Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Απεργίες διαρκείας από αύριο Δευτέρα




Πολλοί κλάδοι εργαζομένων έχουν προαναγγείλει συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στα πλαίσια της αντίδρασης τους στις νέες περικοπές εισοδημάτων τους.
Χωρίς μετρό για μία εβδομάδα
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, το μετρό θα είναι κλειστό λόγω απεργίας.  Δείτε πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα την εβδομάδα του απεργιακού πυρετού
Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς γνωστοποίησαν επαναλαμβανόμενες ...
απεργίες από τη Δευτέρα 5/11 έως και την Παρασκευή 9/11.
Έτσι, το μετρό θα παραμείνει κλειστό για την Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.
Aκινητοποιημένα θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, λόγω 48ωρης απεργίας των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ
Επίσης, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν από τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, προβλέπεται ότι λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια την Δευτέρα 5/11/2012.
Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από τη Δευτέρα οι ιδιοκτήτες ταξί.
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την Τρίτη και την Τετάρτη.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τρίτη και στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν τη Δευτέρα με τους δημοσιογράφους που έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως τις 6 το πρωί της Τρίτης. Παράλληλα από την ίδια μέρα τα ταξί ξεκινούν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη μετά από απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ακόμη, την Τετάρτη, θα κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Πάντως, οι εργαζόμενοι εξετάζουν το ενδεχόμενο τη δεύτερη μέρα της απεργίας να λειτουργήσει για κάποιες ώρες ένα από τα μέσα σταθερής τροχιάς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις.
Τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, αλλά και στο συλλαλητήριο της Τετάρτης.

48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη ΔΕΗ

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από τη Δευτέρα
Από το βράδυ της Δευτέρας η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προχωρά σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ παράλληλα καλεί όλους τους εργαζόμενους "χωρίς δικαιολογίες χωρίς μεμψιμοιρίες να βγουν στους δρόμους και να εμποδίσουν την ψήφιση των μέτρων".
Στη σχετική της ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σημειώνει μεταξύ άλλων πως με τα νέα μέτρα "η ζωή μας θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη και για εκατομμύρια συνάνθρωπους μας που ήδη ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, θα είναι η χαριστική βολή".
Η ΓΕΝΟΠ καλεί σε συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη στο πλαίσιο της γενικής απεργίας και παράλληλα καλεί τη ΓΣΕΕ "να κλιμακώσει τον αγώνα και να δώσει προοπτική".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου