Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ με την μεταφορά νερού στους Άγιους Πάντες

  Το καλοκαίρι , στη γιορτή του καλαμαριού , δόθηκε από τον κ. Δήμαρχο η διαβεβαίωση στους κατοίκους των Αγίων Πάντων ότι μετά από δέκα ημέρες θα έχουν νερό από το Μόρνο όχι μόνο για να πίνουν όπως γινόταν μέχρι τότε από το ξεχωριστό δίκτυο που υπάρχει γι αυτό το λόγο , αλλά και για όλες τις άλλες χρήσεις από το άλλο δίκτυο μέσω των δεξαμενών των δύο οικισμών του χωριού ...

Η επί πλέον παροχή νερού ( 5 κυβικά την ώρα ) γίνεται  από την υπερχείλιση της δεξαμενής της Κοινότητας Πεντεορίων.
Μία απόφαση πολύ λογική αφού για το λόγο αυτό έχουν  επενδυθεί και από τις δύο προηγούμενες δημοτικές αρχές του τέως Δήμου Γαλαξιδίου πολλά χρήματα.
 Στην εφαρμογή όμως εμφανίστηκαν τα προβλήματα  . Το νερό από τότε τρέχει ποτάμι από την υπερχείλιση της  δεξαμενής των Πεντεορίων  ή από το πρώτο φρεάτιο του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού προς Αγίους Πάντες που βρίσκεται κοντά στο πηγάδι των Πεντεορίων  .
          Επειδή δεν συνάδει με τις δικές μου απόψεις  και θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο  θα πρέπει να συμβαίνει και με τους υπευθύνους του Δήμου Δελφών η άποψη των ολίγων ευτυχώς Πεντεοριτών  του … άστο να τρέχει , καλύτερα έτσι παρά να μην έχουμε εμείς νερό , ερωτώ δεν είναι επίσημα ενήμεροι τόσο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου του Διυλιστηρίου όσο και οι αρμόδιοι του Δήμου για τις εκατοντάδες τόνους νερού που χάνονται.
Είναι τελείως παράλογο  να δουλεύουν συνεχώς οι τροφοδοτικές υδραντλίες στον Άγιο Γεώργιο και στη Καναπίτσα για να μεταφέρεται το νερό μέσω Αγίας Ευθυμίας , Βουνιχώρας και Πεντεορίων  στους Αγίους Πάντες ,να έχεις τόσο κόστος ηλεκτρι-κού και φθοράς των μηχανημάτων και το νερό να πηγαίνει χαμένο .
Στο καλαμόρεμα μου λεν οι συγχωριανοί μου χαμογελώντας κοροϊδευτικά  θα .. ματαβγούν οι καλαμιές που έχουν χαθεί εδώ και 50 χρόνια.
Οι Άγιοι Πάντες δε γνωρίζω αν έχουν πληρότητα νερού στο μέσω των δεξαμενών τους δίκτυο για τις απώλειες όμως νερού είναι γνώστες .
 Μήπως θα πρέπει να τοποθετηθεί στις δεξαμενές των Αγίων Πάντων, αν λειτουργεί σωστά το δίκτυο νερού  , σύστημα αυτόματης παρακολούθησης της στάθμης του νερού  τους για λήψη μέτρων . Εκτός αν το δίκτυο είναι τρωτό οπότε πρώτα επιλύεις το πρόβλημα αυτό και μετά διοχετεύεις την απαιτούμενη ποσότητα νερού.
            Μέχρι πότε όμως θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση γιατί οι περισσότεροι Πεντεορίτες  βλέποντας την απώλεια τόσου νερού από την αδιαφορία των υπευθύνων το κόστος του οποίου τελικά το επιβαρύνεται ο Δήμος , διερωτώνται  λέγοντας
- αμ νάναι μόνο αυτό σκέψου πόσα άλλα τέτοια θα γίνονται για να πληρώνω μετά από δύο χρόνια στο νέο Δήμο τόσο ακριβά το νερό.

                                                                        

Πεντεόρια 20 Οκτωβρίου 2012
Ευστάθιος Μαρματάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου