Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Αλλάζει όψη η παραλία Βάθη Τολοφώνας με την τοποθέτηση εκατοντάδων δένδρων



Σύντομα αλλάζει όψη η παραλία Βάθης Τολοφώνας με τα εκατοντάδες δένδρα που φυτεύτηκαν με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τολοφώνας και του Δήμου Δωρίδας.

Συγκεκριμένα ο  Δήμος Δωρίδος μετά από πρόταση του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Τολοφώνος ... Ηλία Κορομπίλη προμηθεύθηκε δωρεάν από το φυτώριο Λάπα Αχαΐας 2.000 δένδρα.
Με συνεργείο και φορτηγό του Δήμου και την συμβολή του Η. Κορομπίλη στην επιλογή τους, τα δένδρα μεταφέρθηκαν στην Ερατεινή για να πραγματοποιηθεί στη συνέχεια η δενδροφύτευση.

Σε πρώτη φάση σχεδιάστηκε από την Γεωπόνο του Δήμου, το πλάνο δενδροφύτευσης στην παραλία Βάθη. Στη συνέχεια εθελοντές – μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Τολοφώνος, με τα συνεργεία και  την τσάπα του Δήμου φύτεψαν 900 δένδρα.
Πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι ψυχή του όλου εγχειρήματος ήταν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τολοφώνος Ηλίας Κορομπίλης, ενώ ουσιαστική ήταν η συμβολή και του   Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας Γιάννη Μπάκα. Με την δενδροφύτευση αυτή η παραλία Βάθη θα αλλάξει όψη και θα μεταβληθεί σε πραγματική όαση και τόπος προορισμού για τους επισκέπτες της περιοχής.

Δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί επίσης στην περιοχή Άγιος Δημήτριος και στο γήπεδο Τολοφώνος σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Τολοφώνος  Πέτρο Κασιδάκη.
Δένδρα ζήτησαν και πήραν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Πανόρμου Ευθύμιος Φάκος και Καλλιθέας Γιάννης Μπάκας για δενδροφύτευση σε περιοχές των Κοινοτήτων τους.
 http://dorida.blogspot.gr/

1 σχόλιο: