Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Αθλιότητες της κυβέρνησης και του «Σκάι» κ.α. κατά του ΚΚΕ

Μετά το «μοντάζ» των απόψεων του κ.Διαμαντόπουλου του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, ήρθε η σειρά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ -ΟΛΑ τα κανάλια, πρωτοστατούντος του «ΣΚΑΙ» μίλησαν για «κατάληψη» του Υπ. Εργασίας…sthmeno
Τραβηγμένες από το ίδιο σημείο και «ω του θαύματος» στις δύο δεν υπάρχει καμία σπασμένη πόρτα ενώ στις άλλες δύο εμφανίζεται. Στις δύο το φωτιστικό είναι όρθιο και «ω του θαύματος» στις άλλες δύο είναι πεσμένο. Στις δύο οι καρέκλες είναι μέσα στο γραφείο του υπουργού και «ω του θαύματος» στις άλλες δύο έχουν ριχτεί στην πόρτα ώστε να δίνεται εικόνα μάχης. (ΦΩΤΟ -902.gr)
 Το πρωί της Τετάρτης, περίπου στις 10.30, εκπρόσωποι σωματείων και εκλεγμένοι σε Διοικητικά Συμβούλια Ομοσπονδιών πραγματοποίησαν παρέμβαση με αφορμή τις προχτεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, που, προλειαίνοντας το έδαφος για τις νέες...
αντιασφαλιστικές ανατροπές, δε δίστασε να ισχυριστεί πως το ασφαλιστικό σύστημα έχει οικοδομηθεί πάνω στη βάση πελατειακών σχέσεων! Ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό, ο οποίος έμενε άφαντος. Τους «υποδέχθηκε», όμως, μια ολόκληρη διμοιρία αστυνομικών δυνάμεων που ειδοποιήθηκε να ανέβει στον 8ο όροφο, όπου βρισκόταν η συνδικαλιστική αντιπροσωπεία.
Οι συνδικαλιστές παρέμειναν στον προθάλαμο του γραφείου του υπουργού, φωνάζοντας συνθήματα, «Δεν είμαστε πελάτες, είμαστε εργάτες και στα αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες», «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και επιμένοντας να συναντήσουν τον υπουργό, μεταφέροντας την αγανάκτηση και την αγωνία των εκατοντάδων χιλιάδων εργατών που εκπροσωπούν. Ο υπουργός εξακολουθούσε να μένει άφαντος, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να πολλαπλασιάζονται, «εγκλωβίζοντας» τους συγκεντρωμένους στον προθάλαμο του γραφείου του. Οταν οι συνδικαλιστές επιχείρησαν να αποχωρήσουν από το κτίριο συντεταγμένα, δυνάμεις καταστολής απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου, με σκοπό να τους προσαγάγουν. [902.gr]
Ο Πορτοσάλτε με το «καλημέρα» παριστάνει τον ανήξερο για την προβοκάτσια που έστησε το Υπουργείο Εργασίας και ζητάει να δείξει σοβαρότητα το ΚΚΕ. Αλλά κάνει γαργάρα τόσο τις κατηγορηματικές δηλώσεις των στελεχών του ΠΑΜΕ, όσο και την σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Από κοντά με τον Πορτοσάλτε, ο Οικονόμου στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» ισχυρίζεται ότι το ΚΚΕ «τα σπάει», ενώ ήδη έχει αποδειχτεί ότι οι φωτογραφίες που παρουσίασε χτες το κανάλι του Αλαφούζου είναι στημένες από το Υπουργείο Εργασίας.
Η παράθεση των φωτογραφιών αποκαλύπτει το στήσιμο: Είναι τραβηγμένες από το ίδιο σημείο και «ω του θαύματος» στις δύο δεν υπάρχει καμία σπασμένη πόρτα ενώ στις άλλες δύο εμφανίζεται. Στις δύο το φωτιστικό είναι όρθιο και «ω του θαύματος» στις άλλες δύο είναι πεσμένο. Στις δύο οι καρέκλες είναι μέσα στο γραφείο του υπουργού και «ω του θαύματος» στις άλλες δύο έχουν ριχτεί στην πόρτα ώστε να δίνεται εικόνα μάχης.
Εξακολουθούν στο «ΣΚΑΪ» να κάνουν γαργάρα τόσο τις κατηγορηματικές δηλώσεις των στελεχών του ΠΑΜΕ, όσο και την σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΚΚΕ:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ στο Υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό. Αντί να απολογηθεί ο υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του, απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές. [...]»
Ροΐδη Εμμονές

ΣΥΡΙΖΑ: Όργιο καταστολής στο υπουργείο εργασίας και συλλήψεις μελών του ΠΑΜΕ


Επίθεση στην κυβέρνηση κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά
με τις σημερινές επεμβάσεις των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ καταγγέλλει και αστυνομική βία κατά δύο βουλευτών του κόμματος.
Σε ανακοίνωση γίνεται λόγος για όργιο καταστολής με χρήση βίας, χημικών και προσαγωγών κατά βουλευτών του  ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ, συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και εργαζομένων, ενώ καταγγέλλει ότι δυνάμεις των ΜΑΤ άσκησαν βία κατά των βουλευτών του κόμματος Χρήστου Καραγιαννίδη και Κώστα Μπάρκα.
Σημειώνει, ακόμη, ότι η τρικομματική κυβέρνηση βρίσκεται σε κατήφορο και στόχος, πλέον, είναι η αριστερά και το εργατικό κίνημα, ενώ ζητάει άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.
Καλεί τέλος «το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με ενωτικούς, μαζικούς και μαχητικούς αγώνες να βάλει ένα τέλος όχι μόνο στις αυταρχικές αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης αλλά και στις μνημονιακές πολιτικές και στην κυβέρνηση που τις εφαρμόζει».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:
«Καταγγέλλουμε το νέο όργιο κυβερνητικής καταστολής σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με τη χρήση βίας, χημικών και προσαγωγών από τις αστυνομικές δυνάμεις σε βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αλλά και εργαζομένων στα πεντάμηνα του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.
Ο κυβερνητικός αυταρχικός κατήφορος της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε να ασκηθεί αστυνομική βία και σε βάρος των παριστάμενων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Καραγιαννίδη Χρήστου και Μπάρκα Κώστα, παρότι δήλωσαν την ιδιότητά τους, και του μέλους του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μάρκου Μπασιούκα.
Είναι φανερό πλέον ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αριστερά και το εργατικό κίνημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητά την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και καλεί το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με ενωτικούς, μαζικούς και μαχητικούς αγώνες να βάλει ένα τέλος όχι μόνο στις αυταρχικές αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης αλλά και στις μνημονιακές πολιτικές και στην κυβέρνηση που τις εφαρμόζει».

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες συνδικαλιστές – κοινός αγώνας ενάντια στην καταστολή!

 
Ο Σαμαράς, όταν ανακοίνωνε «μηδενική ανοχή» και «πυγμή» ενάντια στο εργατικό κίνημα, το εννοούσε.
Η εκ­κέ­νω­ση της κα­τά­λη­ψης του υπουρ­γεί­ου Ερ­γα­σί­ας και η βίαιη επί­θε­ση στους συ­γκε­ντρω­μέ­νους του ΠΑΜΕ και τους συ­μπα­ρα­στά­τες τους (ανά­με­σά τους βου­λευ­τές του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ), οι προ­σα­γω­γές δε­κά­δων συν­δι­κα­λι­στών και η δίωξή τους είναι ένα ακόμα δείγ­μα της προ­σπά­θειας της τρι­κομ­μα­τι­κής να επι­βά­λει σιγή νε­κρο­τα­φεί­ου στην κοι­νω­νία.
Το κα­θε­στώς, χτυ­πώ­ντας τις κα­τα­λή­ψεις, έστει­λε τα πρώτα μη­νύ­μα­τα πως δεν σκο­πεύ­ει να ανε­χτεί οτι­δή­πο­τε εκτός του ασφυ­κτι­κού πλαι­σί­ου της «νο­μι­μό­τη­τάς» τους. Οι επι­θέ­σεις στις κι­νη­το­ποι­ή­σεις στις ΔΟΥ και στα διό­δια ήταν τα επό­με­να κρού­σμα­τα. Στη μάχη των Συ­γκοι­νω­νιών, έγινε ξε­κά­θα­ρο ότι η κα­τα­στο­λή στρέ­φε­ται συ­νο­λι­κά ενά­ντια στον «εχθρό-λαό». Και σή­με­ρα, στέλ­νει ένα νέο μή­νυ­μα:
Πρώ­τον ότι δεν θα δε­χθεί καν τους -πα­ρα­δο­σια­κούς- «ακτι­βι­σμούς». Και δεύ­τε­ρον πως όλοι μπαί­νουν στο στό­χα­στρο. Οι επο­χές των «ευ­σή­μων» στο ΚΚΕ για την «συ­γκρό­τη­ση» και την «πει­θαρ­χία» του πέ­ρα­σαν. Οι αγω­νι­στές του ΠΑΜΕ με την ίδια συ­γκρό­τη­ση και πει­θαρ­χία δια­δή­λω­ναν έξω από το υπ. Ερ­γα­σί­ας, όταν δέ­χτη­καν την επί­θε­ση.
Οι δη­λώ­σεις Κε­δί­κο­γλου για την «βία» του ΠΑΜΕ είναι απο­κα­λυ­πτι­κές και για τον τε­λευ­ταίο που επέ­με­νε να αντι­με­τω­πί­ζει την «βία» και την «κα­τα­δί­κη της» ως αφη­ρη­μέ­νο ζή­τη­μα αξιών.
Οι μα­ζι­κές προ­σα­γω­γές συν­δι­κα­λι­στι­κών εκ­προ­σώ­πων, είναι απο­κα­λυ­πτι­κές για όσους επέ­με­ναν να δια­κρί­νουν την κα­τα­στο­λή ανά­με­σα στην «άγρια νε­ο­λαία» και το «ορ­γα­νω­μέ­νο ερ­γα­τι­κό κί­νη­μα».
Η κι­νη­το­ποί­η­ση του ΠΑΜΕ, σε άλλες επο­χές θα ήταν ένας συ­νη­θι­σμέ­νος συμ­βο­λι­κός συν­δι­κα­λι­στι­κός ακτι­βι­σμός. Στο πο­λι­τι­κό πλαί­σιο μέσα στο οποίο έγινε όμως (αυτό της «πά­τα­ξης κάθε άνο­μης δρά­σης») πήρε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά πο­λι­τι­κής δή­λω­σης «ανυ­πα­κο­ής» στην πο­λι­τι­κή «πυγ­μής» του Σα­μα­ρά. Σε συν­δυα­σμό με πρό­σφα­τες δη­λώ­σεις της Αλ. Πα­πα­ρή­γα, συμ­βο­λι­κές, αλλά με ση­μα­ντι­κό πο­λι­τι­κό στίγ­μα («σκί­στε τα χαρ­τιά στρα­το­λό­γη­σης, σκί­στε τα χα­ρά­τσια»), το ΚΚΕ το­πο­θε­τή­θη­κε (με τον δικό του τρόπο) απέ­να­ντι στο ζο­φε­ρό τοπίο σιω­πής που θέλει να επι­βάλ­λει ο Δέν­διας.
Αυτήν τη στάση θέ­λη­σε να «τι­μω­ρή­σει» και να επι­χει­ρή­σει να «εξου­δε­τε­ρώ­σει» ο Δέν­διας. Και γι’ αυτό χτυ­πή­θη­κε έτσι η ση­με­ρι­νή κι­νη­το­ποί­η­ση.
Όπως οι προη­γού­με­νες από­πει­ρες βέ­βαια, έπε­σαν στο κενό όσον αφορά την «εξου­δε­τέ­ρω­ση» (πχ η με­γά­λη πο­ρεία της 12 Γε­νά­ρη για τις κα­τα­λή­ψεις). Και τώρα οι κυ­βερ­νη­τι­κοί πήραν μια πρώτη ηχηρή απά­ντη­ση: την μα­ζι­κή, δυ­να­μι­κή συ­γκέ­ντρω­ση έξω από τη ΓΑΔΑ μελών του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ, εκ­προ­σώ­πων του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και αλ­λη­λέγ­γυων από όλο το φάσμα του κι­νή­μα­τος αντί­στα­σης. Ο αγώ­νας για την απε­λευ­θέ­ρω­ση και αθώ­ω­ση όλων των συλ­λη­φθέ­ντων θα συ­νε­χι­στεί, όπως και ο αγώ­νας ενά­ντια στην κλι­μά­κω­ση της κα­τα­στο­λής. Το σύν­θη­μα των συ­γκε­ντρω­μέ­νων «Ο νόμος και η τάξη των αφε­ντι­κών, θα τσα­κι­στεί στο δίκιο των ερ­γα­τών» πρέ­πει να γίνει πραγ­μα­τι­κό­τη­τα.   
Γί­νε­ται πια κα­θα­ρό ότι για τους «από πάνω» εί­μα­στε όλοι στο ίδιο κάδρο «βίας και ανο­μί­ας»: ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡ­ΣΥΑ, αναρ­χι­κοί, απερ­γοί, κα­τα­λη­ψί­ες, συν­δι­κα­λι­στές, δια­δη­λω­τές, νε­ο­λαί­οι. Είναι ώρα να το κα­τα­λά­βου­με και εμείς, και να απα­ντή­σου­με ανά­λο­γα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου