Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Του Νίκου Δρόλαπα Φουσέκης ( ΙΙ ) : …Έτσι…διοίκησα...

Του Νίκου Δρόλαπα

Φουσέκης ( ΙΙ ) : …Έτσι…διοίκησα...

ΑΠΕΥΘΥΝΑΜΕ ορισμένα ερωτήματα στον κ. Φουσέκη γιατί πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι η εικόνα που επιχείρησε να εμφανίσει με το βιβλίο των « πεπραγμένων ! » του στη Νομαρχία δεν είναι η πραγματική .

Ο κ. Φουσέκης προτίμησε να μην απαντήσει στα ερωτήματα αυτά .

Όχι μόνο δεν έδωσε κανένα στοιχείο , αλλά , προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει , δημιούργησε σωρεία νέων ερωτημάτων.

ΜΕ όσα ισχυρίζεται , ανοίγει από μόνος του νέα κεφάλαια προς διερεύνηση του ...πολυκύμαντου έργου του στη Νομαρχία και αναδεικνύει τα ερωτήματά μας ως απόλυτα εύστοχα , ουσιώδη και αντικειμενικά , επιβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση δημιουργίας εντυπώσεων.

ΔΕΝ απάντησε πόσο κόστισαν οι πάσης φύσεως εκδόσεις έντυπου υλικού που μοίραζε κατά χιλιάδες σε όλη τη Φωκίδα , ούτε αν αυτές απέφεραν κάποιο θετικό αποτέλεσμα στη Φωκίδα. Κάθε τόσο , με το παραμικρό , ακόμη και για ξένα προς τον Νομό μας ζητήματα γέμιζε ο τόπος πολυτελέστατες και πανάκριβες εκδόσεις που όλες σχεδόν --- κατά σύμπτωση --- έφεραν το όνομά του ΄΄Νικόλαος Δημ. Φουσέκης΄΄ και φυσικά τη φωτογραφία του , επιδιώκοντας να προσδώσει χαρακτήρα προσωπικής (κατά βάθος πελατειακής ) επαφής με τους πολίτες , όχι βέβαια με λεφτά από τη τσέπη του, αλλά επιβαρύνοντας τον πολίτη με τις σχετικές…..απ΄ ευθείας αναθέσεις σε τυπογραφεία της …απολύτου αρεσκείας του ( δεν μας απάντησε για το αντίθετο ) .

Πώς μπορεί να ισχυρισθεί ότι οι αμέτρητοι τόνοι χαρτιού που διανεμήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια φρακάροντας τα ταχυδρομεία δεν έγιναν κατά κύριο λόγο , για προσωπική προβολή του ιδίου ;

Γιατί δεν επέλεγε , άλλες , ανέξοδες λύσεις αυτοπροβολής , που και αυτές παρέπεμπαν σε αυτόν , όπως οι περιβόητες πλαστικές σακούλες από το ξεχορτάριασμα των δρόμων, γυρισμένες προς τους διερχόμενους από τη πλευρά που είχε τυπωθεί η ένδειξη : ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΩΚΙΔΑΣ παρατημένες επί μήνες στους δρόμους για να το εμπεδώσουν οι πολίτες .

ΚΑΙ το βιβλίο του λεγόμενου απολογισμού , τι νόημα είχε να κυκλοφορήσει μετά δύο χρόνια και μάλιστα με καταργημένες τις Νομαρχίες ;

Πάλι η ίδια παλαιοκομματική τακτική…..

Πόσες χιλιάδες αντίτυπα τυπώθηκαν ;

Πόσο κόστισε η όλη ενέργεια ;

Ποία ποσά συνεισέφεραν οι κ. Τζαβάρας και Φάκος ;

ΔΕΝ μας ενημέρωσε ο κ. Φουσέκης για τα ταξίδια του στο εξωτερικό , για ποίο σκοπό έγιναν, πόσο κόστισαν και αν απέφεραν και ποίο όφελος στο Νομό.

ΔΕΝ απάντησε επίσης πόσες μελέτες έγιναν και με ποίο κόστος.

ΔΕΝ απάντησε για τις αποκαταστάσεις των επιφανειακών μεταλλευτικών εξορύξεων.

ΔΕΝ απάντησε γιατί…’’πέταξε στα σκουπίδια’’ το δρόμο Άμφισσα -- Χιονοδρομικό Παρνασσού !

ΔΕΝ…..θα απαντήσει ποτέ (;) πως τα καταφέρνει και αφήνει επί της κάθε θητείας του καταχρεωμένες τις Δημαρχίες και τις Νομαρχίες….όπως του έχουν καταλογίσει πολλές φορές….

ΔΕΝ έδωσε κατάλογο των προσληφθέντων για το πρόγραμμα « ΠΑΜΦΩΚΙΣ» , με την ειδικότητα ενός εκάστου , τη δουλειά που έκανε , τις αποδοχές του και τη συνολική επιβάρυνση του προγράμματος από τις αποδοχές τους .

Δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να ζητηθούν τα στοιχεία αυτά από τον κ. Φουσέκη , αν δεν προέκυπταν δυσμενή συμπεράσματα για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Φουσέκης διοίκησε τη Νομαρχία .

Ο κ. Φουσέκης ισχυρίσθηκε ότι προσέλαβε μόνο ( ; ) όλους και όλους πέντε Μηχανικούς χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία στην απάντησή του στο ερώτημά μας .

Δεν διευκρίνισε και αυτό είναι αυτονόητο , εάν μεταξύ των προσληφθέντων είχε προσλάβει Μηχανικούς ή άλλους , με ειδικότητες που δεν ήσαν απαραίτητες για τα έργα του « ΠΑΜΦΩΚΙΣ » όπως Χημικούς ή Ηλεκτρολόγους ή άλλους , καθώς και ποία εργασία τους είχε αναθέσει .

ΔΙΟΤΙ , δεν είναι νόμιμο ένας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός κατά το χρόνο που εργαζόταν στο πρόγραμμα για το οποίο είχε προσληφθεί και αμειβόταν να κατασκεύαζε και ιστοσελίδες για την ανάρτηση και λειτουργία Ηλεκτρονικής Εφημερίδας με ειδήσεις από την Άμφισσα και τη Φωκίδα , μέσα στο πρόγραμμα αυτό.

Δεν είναι γνωστό αν ο εν λόγω υπάλληλος δημιούργησε την ιστοσελίδα αυτή για τον εαυτό του, ή για λογαριασμό του κ. Φουσέκη.

Η εφημερίδα αυτή του διαδικτύου εκφράζει τις απόψεις του κ. Φουσέκη , ποτέ δεν τον έχει…..στενοχωρήσει , ποτέ δεν του έχει ασκήσει κριτική. Έτσι φαίνεται ότι ο κ. Φουσέκης τα κάνει όλα …..καλά…..! !

Αρέσκεται να επαναλαμβάνει συχνά, ότι έχει κριθεί από τον λαό…..‘’ Πλειστάκις ‘’……

Ξεχνάει όμως, ότι και άλλοι έχουν εκλεγεί ….πλειστάκις με γνωστή κατάληξη…..

Δεν κρίνεται σκόπιμη η αναφορά στα άλλα γνωστά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κ. Φουσέκης γιατί η παρέμβαση αυτή γίνεται αποκλειστικά για τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής μας , με επισημάνσεις στον τρόπο διαχείρισής τους , επειδή πιστεύουμε ότι ορισμένοι τοπικοί εκπρόσωποί μας έχουν αναχθεί σε επαγγελματίες της πολιτικής και όχι μόνο έχουν εγκαταλείψει ζητήματα υψίστης σημασίας για το τόπο , αλλά συνεχίζουν να προκαλούν , να εμφανίζουν την νύχτα ως ημέρα , αποκρύβοντας τα πραγματικά δεδομένα ……και αυτό αποδεικνύουν αδιάψευστα τα καθημερινά διογκούμενα όλο και περισσότερο προβλήματα της περιοχής ( ανεργία , φτώχεια , δυστυχία και απελπισία του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων του τόπου μας ) .-
Νίκος Δρόλαπας Άμφισσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου