμφερόντων της οικογένειας Κυριακόπουλου, αποκτά ο γαλλικός κολοσσός βιομηχανικών ορυκτών Imerys, σε μια συμφωνία αξίας 525 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι και ο διοικήσεις των δύο εταιρειών προχώρησαν σε συμφωνία συνεργασίας, ώστε να παρέχουν προϊοντικές λύσεις με βάση τα ορυκτά στους σχετικούς βιομηχανικούς κλάδους που εξυπηρετούν.
Οι βασικοί μέτοχοι της S&B, εκπροσωπούμενοι από τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο, θα συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου Imerys, ενώ τα στελέχη της εταιρείας θα συνεχίσουν την υλοποίηση του μακροχρόνιου προγράμματος που έχει χαράξει η S&B.
Χθες, η Imerys ανακοίνωσε τη στρατηγική συνένωση για την ενσωμάτωση των κύριων δραστηριοτήτων της S&B, η οποία ανήκει στην οικογένεια Κυριακόπουλου (ιδρυτές) με ποσοστό 61% και στη Rhone Capital με ποσοστό 39%.
Μέσω αυτής της διαδικασίας, η Imerys θα επιταχύνει την ανάπτυξή της διευρύνοντας τις προσφερόμενες ειδικότητές της. Η συναλλαγή, η οποία θα πληρωθεί εν μέρει με μετοχές της Imerys, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει ραγδαία αξία για τους μετόχους της Imerys, καθώς η αξία της καθαρής θέσης της θα είναι 525 εκατ. ευρώ για το 100% των μετοχών, αυξανόμενη με ένα ποσό απόδοσης όχι μεγαλύτερο των 33 εκατ. ευρώ.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η οικογένεια Κυριακόπουλου, μέτοχος της S&B για πάνω από 80 χρόνια, θα γίνει μέτοχος στην Imerys και της ελεγχόμενης από αυτήν εταιρίας GBL group.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ένα μέρος της αντιμισθίας, ύψους 311 εκατ. ευρώ, πρέπει να πληρωθεί σε μετρητά, χρηματοδοτούμενη από τους οικονομικούς πόρους της Imerys. Το υπόλοιπο ποσό των 214 εκατ. ευρώ πρέπει να πληρωθεί με μετοχές της Imerys που θα εκδοθούν σε προαγοραστική βάση αποκλειστικά για την οικογένεια Κυριακόπουλου.
Μετά τη συναλλαγή, η Imerys θα διατηρήσει μια πολύ εύρωστη χρηματοοικονομική δομή, διατηρώντας τη σχέση καθαρού χρηματοοικονομικού χρέους προς καθαρή θέση σε ποσοστό κάτω του 60%, συμπεριλαμβανομένου του καθαρού χρηματοοικονομικού χρέους της S&B που ανέρχεται σε 235 εκατ. ευρώ (στοιχεία 30/6/2014).
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής παραμένει αντικείμενο έγκρισης των εμπλεκόμενων κανονιστικών αρχών και πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015.
Η οικογένεια Κυριακόπουλου, που μετά τη διαδικασία της απορρόφησης θα ελέγχει το 4,4% των μετοχών της Imerys, εντάσσεται και σε μια συμφωνία μετόχων του ομίλου GLP, η οποία θα έχει ισχύ αμέσως μετά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της απορρόφησης. Με αυτή τη συμφωνία θα δοθεί το δικαίωμα στην οικογένεια Κυριακόπουλου να εκπροσωπείται στο δ.σ. της Imerys.
Ο Gilles Michel, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Imerys, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η ενέργεια αντιπροσωπεύει ένα βασικό ορόσημο στην αναπτυξιακή στρατηγική της Imerys. Καλωσορίζοντας τις ομάδες της S&B, που μοιράζονται μαζί μας παρόμοια κουλτούρα και αξίες, θα ενισχύσουμε μαζί τις θέσεις μας στον παγκόσμιο χάρτη των εξειδικευμένων λύσεων στην αγορά ορυκτών. Οι βασικοί μοχλοί ανάπτυξης, που θα δημιουργήσουν αξία για τους μετόχους μας θα είναι ο εμπλουτισμός της δυνατότητας για καινοτομία καθώς και η επιτάχυνση διεθνούς ανάπτυξης, που βασίζεται στη συμπληρωματικότητα των δύο εταιρειών μας. Θα είναι χαρά μου να είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Imerys ένας εκπρόσωπος της οικογένειας Κυριακόπουλου.»
Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της S&B, πρόσθεσε: «Συνδυάζοντας τη λειτουργία μας με αυτή του παγκόσμιου ηγέτη στα βιομηχανικά ορυκτά, η S&B κάνει ένα αποφασιστικό βήμα στη στρατηγική της για παγκόσμια ανάπτυξη, προς όφελος των πελατών της. Με οδηγό τις ίδιες ισχυρές επιχειρηματικές αξίες, οι εργαζόμενοί μας θα βρουν νέες δυνατότητες ανάπτυξης μέσα στο νέο σχήμα. Θα είναι τιμή μου να είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Imerys μαζί με τους άλλους εκπρόσωπους των μετόχων καθώς και να συμμετέχω στις στρατηγικές αποφάσεις που θα επιταχύνουν την ανάπτυξή της».
 http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου