Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ … ΨΙΘΥΡΙΣΤΕΣ

Μετά τη διαδικτυακή ..δημοσίευση του εγγράφου μου προς το   Δήμο Δελφών με θέμα την προάσπιση του περιβάλλοντος χώρου του Γαλαξιδίου από πυρκαγιές στο οποίο , πλην των άλλων , δήλωνα ότι για την επίτευξη – υλοποίηση των προτάσεών μου παραχωρούσα τμήμα του κτήματός μου στη θέση ΛΟΥΤΣΙΝΑ πληροφορήθηκα ότι η υπόθεση βρίσκεται σε καλό δρόμο , αλλά πλην των θετικών σχολίων , όπως συμβαίνει συχνά , υπήρξαν και οι αρνητικές κριτικές  βασιζόμενες σε καχυποψίες .
Στους τελευταίους απαντώ με τη δημοσιοποίηση άλλου εγγράφου μου προς την                                        
Κοινότητα Γαλαξιδίου όπως φαίνεται παρακάτω...

                                                              Γαλαξίδι  16  Μαίου  2011
                                                                     Προς την  Τοπική Κοινότητα Γαλαξιδίου
ΘΕΜΑ.  Ανάδειξη χώρου πολιτιστικής κληρονομιάς
Κύριε Πρόεδρε και Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου,
σε συνέχεια συζήτησης που είχα προ μηνός με τον κ. Σπύρο Μπαρλιακό σχετικά με τη σπουδαιότητα ενός σπηλαίου που βρίσκεται στη θέση <<ΛΟΥΤΣΙΝΑ>> , στο ενδιάμεσο της απόστασης του δρόμου προς την Αγία Τριάδα όπου  στην άκρη του δρόμου υπάρχει μία βρύση , σας προτείνω για την ανάδειξη του χώρου τα παρακάτω επειδή αυτός συνεχώς βρίθει αγριόχορτων και θάμνων .
-        πλήρη καθαρισμό του χώρου , ήδη έχουν κοπεί τα χόρτα , διαπλάτυνση , πλακόστρωση , κτίσιμο πέτρινων τοίχων δεξιά και αριστερά από το δρόμο μέχρι την είσοδο του σπηλαίου, μετατόπιση της βρύσης από το κέντρο της εισόδου στο πλάι και τοποθέτηση ξύλινης πινακίδας ένδειξης του χώρου.
Από την πλευρά μου κι  επειδή Νοτιοανατολικά το υπάρχον και συνορεύον με το χώρο εισόδου του σπηλαίου αγρόκτημα είναι ιδιοκτησίας μου σας γνωρίζω ότι παραχωρώ τμήμα του , πλάτους από μισό έως ενάμιση μέτρο και μήκους πλέον των δώδεκα μέτρων , με την προϋπόθεση αποδοχής της προσφοράς μου εντός διμήνου από το Δήμο , πρόσθετου διμήνου για σύνταξης μελέτης  και ενός επί πλέον εξαμήνου για την ολοκλήρωση του έργου.
Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι αλλά η ιστορία μας καταδεικνύει ότι τα μεγάλα έργα και όχι μόνο έχουν γίνει σε δύσκολους καιρούς και ειδικά στην περιφέρεια και στις τοπικές κοινωνίες από προσφορές σε είδος , υλικά κ.ά. , χρήματα  και προσωπική εργασία πόσο μάλλον γι αυτό το μικρό έργο που θα αναδείξει την πολιτιστική μας κληρονομιά, κτίσμα του 1400 -1450 μ.Χ. όπως με διαβεβαίωσε ο κ. Μπαρλιακός. Πρόσθετα σας γνωρίζω ότι θα είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμβολή στην υλοποίηση του προαναφερόμενου έργου ( συλλογή όμβριων υδάτων για τη μελέτη  και επίβλεψη εκτέλεσης του έργου ) .
            Τώρα σας δηλώνω ότι λόγω και των δυσμενών οικονομικών συγκυριών αίρω και έγγραφα την προϋπόθεση της πιο πάνω δωρεάς μου , κάτι που σιωπηρώς έχω κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο βλέποντας και τις συνεχείς προσπάθειες του τοπικού συμβούλου κ. Σπύρου Μπαρλακιού να φροντίζει  ο χώρος να είναι πάντα καθαρός αν και δεν υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες .
Δοθείσης όμως της ευκαιρίας  θα πρότεινα μέρος των εσόδων από τη λειτουργία των αιολικών πάρκων να συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.
                                                          Γαλαξίδι 11 Δεκεμβρίου 2012
                                                                     Ευστάθιος Μαρματάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου