Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια μεγάλη ευκαιρία

Με αφορμή την άρνηση της διεύθυνσης του Mega να μεταδώσει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που αναφερόταν στη λίστα Λαγκάρντ, τις ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου και τον τρόπο σχολιασμού της από τον σταθμό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ζητάει με επιστολή του παρέμβαση του ΕΣΡ και κατηγορεί το Mega για παραβίαση των αρχών της πλουραλιστικής ενημέρωσης και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Επιτέλους, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να αντιλαμβάνεται ποιοι κυβερνούν τη χώρα και ποιοι είναι οι πραγματικοί πολιτικοί του αντίπαλοι.
Σαμαράς και Βενιζέλος δεν θα υπήρχαν σήμερα αν δεν είχαν την στήριξη την ντόπιας ολιγαρχίας και των καθεστωτικών ΜΜΕ. Είναι δυο θλιβερά και σιχαμερά ανθρωπάκια.
Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει από την ημιθανή Νέα Δημοκρατία και το πεθαμένο ΠΑΣΟΚ αλλά κινδυνεύει πάρα πολύ από τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη, τον Ψυχάρη και τα άλλα παιδιά....

Οι λιγοστές οικογένειες που κρατούν όμηρο τη χώρα εδώ και δεκαετίες θα προτιμήσουν να κάνουν την Ελλάδα Κούγκι παρά να χάσουν τα προνόμιά τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλει να πείσει πως έχει μια διαφορετική πρόταση για τη χώρα, θα πρέπει να κάνει ξεκάθαρο στους πολίτες πως δεν θα κάνει μια ακόμα κυβέρνηση που θα αποτελείται από μαριονέτες των νταβατζήδων.
Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει επιτέλους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πάψουν να συνωστίζονται σαν ζήτουλες στα κανάλια των νταβατζήδων και να πάψουν να παρακαλάνε να τους βγάλουν στο γυαλί.
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποφασίσει να συγκρουστεί. Μετωπικά. Και λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους.
Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φέρει την οικονομική ανάκαμψη στη χώρα, αφού αυτό δεν είναι στο χέρι του• θα εξαρτηθεί από την γενικότερη οικονομική κατάσταση -και τις επιλογές των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης- αλλά και από τις διαθέσεις των Ελλήνων πολιτών.
Κανείς δεν θα κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν ανορθώσει μέσα σε μερικούς μήνες την διαλυμένη ελληνική οικονομία.
Εκείνο που θα μπορούσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ –και να προσφέρει μια βαθιά ανάσα και μια μεγάλη υπηρεσία στον τόπο και τους πολίτες- είναι να απαλλάξει μια για πάντα την χώρα από την Μαφία των νταβατζήδων που την ξέσκισαν. Αυτό θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την Δημοκρατία.
Η στιγμή είναι ιδανική. Οι επιχειρήσεις τους είναι χρεοκοπημένες, οι ίδιοι είναι πιο αδύναμοι από ποτέ, τα μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού τους επιτίθενται και τους εξευτελίζουν όπως τους αξίζει και η πλειοψηφία των Ελλήνων -παρόλο των ραγιαδισμό τους και την χαμηλή τους αυτοεκτίμηση- μοιάζουν να έχουν αντιληφθεί πως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στη χώρα αν δεν ξεχαρβαλωθεί δια παντός η Μαφιοκρατία της οικονομικής ολιγαρχίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να τους διαλύσει. Βέβαια, μπορεί και να τους αναστήσει. Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα πρέπει να νιώσουμε έκπληξη. Η Ελλάδα έχει μεγάλη παράδοση στους ξεπουλημένους πολιτικούς. Όσο πιο αριστεροί, δε, τόσο πιο εύκολα και φτηνά τους εξαγόραζαν.
Σύντομα θα ξέρουμε τι από τα δυο θα συμβεί.
Μακάρι να υπερισχύσει εκείνο το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που θα προτιμήσει τη δόξα από το χρήμα.
Έτσι για αλλαγή.
 http://pitsirikos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου