Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Νέα ψυχρολουσία στην ετοιμόρροπη κυβέρνηση

Μην περιμένετε λεφτά άμεσα, λένε Σόϊμπλε και ΚΟΜΙΣΙΟΝ!

Μην περιμένετε λεφτά άμεσα, λένε Σόϊμπλε και ΚΟΜΙΣΙΟΝ!

"Παρά την ψήφιση από την Αθήνα ενός νέου σχεδίου μέτρων λιτότητας δεν θα υπάρξει συμφωνία για την καταβολή μιας νέας δόσης της διεθνούς βοήθειας προς την Ελλάδα πριν περάσουν εβδομάδες", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε οικονομικό φόρουμ στο Αμβούργο....

"Δεν βλέπω προς το παρόν να λαμβάνονται οι αποφάσεις" για μια οριστική συμφωνία ανάμεσα στους πιστωτές της Αθήνας (ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ) και την Ελλάδα για την καταβολή της νέας δόσης της βοήθειας, εξήγησε ο Σόιμπλε μιλώντας σε μια οικονομική διάσκεψη στο Αμβούργο (βόρεια Γερμανία). Όχι "μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες", διευκρίνισε.
"Η Ευρωζώνη είναι στον σωστό δρόμο και ανέκτησε λίγη εμπιστοσύνη στις αγορές, αλλά δεν έχει ακόμη περάσει η μπόρα", επισήμανε ο κ. Σόιμπλε.
Να αναφέρουμε ότι για τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί το κρίσιμο Eurogroup, από το οποίο η Ελλάδα ελπίζει να υπάρξουν θετικές αποφάσεις.
Τα λεγόμενα του Σόϊμπλε ήρθε να επικυρώσει και ο εκπρόσωπος της ΚΟΜΙΣΙΟΝ.
Όπως είπε, προτού ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, χρειάζεται μια συμφωνία για το χρέος της χώρας και τη χρηματοδότησή της.
Δήλωσε ότι χαιρετίζει την έγκριση των δημοσιονομικών, διαρθρωτικών μέτρων από το ελληνικό κοινοβούλιο και πρόσθεσε ότι η ψηφοφορία την Κυριακή για τον προϋπολογισμό, είναι ακόμη ένα κρίσιμο τεστ.
http://gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου