Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Συναντήσεις Γονέων και εκπαιδευτικών στην Φωκίδα

Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
    Άμφισσα, 22-7-2013 
ΠΡΟΣ: Συλλόγους Διδασκόντων Ν. Φωκίδας
Τοπικά ΜΜΕ
  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 7 2013 στο Γυμνάσιο Άμφισσας συνάντηση σύσκεψη    Συλλόγων Γονέων του Νομού με την ΕΛΜΕ Ν. Φωκίδας, όπου παραβρεθήκαν δέκα τέσσερις σύλλογοι γονέων, από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης .
Σε αυτή έγινε ενημέρωση για την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και τις επιπτώσεις στην παιδεία και τη μόρφωση των παιδιών....
 Επίσης έγινε σύντομη παρουσίαση των  δράσεων  που ανέπτυξε το προηγούμενο διάστημα η ΕΛΜΕ Ν. Φωκίδας για τις ελλείψεις που υπήρχαν στα σχολεία του Νομού   σε υλικοτεχνική υποδομή και σε εκπαιδευτικό προσωπικό, δράσεις  ενάντια στην επερχόμενη αξιολόγηση στο δημόσιο, στις υπεραριθμίες ,στην κατάργηση της οργανικότητας, στις  καταργήσεις ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση, στις διαθεσιμότητες και τέλος  στις απολύσεις  εκπαιδευτικών σχολικών φυλάκων ,καθαριστριών .
Στη σύσκεψη αναπτύχτηκε διάλογος και διατυπωθήκαν  προτάσεις για αρκετές και διάφορες δράσεις  .
 Αποφασίστηκε οι συσκέψεις να συνεχιστούν με τη συμμετοχή και εκπρόσωπων των μαθητών και δασκάλων για την οργάνωση από κοινού κινητοποιήσεων για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και αφορούν όλους.  
( Η επομένη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Αυγούστου με ημερομηνία που θα καθοριστεί  και θα ανακοινωθεί το συντομότερο.)
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ         
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΣΕ  ΑΠΟΛΥΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΥΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ,  ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ  ΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΙΔΙΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου