Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Η αντίθεση της κοινωνίας αχρηστεύει τις μεθοδεύσεις Μανιτάκη.

 Ψέμματα εκβιασμοί και αυταρχικό ύφος στις ειδήσεις αλλά πιθανή η ανάγκη νέας νομοθετικής ρύθμισης για τις απολύσεις στο Δημόσιο από την παραπαίουσα κυβέρνηση.
Πόσους καινούργιους άνεργους θέλεις  Ασπασία Μανδρέκα Βουλευτή Φωκίδας, πόσες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα χρειάζεστε για να εξοικονομήσετε χρήματα για τους κερδοσκόπους. ...


ΤΟΣΕΣ ΟΣΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...

Aμετακίνητοι παραμένουν δήμαρχοι και δημοτικοί υπάλληλοι στην άρνησή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη επιμένει από το βήμα της Βουλής πως αποτελεί τη μόνη λύση ώστε να μην απολυθούν υπάλληλοι και διαμηνύει ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις. 

 Οι εργαζόμενοι στους δήμους πέρασαν χθες στην αντεπίθεση, απαντώντας στις προειδοποιήσεις του υπουργείου για υπαγωγή όλων των υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σχέση αορίστου χρόνου στο καθεστώς διαθεσιμότητας, σε περίπτωση που συνεχιστεί η μη αποστολή στοιχείων.
«Τις απειλές περί περικοπής των αποδοχών στο 75% (σ.σ.: προβλέπεται για όσους ενταχθούν σε διαθεσιμότητα) όλων των εργαζομένων ΔΕ διοικητικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μόνο σαν αστείο το εκλαμβάνουμε», αναφέρει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ), η οποία προειδοποιεί πως «όποιος ακουμπήσει τον μισθό των εργαζομένων εκτός των άλλων θα αντιμετωπίσει και τη νομική διαδικασία, περί μη καταβολής δεδουλευμένων».
Παράλληλα, η Ομοσπονδία υποστηρίζει πως η απειλή του υπουργείου για περικοπή των μισθών με εντολή προς την Ενιαία Αρχή Πληρωμής (ΕΑΠ) αποτελεί πυροτέχνημα καθώς η συντριπτική πλειονότητα των δημοτικών υπαλλήλων με σχέση αορίστου χρόνου - κυρίως σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νομικά πρόσωπα - δεν πληρώνεται μέσω της Αρχής αλλά απευθείας από τους δήμους, οι οποίοι έχουν εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή τους στη διαθεσιμότητα.
Εμπλοκή προκύπτει και με την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων υπαγωγής σε διαθεσιμότητα, για τις οποίες η προθεσμία λήγει την ερχόμενη Δευτέρα. Εκτός από την αποστολή των καταλόγων με τα ονόματα των υπαλλήλων, οι δήμαρχοι αρνούνται να υπογράψουν και τις σχετικές πράξεις.
Παρά το γεγονός ότι από πλευράς υπουργείου κάνουν λόγο για τυπική διοικητική διαδικασία, στην πράξη χωρίς αυτές δεν ενεργοποιείται η διαθεσιμότητα και για τον λόγο αυτό δεν αποκλείεται να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην απαιτηθεί υπογραφή από τους δημάρχους.
Διαφωνίες και στους κόλπους των δημάρχων προκαλεί πάντως η διαθεσιμότητα, με μερίδα αυτών να ζητάει πιο δυναμική αντίδραση και να καταγγέλλει το προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ) για μετριοπαθή στάση. Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενωσης Κεντρικής Μακεδονίας, που έγινε παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη και άλλων μελών του προεδρείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου