Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η δόση, η άρνηση της Γερμανίας, ο έκθετος Σαμαράς και το τέλος της διαπλοκής

Αρχικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υποστήριζαν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε αν μέχρι στις 16 Νοεμβρίου η Ελλάδα δεν έπαιρνε τη δόση. Τελικά η 16η Νοεμβρίου πέρασε, η δόση δεν καταβλήθηκε ποτέ και η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε, αφού όπως φαίνεται υπήρχαν ταμειακά διαθέσιμα. Άρα κάποιος έλεγε ψέματα πριν από λίγο καιρό. Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας είναι πολιτικά έκθετοι και υπόλογοι στον ελληνικό λαό. Το χειρότερο τόσο για τους ίδιους, όσο και για την Ελλάδα είναι ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει η Deutsche Welle η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι αποφασισμένη να ζητήσει οριστική λύση για την Ελλάδα από το Eurogroup, ενώ την ίδια στιγμή το Βερολίνο υποστηρίζει ότι «δεν θα υπάρξει τελική απόφαση» στο Eurogroup της Τρίτης. Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας, θα πρέπει να δώσουν πειστικές εξηγήσεις, διότι δύο ισχύουν: Είτε πρόκειται για ανίκανα πρόσωπα να διαχειριστούν την κρίση, είτε ισχύει αυτό που συνέβαινε παλαιότερα, όταν «οι σουλτάνοι σκότωναν τους υποτακτικούς τους». Υπό αυτή την έννοια το δίδυμο που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας του τελευταίους μήνες πέρασε τα λαοκτόνα μέτρα και τώρα, ακριβώς όπως είχε προβλέψει το Periodista, οι δανειστές τους αντιμετωπίζουν ως την ηγετική ομάδα ... μιας χώρας του περιθωρίου. Με λίγα λόγια δεν τους υπολογίζουν. Έκαναν τη δουλειά των δανειστών και τώρα τους αφήνουν να διαχειριστούν τη λαϊκή οργή και την κοινωνική έκρηξη που αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσει.

Σε νευρική κρίση η διαπλοκή

Η αποτυχία της πολιτικής που ακολούθησε η Ελλάδα αποτυπώνεται στον έκδηλο εκνευρισμό των "θεσμικών" ΜΜΕ, όπως για παράδειγμα του Βήματος της Κυριακής, που προεκλογικά και μετεκλογικά υποστήριξε με νύχια και με δόντια τον Αντώνη Σαμαρά και την υποταγή του στην τρόικα. Το εν λόγω έντυπο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη είναι μόλις μόνο ένας από τους θύλακες του κατεστημένου που ανησυχούν για τις εξελίξεις που συνοδεύουν την σφοδρή σύγκρουση Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου - Γερμανίας. Ακόμη και το σύστημα της εγχώριας τραπεζοκρατίας αντιλαμβάνεται ότι θα χάσει από την εξέλιξη των πραγμάτων, ότι οι τραπεζίτες θα γίνουν υπάλληλοι στις τράπεζές τους, στις οποίες σύνομα θα τοποθετηθούν επίτροποι, οι οποίοι θα ελέγχουν τα δάνεια προς τα κόμματα, προς τα τραπεζικά στελέχη ... και όχι μόνο, αλλά και το κονδύλι των διαφημίσεων. Η Τρόικα, όταν λήξει η εσωτερική σύγκρουση ανάμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα χορηγήσει τη δόση όχι για να πάνε χαμένα τα χρήματα, όχι για να συμβούν όλα όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια με τις σπατάλες, αλλά για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους και τα χρήματά και όχι φυσικά για να σωθεί ο ελληνικός λαός . Μαζί με την μεταπολίτευση, αν δεν το έχουν καταλάβει οι θύλακες του κατεστημένου θα καταρρεύσει και η εγχώρια διαπλοκή, η οποία καταδυνάστευσε τον ελληνικό λαό και χειραγώγησε την ελληνική πολιτική ζωή.

Τίποτα δεν είναι βέβαιο

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπήρξε σαφής καθώς υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει τελική απόφαση στο Eurogroup της Τρίτης. Να υπενθυμιστεί ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η πραγματικότητα είναι μία: Οι δανειστές, από ότι φαίνεται, είναι αποφασισμένοι να τελειώσουν με αυτή την κυβέρνηση και μάλλον επιθυμούν μία μεταβατική κυβέρνηση στην Ελλάδα, όταν βέβαια και οι ίδιοι ξεμπλέξουν με τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η αμερικανογερμανική σύγκρουση. Οι Γερμανοί θα προχωρήσουν ταχύτατα στην ίδρυση φιλογερμανικού πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα και στην στήριξή του και οι Αμερικανοί αντίστοιχα θα πράξουν το ίδιο. Πάντως ήδη τα βελγικά ΜΜΕ "βλέπουν" ρήξη στο Eurogroup της Τρίτης. Οπότε τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, είτε πρόκειται για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα, είτε για το πως θα εξελιχθούν οι διεθνείς πολιτικοί και οικονομικοί ανταγωνισμοί. Ένα είναι βέβαιο: Το μέλλον του ελληνικού λαού είναι αβέβαιο.

www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου