Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα - Ήπειρος» το έργο: «Πλακόστρωση πεζοδρόμου από παιδική χαρά έως Μαϊάμι Δ.Κ. Ιτέας».

Εντάχθηκε την 22/05/2013 με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη (ως εκπροσώπου του ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης της συγκεκριμένης δράσης του Ε.Σ.Π.Α.,  Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) και δημοπρατείται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από το Δήμο Δελφών η κατασκευή του έργου με τίτλο: «Πλακόστρωση πεζοδρόμου από παιδική χαρά έως Μαϊάμι Δ.Κ. Ιτέας». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 567.000,00 € και καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από το τρέχον Ε.Σ.Π.Α. και συγκεκριμένα το Ε.Π. «Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα-Ήπειρος» και σύμφωνα με την μελέτη του έχει χρονική διάρκεια υλοποίησης 180 ημέρες....

Η συγκεκριμένη ανάπλαση ξεκινά από την παιδική χαρά  που βρίσκεται στην χερσαία ζώνη λιμένος Ιτέας και εκτίνεται έως την περιοχή Μαϊαμι της Ιτέας.
Η παρέμβαση περιλαμβάνει πλακόστρωση με πλάκες γρανίτη κατά μήκος του πεζόδρομου, ενώ  έχει ληφθεί υπόψη η απορροή των όμβριων υδάτων προς τη θάλασσα. Προς το μέρος των παρτεριών θα κατασκευαστούν 14 καθιστικά από λιθοδομή και επίσης το έργο περιλαμβάνει τοποθέτηση νέου δικτύου ηλ/φωτισμού καθώς και φωτιστικών σωμάτων.
Προβλέπεται επίσης η αναβάθμιση της παιδικής χαράς με τοποθέτηση νέου εξοπλισμού καθώς και η στρώση της με ειδικό χυτό ελαστικό δάπεδό ασφαλείας.
Σύμφωνα με την φυτοτεχνική μελέτη που περιλαμβάνεται θα φυτευτούν φυτά και θάμνοι καθώς και χλοοτάπητας στα παρτέρια που βρίσκονται εκεί.

Ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης δήλωσε σχετικά:


«Η εργώδης προσπάθεια του Δήμου Δελφών για την μελέτη έργων, την λήψη όλων των απαραίτητων εγκρίσεων και την ένταξή τους σε χρηματοδοτικά  προγράμματα του ΕΣΠΑ τα προηγούμενα χρόνια, αποδίδει ήδη καρπούς. Η ένταξη και του συγκεκριμένου έργου και η  χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ μας ικανοποιεί αφού εντάσσεται στην πάγια πολιτική μας να μην απολέσουμε καμία χρηματοδότηση απαραίτητων υποδομών που μπορεί να διεκδικήσει ο Δήμος μας χωρίς να επιβαρύνονται οι δημότες μας. Πρόκειται για απαραίτητη υποδομή του στρατηγικού μας σχεδιασμού για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου του Δήμου Δελφών, αιχμή του οποίου είναι η Ιτέα. Επίσης στην Ιτέα θα κατασκευαστεί στα πλαίσια αυτού του έργου, κατά τις προδιαγραφές που ισχύουν πλέον, η παιδική χαρά που βρίσκεται στην περιοχή. Το έργο θα δημοπρατηθεί εντός των προσεχών ημερών και θα υλοποιηθεί άμεσα».  

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ Κε ΦΟΥΣΕΚΗ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΗ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΜΕ ΠΛΑΚΕΣ ΠΕΤΡΙΝΕΣ (ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΕΦΑΓΕ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΛΜΥΡΑ). ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΙΣΩ (ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΙΣΩ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ)! ΑΝ ΜΠΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΒΡΩΜΕΡΕΣ ΤΕΝΤΕΣ, Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΙΤΕΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΟ ΑΝΟΙΓΜΑ!
    (ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΒΡΩΜΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ? ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή