Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΜΕ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕ


Τον Ιανουάριο του 2013  δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα μας , το έγγραφο του
Γ. Γραμματέα του Δήμου Δελφών κ. Τζαβάρα για το ποσόν που δικαιούταν το Γαλαξίδι για έσοδα από τις ΑΠΕ και η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου για δύο έργα συνολικού ποσού 56.613.51e
  Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένα έργο αν και πέρασαν περισσότερο   από δέκα μήνες  κι επειδή – κάτι που ελάχιστοι ίσως γνωρίζουν - με την υπ αρίθμ. 23/22.10.2013 απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Γαλαξιδίου τροποποιήθηκε  η απόφαση για το ένα  έργο αξίας 10.000.00 e από κατάργηση των στύλων της ...
ΔΕΗ με σύνδεση των παροχών οικιών και καταστημάτων σε προμήθεια φωτιστικών σωμάτων  - αυτό δεν είναι έργο - και ακυρώθηκε η απόφαση για το δεύτερο αξίας   46.613.51e  έστειλα την παρακάτω αίτηση στην Κοινότητα Γαλαξιδίου με κοινοποίηση στο Δήμο Δελφών.


                                                Α   Ι   Τ   Η   Σ   Η


                                                                    Γαλαξίδι 9 Δεκεμβρίου 2013
Ευσταθίου Μαρματάκη                                        Προς το Δήμο Δελφών
Κατοίκου Γαλαξιδίου                                            Κοινότητα Γαλαξιδίου
Θέση Κεραμού Τ.Κ.33052
Τη. 6974761227
ΘΕΜΑ: Υπογειοποίηση  καλωδίων στο Γαλαξίδι – κατάργηση στύλων ΔΕΗ
Όπως είναι γνωστό σε συνεργασία του πρώην Δήμου Γαλαξιδίου και της τότε Δ.Ε.Η. είχαν γίνει εργασίες εκ μέρους της τελευταίας την περίοδο 2009-2010 που πλην της πλήρους υποδομής προβλεπόταν η μελλοντική κατάργηση των στύλων .
Πρόσθετα υπενθυμίζω σε όσους το γνωρίζουν αλλά και για  να το μάθουν όσοι δεν το ξέρουν ότι με μέριμνα του τότε Δήμου, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ , έχει τοποθετηθεί   στην κορυφή της εκσκαφής υπόγεια σωλήνωση  κατά μήκος του κεντρικού δρόμου από τα Μανουσάκια μέχρι την παραλία – χωρίς συνδέσεις στους ακροδέκτες των σωλήνων - ,για να αποφευχθούν  στο μέλλον εργασίες σκαψίματος για την ίδια αιτία , η οποία , μετά το .. πέρασμα των καλωδίων θα χρησίμευε  για το φωτισμό του δρόμου με επιτοίχιο  φωτισμό  – γεγονός  πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα - . Επίσης , εκ μέρους της ΔΕΗ, υπάρχει πλήρες υπόγειο δίκτυο για την κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκης - αναμονές ηλεκτρικών παροχών για άμεση σύνδεση της κεντρικής υπόγειας καλωδίωσης και του νέου φωτισμού στα Μανουσάκια και στο ΚΟΝΑΚΙ κ.ά - .
Για την κατάργηση λοιπόν των στύλων από τη ΔΕΗ πρέπει να προηγηθεί  η εκ μέρους του Δήμου εκτέλεση του προαναφερόμενου έργου ώστε πρώτα να υπάρξει μέριμνα φωτισμού του δρόμου  για να μην ξανασυμβούν τα ίδια που είχαμε με την παραλία- πλήρες σκοτάδι - .
Η σειρά δε των διαδικασιών που προβλέπεται από τους νόμους περί ΑΠΕ είναι  απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου για συγκεκριμένα έργα – στην εισηγητική έκθεση του ν. 3468/2006 προβλέπεται προηγούμενη σύγκληση λαϊκής συνέλευσης για τον καθορισμό των έργων - , απόφαση έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για το κόστος των έργων  που εισηγήθηκε το Τοπικό Συμβούλιο -– προηγείται κατάρτιση μελετών – και έπεται η διακήρυξη του μειοδοτικού διαγωνισμού.
Τέλος μετά το πέρας των προαναφερόμενων έργων ,για το φωτισμό από το Δήμο και την κατάργηση των στύλων από τη ΔΕΗ,  με μηδαμινές έως ανύπαρκτες βλάβες ,  μπορεί να ακολουθήσει η επίστρωση των πεζοδρομίων με βότσαλα τηρουμένων των προαναφερόμενων ενεργειών για τη διακήρυξη σχετικού μειοδοτικού διαγωνισμού.
Ύστερα από τα παραπάνω , παρακαλώ να μου γνωρίσετε εάν έχει συνταχθεί μελέτη εκ μέρους του Δήμου για το φωτισμό και σε τι ποσόν ανέρχεται .
Επίσης , να μου γνωρίσετε εάν έχετε απευθυνθεί στη ΔΕΗ για το κόστος κατάργη-σης των στύλων και επί καταφατικής περιπτώσεως ,το απαντητικό της έγγραφο με ανάλυση του κόστους ανά τμήματα , Αγ.Ιωάννης – Μανουσάκια , Μανουσάκια – Παραλία κ.ά. για να μάθουν οι πολίτες το ύψος του κόστους των έργων που έχουν αποφασισθεί από τα διαθέσιμα ποσά των ΑΠΕ.
Και τα ποσά , μέχρι τις 30/6/2013 , είναι πλέον των 85.000.00 e για έργα υποδομής κ.ά. στο Γαλαξίδι και πλέον των 71.000.00e για τη Δημοτική Ενότητα Γαλαξιδίου.
 Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκρισή σας

Κοιν. Δήμος Δελφών                                          Με εκτίμηση
                                   
                                                                   Ευστάθιος Μαρματάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου