Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών στην Ιτέα

Οι αγωνιζόμενες απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών Ευαγγελία Αλεξάκη και Φωτεινή Νικηταρά συμμετείχαν σε εκδήλωση της κινηματογραφικής λέσχης της Ιτέας το Σάββατο.
Η εκδήλωση είχε θέμα την προβολή της ταινίας 
"Πουλιά στο βάλτο" της  Αλίντα Δημητρίου.
Η ταινία αναφέρεται στη συμμετοχή και προσφορά της γυναίκας στην Αντίσταση κατά την περίοδο της Κατοχής 1941-44, καθώς και στις συνέπειες που υπέστη. Στηρίζεται στις προφορικές μαρτυρίες των γυναικών που επέζησαν, με άξονα την ιστορική διαδρομή. Εκείνο, όμως, στο οποίο εστιάζει δεν είναι η ιστορική περιγραφή αλλά ...
η, μέσα από τις μνήμες, τα βιώματα ή και τα ψυχολογικά τραύματα, αποκάλυψη μιας στάσης ζωής των γυναικών σε πράξεις που θεωρούμε ότι αναφέρονται μόνο στους άνδρες.
Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες εξέφρασαν την συγκίνησή που ένιωσαν παρακολουθώντας την ταινία. Το μέγεθος της θυσίας αυτών των γυναικών τους μας είπανα ότι τους έδωσε δύναμη και ιδέες πως να συνεχίσουν τον δικό τους αγώνα..
Εμείς βλέποντας τες στην 183 ημέρα του αγώνα τους δεν μπορούμε παρά να  αισθανούμε ότι με τον δικό τους αγώνα βάζουν δίνουν ένα μήνυμα ελπίδας και νίκης σε όλους μας.
Για όσους δεν μπορέσατε να παρακολουθήσετε την ταινάι υπάρχει η δυνατότητα να την παρακολουθήσετε μέσω ίντερνετ
στην παρακάτω διεύθυνση
Πουλιά στον βάλτο
επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις δύο άλλες ταινίες της Αλίντα Δημητρίου της τριλογίας της για τις γυναίκες στην αντίσταση
Η ζωή στους βράχους αναφέρεται στον Εμφύλιο - οι Γυναίκες πάνε στο βουνό, στο Δημοκρατικό Στρατό - αλλά και στις εξορίες.
και Τα κορίτσια της βροχής Το κύκνειο άσμα της Αλίντας Δημητρίου, που ολοκληρώνει την τριλογία για τις γυναίκες στους πολιτικούς αγώνες στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου