Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Όλοι στα αμαξοστάσια-Συμπαράσταση στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες!



Η κυβέρνηση αποφάσισε να συγκρουστεί ευθέως με το οργανωμένο εργατικό κίνημα.  
Είναι εφικτό η απεργιακή μάχη στις συγκοινωνίες να γίνει η αρχή του τέλους της.
Μετά τη συ­νά­ντη­ση Χα­τζη­δά­κη-Σα­μα­ρά, η κυ­βέρ­νη­ση ανα­κοί­νω­σε την πο­λι­τι­κή επι­στρά­τευ­ση των ερ­γα­ζο­μέ­νων του Μετρό και την επί­τα­ξη όλων των μέσων με­τα­φο­ράς στα­θε­ρής τρο­χιάς (Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ). Στο τε­λε­σί­γρα­φο Χα­τζη­δά­κη απά­ντη­σαν άμεσα και απο­φα­σι­στι­κά οι ερ­γα­ζό­με­νοι σε όλες τις συ­γκοι­νω­νί­ες με κή­ρυ­ξη απερ­γί­ας. Κα­νέ­να μέσο με­τα­φο­ράς δεν θα λει­τουρ­γή­σει απόψε, ενώ λε­ω­φο­ρεία, τρό­λεϊ και προ­α­στια­κός δεν θα κυ­κλο­φο­ρή­σουν μέχρι την Τρίτη, του­λά­χι­στον.

Ήδη στο αμα­ξο­στά­σιο του Μετρό στα Σε­πό­λια συ­γκε­ντρώ­νε­ται κό­σμος για συ­μπα­ρά­στα­ση. Ανά­με­σά τους συν­δι­κα­λι­στές από διά­φο­ρους κλά­δους, μέλη, στε­λέ­χη και βου­λευ­τές του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡ­ΣΥΑ.
Τη στιγ­μή της αυ­ταρ­χι­κής ανα­κοί­νω­σης από τον υπουρ­γό ανά­πτυ­ξης, βρι­σκό­ταν σε εξέ­λι­ξη η μα­ζι­κό­τα­τη Γε­νι­κή Συ­νέ­λευ­ση των ερ­γα­ζο­μέ­νων στην ΕΘΕΛ. Με με­γά­λη πλειο­ψη­φία απο­φα­σί­στη­κε να μην ξα­να­βγούν τα λε­ω­φο­ρεία στους δρό­μους, να συ­νε­χι­στεί η απερ­γία και τις επό­με­νες μέρες και αύριο να υπάρ­ξει συ­γκέ­ντρω­ση έξω από το υπουρ­γείο ανά­πτυ­ξης (11.00). Νέα γε­νι­κή συ­νέ­λευ­ση ορί­στη­κε για την ερ­χό­με­νη Τρίτη. Παρά τα τερ­τί­πια της ΠΑΣΚΕ, η οργή και η μα­χη­τι­κό­τη­τα της βάσης του σω­μα­τεί­ου επέ­βα­λε τον πα­ρα­τε­τα­μέ­νο αγώνα. Πα­ράλ­λη­λα, ορ­γα­νώ­νο­νται απερ­για­κές φρου­ρές ...
σε κάθε αμα­ξο­στά­σιο και αντι­προ­σω­πεία του συν­δι­κά­του στα λε­ω­φο­ρεία συμ­με­τέ­χει ενερ­γά στην πε­ρι­φρού­ρη­ση του αμα­ξο­στα­σί­ου του Μετρό, στα Σε­πό­λια.
Στην ίδια κα­τεύ­θυν­ση προ­σα­να­το­λί­ζο­νται και στον ΗΛΠΑΠ, ενώ πρό­τα­ση για επα­να­λαμ­βα­νό­με­νες 24ω­ρες απερ­γί­ες κα­τέ­θε­σαν και οι ερ­γα­ζό­με­νοι στον Προ­α­στια­κό Σι­δη­ρό­δρο­μο, που αύριο πραγ­μα­το­ποιούν επί­σης 24ωρη απερ­γία.
Η ομο­λο­γία κυ­βερ­νη­τι­κού αξιω­μα­τού­χου σε ξένη εφη­με­ρί­δα, πριν λίγες μέρες, ότι πραγ­μα­τι­κός στό­χος της κυ­βέρ­νη­σης είναι τα μα­χη­τι­κά συν­δι­κά­τα, αρ­χί­ζει να γί­νε­ται πράξη. Η ποι­νι­κο­ποί­η­ση και κα­τα­στο­λή των ερ­γα­τι­κών αντι­στά­σε­ων είναι ολο­κά­θα­ρα μπρο­στά μας.
Όμως, με την από­φα­σή τους για επι­στρά­τευ­ση, οι πο­λι­τι­κοί εκ­πρό­σω­ποι του κε­φα­λαί­ου, δη­μιούρ­γη­σαν αστρα­πιαία το κοινό μέ­τω­πο όλων των σω­μα­τεί­ων στις με­τα­φο­ρές και το συ­ντο­νι­σμό της δρά­σης τους. Επί­σης, η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Σύλ­λο­γος Διοι­κη­τι­κού Προ­σω­πι­κού του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αι­γαί­ου και πολλά άλλα σω­μα­τεία έχουν βγά­λει ανα­κοι­νώ­σεις συ­μπα­ρά­στα­σης.
Η συ­ντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία των ερ­γα­ζο­μέ­νων στις συ­γκοι­νω­νί­ες ξέρει ότι αυτός ο αγώ­νας δεν έχει επι­στρο­φή και πε­ρι­θώ­ριο ήττας. Οι συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις, το δι­καί­ω­μα στην απερ­γία, ο δη­μό­σιος χα­ρα­κτή­ρας των συ­γκοι­νω­νιών δεν είναι «συ­ντε­χνια­κά αι­τή­μα­τα», αλλά κα­τα­κτή­σεις όλης της ερ­γα­τι­κής τάξης και των λαϊ­κών στρω­μά­των. Για αυτό και θα επι­μεί­νουν μέχρι τέ­λους. Για αυτό και πρέ­πει να νι­κή­σουν. Για αυτό και είναι χρέος όλων μας, να εί­μα­στε δίπλα τους.
Τα αστι­κά επι­τε­λεία κάθε εί­δους (ιδιαί­τε­ρα οι ακρο­δε­ξιοί θύ­λα­κες περί τον Σα­μα­ρά), θε­ω­ρούν ότι έχουν τη δύ­να­μη να τε­λειώ­νουν με το ορ­γα­νω­μέ­νο συν­δι­κα­λι­στι­κό κί­νη­μα και τις κοι­νω­νι­κές αντι­στά­σεις. Η καλ­λιέρ­γεια του φόβου, οι επι­θέ­σεις στον αντιε­ξου­σια­στι­κό χώρο, οι προ­βο­κά­τσιες ενά­ντια στο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ήταν ξε­κά­θα­ρος προ­άγ­γε­λος των ση­με­ρι­νών εξε­λί­ξε­ων. Μόνο που ξέ­ρουν ότι τα πράγ­μα­τα δεν είναι τόσο απλά.
Μια σύ­γκρου­ση μέχρι τέ­λους με ερ­γα­ζό­με­νους κλά­δων με ισχυ­ρή πα­ρά­δο­ση αγω­νι­στι­κό­τη­τας, με πλα­τιά κομ­μά­τια ορ­γα­νω­μέ­να σε σω­μα­τεία και με κομ­βι­κό ρόλο στην οι­κο­νο­μία, όπως οι συ­γκοι­νω­νί­ες, δεν μπο­ρεί να είναι ποτέ πε­ρί­πα­τος. Ει­δι­κά αν η απερ­γία στις συ­γκοι­νω­νί­ες αγκα­λια­στεί και από τους υπό­λοι­πους ερ­γα­ζό­με­νους και τη νε­ο­λαία. Ει­δι­κά αν η Αρι­στε­ρά στη­ρί­ξει ει­λι­κρι­νά τη φωτιά που άναψε στα αμα­ξο­στά­σια και τη με­τα­τρέ­ψει σε κε­ντρι­κή πο­λι­τι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση με τη κυ­βέρ­νη­ση της φτώ­χειας και του αυ­ταρ­χι­σμού. Τότε, ίσως μι­λά­με, για την αρχή του τέ­λους της τρι­κομ­μα­τι­κής συμ­μο­ρί­ας, που μας εξο­ντώ­νει κα­θη­με­ρι­νά.

(φωτό από τη ΓΣ της ΕΘΕΛ-ΟΑ­ΣΑ στο Τι­τά­νια)
http://rproject.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου