Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ζητούν αντισταθμιστικά της ΕΥΔΑΠ για την περιοχή του Μόρνου



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ                                         
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ:  «Αντισταθμιστικά της ΕΥΔΑΠ για την περιοχή του Μόρνου»
Η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας με έγγραφά της και τηλεφωνικές επαφές προς την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και τους αρμόδιους φορείς, στήριξε την πρωτοβουλία του Δημάρχου Δωρίδας κου Καπετζώνη και των Δημάρχων περιοχών με λίμνες, για την παροχή ....
αντισταθμιστικών πόρων στην περιοχή του Μόρνου.
Σε απάντηση των ενεργειών τους, ο εισηγητής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κος Π. Κουκουλόπουλος κατά την εισήγησή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ανέφερε τα εξής:
«Σε ότι αφορά στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, για το θέμα της ΕΥΔΑΠ θα πρέπει να δούμε ανεξαρτήτως ποιο είναι το μέλλον, γιατί έχουμε πολλές επιφυλάξεις γενικότερα για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση φορέων που διαχειρίζονται νερό ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ.
            Παρόλα αυτά υπάρχει ένα θέμα με την Υλίκη, το Μαραθώνα και το Μόρνο που για πολλούς λόγους δημοσίου συμφέροντος και δημόσιας υγείας, έχουμε την αναγκαστική ερήμωση μιας ακτίνας 1500μ. γύρω από τους ταμιευτήρες, λιμνοδεξαμενές, ομβροδεξαμενές και όλους τους ταμιευτήρες και αυτό δημιουργεί ένα ζήτημα. Κάτι πρέπει να γίνει με κάποια ειδικά χωροταξικά. Δράττω την ευκαιρία παρουσίας του κ. Καλογιάννη για να πω ότι πρέπει να δρομολογήσουμε κ. Υπουργέ μια διαδικασία ειδικών χωροταξικών, ενδεχομένως και μιας ειδικής γραμμής χρηματοδότησης σε αυτές τις περιοχές».
       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου