Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στο τραπέζι απο συνδικάτα.


 Δεν είναι μόνο οι συγκρούσεις στην σημερινή συγκέντρωση των εργαζομένων από τα  Ναυπηγεία, σε μια σειρά απο χώρους το θέμα των κινητοποιήσεων διαρκείας αρχίζει και μπαίνει έντονα για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της κρίσης.
Αρκετά σωματεία έχουν ξεκινήσει να θέτουν δυναμικά το θέμα για απεργία διαρκείας. Εκτός απο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί,το θέμα τέθηκε αποφασιστικά και απο το προεδρείο των εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης,την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία,το Διδακτικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου,την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ,το Αττικο Μετρό-Τραμ-ΗΣΑΠ (ΣΤΑΣΥ),την Διδασκαλική Ομοσπονδία,τους Ναυτεργάτες και απο αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία.
Φωτόπουλος: Καταλήψεις κ απεργίες
Κατάληψη όλων των βασικών υπουργείων, όλων των οργανισμών, όλων των τραπεζών, όλων των εφοριών, του αεροδρομίου και των λιμανιών από την προσεχή Δευτέρα 8 Οκτωβρίου εισηγήθηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος στη ...
σημερινή σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών που πραγματοποιήθηκε στη ΓΣΕΕ.
Η πρόταση της ΓΕΝΟΠ περιλαμβάνει επίσης 48ωρες απεργίες μετά από λίγες ημέρες και καθημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Ο κ. Φωτόπουλος άσκησε επίσης κριτική στη ΓΣΕΕ εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι η σημερινή σύσκεψη άργησε να γίνει.
Οι προτάσεις της ΓΕΝΟΠ προτείνουν άμεσα ένα μαχητικό πρόγραμμα απεργιακής κλιμάκωσης και συνοδεύονται από μια πολιτική πρόταση,αυτήν της της διαγραφής του δημόσιου χρέους. Η πρόταση υιοθετήθηκε με ομοφωνία, (21 ψήφοι υπέρ, κανένα κατά και 6 λευκά).

Πανελλαδική απεργία διαρκείας προτείνουν οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης

Οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι καταγγέλλουν τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις για «επαναστατική γυμναστική» και αντιπροτείνουν να αναληφθεί δράση για την οργάνωση «πανελλαδικής απεργίας διαρκείας».

«Σε αυτά τα δυο μνημονιακά χρόνια που τα χάσαμε όλα και έχουμε ταπεινωθεί τελείως, η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ δυστυχώς και το ΠΑΜΕ, μας τρέλαναν στην επαναστατική γυμναστική με 24ωρες απεργίες και άντε και μια 48ωρη», τονίζεται στην ανακοίνωση του σωματείου.

Το σωματείο καταγγέλλει ότι με τη στάση τους δίνουν την εντύπωση «συνδικαλιστικής τρόικας» και τους καλεί «έστω και την ύστατη στιγμή να το σώσουν», παραμερίζοντας όλες τις ανούσιες κομματικο-ιδεολογικές διαφορές και αφού καθίσουν σε ένα τραπέζι, να κάνουν αυτοκριτική και να πουν ένα μεγάλο συγνώμη και να προτείνουν «το αυτονόητο» δηλαδή «πανελλαδική απεργία διαρκείας.

Απεργιακός αγώνας διαρκείας στις συγκοινωνίες

«Έφτασε η ώρα, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες να γίνουν η εμπροσθοφυλακή στον αγώνα απέναντι στη νέα αυτή συνολική επίθεση μαζί με όλο το λαό που δοκιμάζεται», ανέφεραν τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ.

Ο Αντώνης Σταματόπουλος,πρόεδρος των εργαζομένων στην λειτουργία του Αττικό Μετρό: «Όταν ανακοινωθούν τα μέτρα, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, θα τραβήξουμε χειρόφρενο, δεν θα κινηθεί τίποτα, με απόφαση για απεργία διαρκείας και κοινό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους».

Απεργία διαρκείας αποφασίζουν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) απηύθυνε κάλεσμα για απεργιακό αγώνα διαρκείας αμέσως μόλις ανακοινωθούν τα νέα οικονομικά μέτρα. Σε κοινή συνεδρίαση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων.

Σε απεργία διαρκείας και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν από 1η Οκτωβρίου, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ζητάνε από τους φοιτητές, τους διοικητικούς και το υπόλοιπο προσωπικό να συντονιστούν και να προχωρήσουν από κοινού σε κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης.

Απεργία διαρκείας ζητεί η ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) με επιστολή της στον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ εισηγείται την κήρυξη απεργίας διαρκείας ή 5νθήμερη απεργία στο δημόσιο την εβδομάδα συζήτησης και ψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή. Στην επιστολή αναφέρουν χαρακτηριστικά: "Το Τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των Δημοσίων Υπαλλήλων να λάβει άμεσα αποφάσεις στην κατεύθυνση κήρυξης γενικής απεργίας με χαρακτηριστικά διαρκείας στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα".

Με Απεργία διαρκείας προειδοποιούν οι ναυτεργάτες (ΠΝΟ) για τα νέα μέτρα. Απεργιακές κινητοποιήσεις υπό τη μορφή 48ωρων επαναλαμβανόμενων και με κάλεσμα για απεργιακό αγώνα διαρκείας προετοιμάζονται οι ναυτεργάτες οι οποίοι αντιδρούν στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

 Οι προτάσεις της ΓΕΝΟΠ προτείνουν ένα πρέπει να στηριχθούν καθώς όχι μόνο προτείνουν άμεσα ένα μαχητικό πρόγραμμα απεργιακής κλιμάκωσης και συνοδεύονται από μια πολιτική πρόταση,αυτήν της της διαγραφής του δημόσιου χρέους. Η πρόταση υιοθετήθηκε με ομοφωνία, (21 ψήφοι υπέρ, κανένα κατά και 6 λευκά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου