Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Θα παραταθεί η λειτουργία του τμήματος Εμπορίας Διαφήμισης μέχρι το 2018 στην Άμφισσα, Τι λέει ο Δήμος Δελφών.


Ο αγώνας των φοιτητών απέδωσε καρπούς, αφού η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επείσθη και παρατείνει τη λειτουργία του στην Άμφισσα μέχρι το 2018, ώστε να προλάβουν να αποφοιτήσουν και οι τελευταίοι εισαχθέντες του 2012.
Δεν τίθεται λοιπόν θέμα μεταφοράς των παιδιών στη Θήβα, καθώς το τμήμα θα λειτουργεί παράλληλα με το ...
νέο «Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων» που θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο.

Το σχέδιο «Αθηνά» με τις αλλαγές που έχουν γίνει θα παρουσιαστεί αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
http://www.orafok.gr/






ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Θετικές εξελίξεις για το Τ.Ε.Ι. Άμφισσας σε σχέση με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».
Η επικαιροποιημένη μορφή του Σχεδίου «Αθηνά», όπως αυτή προκύπτει από τη σημερινή ανάρτησή του στο διαδίκτυο, είναι ευνοϊκή για το Δήμο μας και την πόλη της Άμφισσας.

Σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με την αρχική πρόταση, αποτελεί η πρόβλεψη μεταβατικής περιόδου λειτουργίας μέχρι το 2018 για το νυν Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης, ώστε οι σπουδαστές του να λάβουν το πτυχίο τους στην Άμφισσα, χωρίς να αναστατωθεί η ζωή τους και η φοιτητική τους πορεία.

Ο Δήμος μας, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες, παρακολουθεί στενότατα τις εξελίξεις του θέματος, ημέρα προς ημέρα, και παρεμβαίνει στα αποφασιστικά όργανα, ώστε να διασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα συμφέροντα της περιοχής μας, για τους φοιτητές της Άμφισσας και για την προοπτική του Τ.Ε.Ι. που φιλοξενούμε.

Υπάρχουν ακόμη σημαντικές παράμετροι που πρέπει να διασφαλιστούν, τόσο για τη μεταβατική περίοδο του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης, όσο και για την έναρξη λειτουργίας του νέου Τμήματος (Διοίκησης Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων) πάνω σε υγιείς βάσεις. Οι περισσότερες από τις παρατηρήσεις μας, που σημειώθηκαν με το δελτίο τύπου που εκδώσαμε την επομένη της ανακοίνωσης του αρχικού Σχεδίου (01η.02.2013), εξακολουθούν να ισχύουν. Απαιτείται ακόμη τις προσεχείς εβδομάδες να διεξαχθεί συστηματικός αγώνας, με επιχειρήματα, με τις κατάλληλες πολιτικές και τεχνοκρατικές επαφές και με επιμονή, ώστε να έλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώνουμε τους συνδημότες μας ότι βρισκόμαστε σε πλήρη επαγρύπνηση μέχρι την έγκριση του τελικού Σχεδίου «Αθηνά» και θα τους κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις, αφού γνωρίζουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει για την κοινωνία μας η κατάληξη του συγκεκριμένου θέματος.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου