Κυριακή, 18 Μαΐου 2014

Ενας ακόμα νεκρός εργάτης στην απέραντη λίστα των θυμάτων στη ΛΑΡΚΟ

Διαρκές το έγκλημα των μνημονιακών κυβερνώντων, της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ κατά των εργαζομένων. Ένας ακόμα εργάτης έχασε σήμερα τη ζωή του την ώρα που έβγαζε το μεροκάματο στη ΛΑΡΚΟ. Πρόκειται για τον εργάτη  Παναγιώτη Σέτο 47 χρονών, πατέρα τεσσάρων παιδιών ο οποίος σκοτώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε σε σιλό τροφοδοσίας μεταλλεύματος...

Το θύμα καταγόταν από τη Μαλεσίνα Φθιώτιδας κι εργαζόταν με καθεστώς εργολαβίας τους τελευταίους έξι μήνες στη βιομηχανία.
Η αριστερές παρατάξεις  των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ (Ανεξάρτητοι, ΠΑΜΕ) απαίτησαν από το ΔΣ του σωματείου να κηρυχθεί για αύριο 24ωρη απεργία με επαναλαμβανόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες με αίτημα να παραιτηθεί η διοίκηση της εταιρείας.
Η πλειοψηφία του ΔΣ έχει προτείνει μόνο 4ωρες στάσεις εργασίας μέχρι να δεχτεί η διοίκηση της εταιρείας το σωματείο. Όμως αυτη τη στιγμή το σωματείο ήδη συνομιλεί με τη διοίκηση της εταιρείας γεγονός που καθιστά τη πρότασή τους υπεκφυγή για τη νέα δολοφονία του εργαζόμενου και την απόδοση των ευθυνών

Tο Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη "ΛΑΡΚΟ", με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο ενός 47χρόνου εργάτη, πατέρα 4 παιδιών, που δούλευε στις εργολαβίες του εργοστασίου. Οι ευθύνες της εργοδοσίας της "ΛΑΡΚΟ", αλλά και της κυβέρνησης, είναι τεράστιες, καθώς η εργατική τάξη θρηνεί σε διάστημα μόλις πέντε μηνών, στο ίδιο εργοστάσιο και δεύτερο νεκρό εργάτη.

Τα συνεχιζόμενα θανατηφόρα δυστυχήματα στη "ΛΑΡΚΟ" είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής, που διαλύει και απαξιώνει τη "ΛΑΡΚΟ", τσακίζει τις εργασιακές σχέσεις, τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς και αντικαθιστά εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά με το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβιών.

Αποκαλύπτεται ότι ο στόχος της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, περνάει μέσα και από την ίδια τη ζωή εργατών.

Κανένας εργάτης, κανένας άνθρωπος των φτωχών – λαϊκών στρωμάτων, να μην πιστέψει τις αναμενόμενες δικαιολογίες της διοίκησης του εργοστασίου περί "ανθρώπινου λάθους". Με ταξική οργάνωση και αλληλεγγύη να μετατρέψει την οργή και την πείρα του σε δύναμη για την εργατική – λαϊκή αντεπίθεση, που θα βάλει τέλος στο απάνθρωπο και βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου