Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη Τρομώδη νόσο των αιγοπροβάτων και τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών

 Παρακαλούνται οι παραγωγοί – κτηνοτρόφοι όλων των εκμεταλλεύσεων αιγών και προβάτων να ενημερώνουν άμεσα (σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών) το Τμήμα Κτηνιατρικής για συμπτώματα που θα αντιληφθούν στο κοπάδι τους:
1)πρόβατο ή αίγα που εμφανίζει ...
νευρολογικές διαταραχές ή διαταραχές της συμπεριφοράς ή προοδευτική υποβάθμιση της γενικής κατάστασης που συνδέεται με προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος για περαιτέρω κλινική και εργαστηριακή διερεύνηση.
2)Από νεκρά αιγοπρόβατα (άνω των 18 μηνών) να γίνεται μέσω της υπηρεσίας λήψη δείγματος εγκεφαλικού ιστού .
Επίσης, οι βοοτρόφοι θα πρέπει να ενημερώνουν την υπηρεσία όταν διαπιστώνουν ότι υπάρχει νεκρό βοοειδές ηλικίας άνω των 48 μηνών για λήψη εγκεφαλικού ιστού καθώς και για κάθε ζώο που εμφανίζει νευρολογικές διαταραχές της συμπεριφοράς του.
ΜΕ Ε.Π.
Ο Δ/ΝΤΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚ/ΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ

 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΥΛΤΑΣ
 



 
 




 

 







             
   

1 σχόλιο:



  1. Στις παλιές καλές εποχές, όπου στο όνομα των επιδοτήσεων το ένα ζώο γινόταν δυο και τα δυο, τρία, έχουν μείνει κάποιοι στην περιοχή της Τριταίας που δεν καταλαβαίνουν, ούτε από μνημόνια αλλά πολύ περισσότερο από τρόικα και δανειστές.

    Με οδηγό την παλιά συνταγή "Νόμος είναι τα δικά μας μαθηματικά", τρία αδέλφια πολιόρκησαν αντιδήμαρχο και του απαίτησαν να βεβαιώσει πως ο κάθε ένας διαθέτει κοπάδι 200 προβάτων.

    Στην πραγματικότητα, το μόνο που υπήρχε ήταν ένα μόνο κοπάδι που αριθμεί 200 κεφάλια, αλλά αυτό καθόλου δεν εμπόδισε τους τρεις αδελφούς να απαιτούν υπογραφή για 600 κεφάλια.

    Η άρνηση του αντιδημάρχου, ο οποίος επικαλέστηκε τη νομιμότητα και προσπάθησε να εξηγήσει πως δεν σκοπεύει να πάει φυλακή, δεν πτόησε για αρκετή ώρα τους τρεις "κτηνοτρόφους", οι οποίοι απειλούσαν θεούς και δαίμονες, θυμίζοντας πως έρχονται και εκλογές.

    Όταν διαπίστωσαν πως ο αντιδήμαρχος δεν πτοείται, τον ενημέρωσαν, πως θα επιστρέψουν σύντομα, με βεβαιωμένη την ύπαρξη των κοπαδιών φαντασμάτων ,τόσο από πρόσωπα που είναι πιο ψηλά από αυτόν, όσο και από αγροφύλακα και τότε να δουν τι θα κάνει.(πηγη :news24)

    ΑπάντησηΔιαγραφή