Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Η ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στις βίλες της Αντιδημάρχου Γουργουρή στο Γαλαξίδι δημιουργεί πολιτικές αναταράξεις



Διαστάσεις πολιτικής κρίσης ολκής με απρόβλεπτες συνέπειες και βάθος αρχίζει να παίρνει η περιβόητη υπόθεση εναπόθεσης ασφαλτικού υλικού σε δρόμο που οδηγεί σε βίλες που ανήκουν στο ζεύγος Γουργουρή .

Με χτεσινή της ανακοίνωση η αντιπεριφερειάρχης κα Γαζή δηλώνει δημόσια ότι ουδέποτε έδωσε εντολή για κάτι τέτοιο, ο τέως αντιδήμαρχος Γαλαξιδίου κος Βασίλης Καραγιάννης ζητά την παραίτηση της κας Γουργουρή ενώ οι τοπικοί σύμβουλοι κκ Γιώργος Νακος και Σπύρος Μπαρλιακός δηλώνουν άγνοια για το θέμα. ...Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για το συμβάν δεν πήρε θέση ο πολιτικός προϊστάμενος του Δήμου Δελφών και της κας Γουργουρή , ο δήμαρχος κος Νίκος Φουσέκης, ο οποίος φέρεται να υφίσταται τις πολιτικές συνέπειες του όλου σκανδάλου , ένα περίπου χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Ελεεινή εντύπωση προκαλούν οι καλά διασταυρωμένες πληροφορίες ότι οι “εγκέφαλοι” της υπόθεσης προσπαθούν να δημιουργήσουν “αποδιοπομπαίους τράγους” θέλοντας να ρίξουν το όλο φταίξιμο στον οδηγό του γκρέιντερ Γιώργο Μαργαρίτη , για τον οποίο ήδη διετάχθη ΕΔΕ από την κα Γαζή, λες και ο άνθρωπος ξύπνησε το πρωί, δεν είχε τι να κάνει και είπε να πάει αυτοβούλως να στρώσει τον περιβόητο δρόμο.

Και όλα αυτά όταν , σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές το υλικό που περίσσεψε από τις εργασίες της Εθνικής Οδού δεν έφτασε και για την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης του δρόμου που οδηγεί στην Εστία Άγιος Νικόλαος καθώς οι σκοτεινοί εγκέφαλοι προτίμησαν να το ρίξουν στο δρόμο που οδηγεί στις περιβόητες βίλες.

ΕΔΕ διενεργεί η Γαζή

Η κα Γαζή σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χτες αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν γνώριζε για το έργο και ότι θα διενεργηθεί ΕΔΕ για να εξακριβωθεί πως ένας υπάλληλος της Π.Ε. Φωκίδας βρέθηκε να οδηγεί γκέιντερ που ανήκει στο δήμο Δελφών (στην Δ.Ε. Δεσφίνας). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας τυπικά η κα Γαζή έχει δίκιο καθώς είναι πέρα από κάθε λογική ένας υπάλληλος να βρίσκεται ξαφνικά σε οδικό- αγροτικό δίκτυο αρμοδιότητας Γαλαξιδίου και με μηχάνημα του Δήμου να εργάζεται στρώνοντας αγροτικό δρόμο .

Ουσιαστικά όμως, όπως μας εκμυστηρεύτηκαν άνθρωποι που εργάζονται στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Φωκίδας, αυτό είναι μια συνήθη διαδικασία καθώς υπάρχει , φανερή ή μη, συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών δήμου και Π.Ε. σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά για εργασίες με κοινωφελή σκοπό, όπως το στρώσιμο του δρόμου που οδηγεί στην Εστία Άγιος Νικόλαος και όχι για ιδιοτελείς σκοπούς όπως στην προκειμένη περίπτωση.

“...ακολούθησε εντολες υπαλλήλου της Δ.Ε. Γαλαξιδίου”

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές ο κος Μαργαρίτης έλαβε εντολή από δημοτικό υπάλληλο που υπηρετεί στη Δ.Ε. Γαλαξιδίου ( σσ στη διάθεση των δικαστικών αρχών αν μας ζητήσουν το όνομα του υπαλλήλου ) να πάει την επόμενη ημέρα να στρώσει το υλικό και πράγματι ακολούθησε αυτές τις εντολές, χωρίς να ρωτήσει περαιτέρω , όπως συμβαίνει συχνά σε αυτές τις υποθέσεις.

“ Πήγαινε να ακολουθήσεις το φορτηγό και όπου εναποθέσει το υλικό εσύ θα το στρώσεις” φέρεται να του είπαν σύμφωνα με άνθρωπο που ήταν μπροστά στο διάλογο αλλά για ευνόητους λόγους δεν θέλει να αποκαλύψει το όνομα του. Έτσι, ο κος Μαργαρίτης οδηγήθηκε στο συγκριμένο δρόμο και ενώ αρχικά του είχαν πει ότι το περίσσευμα από την ασφαλτόστρωση της Εθνικής Οδού θα ριχτεί στο δρόμο που οδηγεί στην Εστία Άγιος Νικόλαος ξαφνικά οδηγήθηκε στο δρόμο που οδηγεί στις βίλες Γουργουρή.

Το ερώτημα είναι με εντολή ποιού ο δημοτικός υπάλληλος διέταξε τον κο Μαργαρίτη να πάει στο συγκεκριμένο δρόμο καθώς οι εγκέφαλοι ήξεραν ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο καθώς δεν υπήρξε απόφαση Τοπικού Συμβουλίου, όπως διαβεβαιώνουν οι τοπικοί σύμβουλοι, ούτε απόφαση δημοτικού συμβουλίου όπως διαβεβαιώνουν δημοτικοί σύμβουλοι και βεβαίως άδεια από την πολεοδομία καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη η έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης.

Αντικειμενικές οι ευθύνες Φουσέκη

Αντικειμενικά ευθύνες όμως προκύπτουν στο δήμαρχο Δελφών καθώς είτε γνώριζε και επέτρεψε το έργο κάτι που είναι εντελώς παράνομο είτε δεν γνώριζε οπότε έχει πολιτικές ευθύνες καθώς φαίνεται ότι δεν μπορεί να ελέγξει το διοικητικό και πολιτικό του προσωπικό.

Πέρα από αυτό η συγκεκριμένη ενέργεια ρίχνει λάδι στη φωτιά της εσωστρέφειας που συνεχίζει να καίει την άρχουσα παράταξη με τον κο Καραγιάννη να δηλώνει ευθέως ότι πρέπει να παραιτηθεί η νυν αντιδήμαρχος, ζήτημα που πρέπει να απαντήσει με τον έναν ή άλλο τρόπο ο Δήμαρχος

Το ερώτημα που τώρα πρόκειται και είναι στο στόμα εκατοντάδων Γαλαξιδιωτών είναι τι θα γίνει στη συνέχεια και αν θα ξηλωθεί το υλικό που ρίχτηκε ή μπούμε στη λογική του ..”έλα μωρέ ότι έγινε -έγινε” . Η απάντηση αυτού του ερωτήματος είναι καθοριστική από την άποψη ότι αν μπούμε σε αυτή τη λογική τότε ο Δήμος θα γίνει κάτι από “μπείτε σκύλοι , αλέστε και αλεστικά μην δίνετε” αφού πλέον ο καθένας θα κάνει ότι θέλει , χωρίς τις νόμιμες άδειες, με αποτέλεσμα να μην μιλάμε για δημόσια διοίκηση αλλά για ....χανείο.

Οι ίδιες πολιτικές ευθύνες όμως υπάρχουν και για την κα Γουργουρή η οποία έπρεπε να γνωρίζει ότι κάτι παράνομο συμβαίνει στην Δ.Ε. που προΐσταται και να το σταματήσει γιατί “η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να είναι τίμια πρέπει και να φαίνεται
.http://www.orafok.gr/

1 σχόλιο:

  1. Η Δημοτική Αρχή είναι μια προ-συμφωνική ορχήστρα. Μαέστρος ο Φουσέκης. Ενορχήστρωση o..Μαντζώρος. στα Κρουστά ο Γουργουρής. "Πιάνο" ..Τζαβάρας. και "νέα συμμετοχή" ο Παναγιωρτόπουλος στο ..βιολί. Όλοι οι άλλοι είναι απλώς κομπάρσοι. Το μέγιστο ερώτημα είναι γιατί το ανέχονται;
    ..και ιδιαίτερα το "άφθαρτο", ....βιολί..που υποτείθεται οτι εκπροσωπεί το νέο ήθος...;;
    ...χάλια μαύρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή