Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΜΠΤΗ 18/10: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΕΜΠΟΡΟΙ-ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ!

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!
Προς απεργία σταθμό της εργατικής τάξης, όλων των μισθωτών, των επαγγελματιών, των εμπόρων και των βιοτεχνών οδεύουμε την Πέμπτη 18/10!
Μια μεγάλη συμμαχία της εργατικής τάξης με τα μικρομεσαία στρώματα αναμένεται όχι μόνο να απεργήσει ενωμένη αλλά και να κατακλύσει αγωνιστικά, δυναμικά και ειρηνικά τους δρόμους της Ελλάδας από τη μία άκρη της ως την άλλη και ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις, πρώτα απ'όλα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Η γενική απεργία της Πέμπτης, που αποφασίσθηκε μετά από επιμονή των συνεπών ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων του κόσμου της μισθωτής εργασίας και του επαγγελματοβιοτεχνικού και εμπορικού κόσμου, αποκτά άμεσα πολιτικό χαρακτήρα αφού ο κεντρικός απεργιακός στόχος για να ανακοπεί το μαύρο πακέττο μέτρων ύψους 13,8 δις, συνδέεται αναπόσπαστα με την ήττα και την απομάκρυνση της μνημονιακής συγκυβέρνησης, προς όφελος μιας νέας προοδευτικής πορείας της ...χώρας με μια αποφασισμένη και ισχυρή κυβέρνηση της Αριστεράς.
Το κάλεσμα στην γενική απεργία και τα συλλαλητήρια της Πέμπτης προβλέπεται, με την ενωτική συμμετοχή, να προσλάβει παλλαϊκό, αγωνιστικό, δυναμικό και ειρηνικό χαρακτήρα, στέλνοντας ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας και νέας προοπτικής για τον τόπο και τον ελληνικό λαό.
ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Αύριο, Πέμπτη,  δεν θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια ο ΟΣΕ, ο Προαστιακός και τα τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ, ενώ δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα καράβια.
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ., οπότε και θα ξεκινήσουν κανονικά τα δρομολόγια. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο καθ' υπόδειξη της Αστυνομίας.
Τα δρομολόγια του Τραμ θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 9:00 το πρωί ως τις 9:00 το βράδυ. Οι αυτοκινητιστές ταξί θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 8:00 το πρωί ως τις 17:00 το απόγευμα.
Επίσης, αύριο θα συνεχίσουν τη 48ωρη απεργία τους οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι φαρμακοποιοί, οι οδοντίατροι, οι συμβολαιογράφοι και οι δικαστικοί επιμελητές, έπειτα από κοινή απόφαση των εκπροσώπων τους. Οι δικηγόροι θα απέχουν πανελλαδικά από τα δικαστήρια μέχρι και την Παρασκευή. Οι δημοσιογράφοι πραγματοποίησαν σήμερα 24ωρη απεργία, ενώ αύριο θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί ως τις 3:00 το απόγευμα.

Στη συνέχεια παραθέτουμε τις ανακοινώσεις συνδικαλιστικών παρατάξεων και συνομοσπονδιών.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ - ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18-10-2012
"Οι συνεταίροι της Κυβέρνησης σε πλήρη σύμπλευση με την τρόικα καθημερινά ετοιμάζουν το νέο σχέδιο για την εξόντωση των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.
Το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων αυξάνεται καθημερινά. Αυξάνεται χωρίς κανένας να γνωρίζει σε ποιο ύψος θα καταλήξει. Την ίδια ώρα η μνημονιακή κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα χαρίζει 500 εκατ. ευρώ στους τραπεζίτες και ετοιμάζεται να κάνει νέες περικοπές πολλών δις ευρώ σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
Αν περάσουν τα νέα επώδυνα μέτρα και αν εφαρμοστούν, τότε θα έχουμε ολική επαναφορά στις συνθήκες ζωής της δεκαετίας του '50 και του '60. Θα ζήσουμε σε μια διαφορετική Ελλάδα, της απόλυτης φτώχειας, της εκτεταμένης ανεργίας και της εξαθλίωσης.
Η καθυστέρηση της ανακοίνωσής τους, οι απανωτές συσκέψεις των κυβερνητικών πολιτικών αρχηγών και η συνδρομή της Μέρκελ, αποδεικνύουν ότι τα μέτρα θα είναι εξοντωτικά και θέλουν να τα σερβίρουν «με τρόπο»!
Καθυστερούν γιατί φοβούνται την αντίδραση του λαού. Γνωρίζουν ότι μετά οι μέρες τους θα είναι μετρημένες και ότι τα μέτρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη, γιατί οι εργαζόμενοι δεν θα αποδεχτούν παθητικά να γίνουν η βορρά του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος για να διατηρήσουν και για να αυξήσουν τα κέρδη τους το μεγάλο κεφάλαιο και οι τραπεζίτες.
Εργαζόμενε, Εργαζόμενη
Η συγκυβέρνηση και η τρόικα μας επιφυλάσσουν μισθούς Κίνας και συντάξεις πείνας.
Καταργούν το θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και θέλουν να καθορίζουν το μισθό με νόμο!
Σχεδιάζουν νέες μειώσεις στον κατώτατο μισθό της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., που θα συμπαρασύρει προς τα κάτω όλους τους μισθούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Αυξάνουν το ωράριο εργασίας και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καταργούν στην πράξη την κοινωνική ασφάλιση, το πενθήμερο, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, προχωρούν σε καταργήσεις υπηρεσιών και απολύσεις στο δημόσιο και βυθίζουν την κοινωνία στην ανεργία, τη μιζέρια και τη φτώχεια.
Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι
Κάνε δική σου υπόθεση τον αγώνα προκειμένου να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα και να ανατραπεί αυτή η πολιτική που οδηγεί την κοινωνία στην καταστροφή.
Δεν μας ταιριάζει μια τέτοια ζωή. Αυτή την ώρα πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους, να συμμετέχουμε μαζικά στην Απεργία στις 18 Οκτώβρη και στα συλλαλητήρια, σε όλη τη χώρα.
Παλεύουμε να μην περάσουν τα μέτρα και για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και οι πολιτικοί φορείς που την υπηρετούν, να ακυρωθούν τα μνημόνια και όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι, που οδήγησαν τους εργαζόμενους και τη χώρα στην καταστροφή, να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και να εθνικοποιηθεί-κοινωνικοποιηθεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας και τέλος να υπάρξει δίκαιη αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος προς όφελος των εργαζομένων και των φτωχών, για την υπεράσπιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών της παιδείας, της υγείας, της ασφάλισης και της πρόνοιας και για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Σ' αυτόν τον αγώνα δεν φτάνουν οι πολλοί. Χρειάζονται ΟΛΟΙ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.
"


ΠΑΜΕ:18 ΟΚΤΩΒΡΗ. ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΗΧΑΝΕΣ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18 Οκτώβρη
ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.
"Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!
Εσύ παράγεις τον πλούτο, σε σένα πρέπει να επιστρέψει!
Δεν πάει άλλο! Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία, να σκλαβώσουν και να περάσουν αλυσίδες στους εργαζόμενους, να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.
Να νεκρώσουν τα πάντα!
Να σταματήσουν μηχανές, να κλείσουν μαγαζιά, να παραλύσει η χώρα.
Να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία!
Εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση, γραφείο το γραφείο, σχολείο το σχολείο, μαγαζί το μαγαζί, όλοι και όλες στην απεργία.
Nα μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά!
Με τη νομοθέτηση του κατώτατου μισθού καταργείται στην ουσία ο θεσμός της συλλογικής σύμβασης, των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής σύμβασης πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι και όχι μόνο εκείνοι που παίρνουν τον κατώτατο μισθό και μεροκάματο. Καταργούνται όλα τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που περιείχε ο θεσμός της Συλλογικής Σύμβασης, οι τριετίες, τα επιδόματα, η άδεια. Μειώνουν εκ νέου τις αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης. Αυξάνουν το μέγιστο αριθμό ημερών εργασίας σε 6 ανά βδομάδα για όλους τους τομείς. Ορίζουν την ελάχιστη ημερήσια ανάπαυση στις 11 ώρες, άρα 13 ώρες δουλειά τη μέρα χωρίς πληρωμή υπερωριών.
Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,
Μην κάθεσαι σκυφτός! Μη μένεις αμέτοχος στους αγώνες που γίνονται. Μην παραμυθιάζεσαι από τους εκμεταλλευτές και το συνάφι τους. Μη σκορπάς τις ελπίδες σου σε δυνάμεις που σε αντιμετωπίζουν ως εκλογική πελατεία για τις επόμενες εκλογές.
Εσύ έχεις τη δύναμη! Να ξεθαρρέψεις! Να μπεις στη μάχη πιο αποφασιστικά.
Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά! Εσύ παράγεις τον πλούτο.
Στην οργάνωση κι αντεπίθεση της τάξης μας έλα κι εσύ, που έως τώρα δεν έχεις απεργήσει. Να συμβάλλεις κι εσύ, ώστε η απεργιακή κινητοποίηση να δώσει απάντηση, να τους τραντάξει. Να μη δεχθούμε να δουλεύουμε 13 ώρες χωρίς δικαιώματα, για 400 ευρώ. Να μη δεχτούμε την ανεργία ως φυσικό φαινόμενο.
Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑ - ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ
Τέρμα οι θυσίες για τη σωτήρια των κεφαλαιοκρατών και τα κέρδη των δανειστών
Να πετάξουμε τις ξένες σημαίες. Να μην παρασυρθεί κανένας εργάτης από την όξυνση των ανταγωνισμών. Η επίσκεψη της Μέρκελ πραγματοποιήθηκε για να προωθηθούν και να στηριχτούν τα συμφέροντα των Γερμανών καπιταλιστών, αλλά και τα συμφέροντα όλου του κεφαλαίου στην ΕΕ και στην Ελλάδα έναντι των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Όλοι αυτοί είναι ενωμένοι απέναντι στην εργατική τάξη γιατί γνωρίζουν ότι από την εκμετάλλευση, τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών, θησαυρίζουν.
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων.
Κανένας να μην ξεγελαστεί! Τα μέτρα δεν έχουν σχέση με το χρέος και τα ελλείμματα, ούτε είναι για το καλό της χώρας μας. Το χρέος δε δημιουργήθηκε από την ευημερία του λαού. Το έλλειμμα στα δημόσια ταμεία και στις τσέπες των λαϊκών νοικοκυριών βρίσκεται στην άλλη όχθη, στα τεράστια κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, της μεγαλοεργοδοσίας, των μονοπολιακών ομίλων.
Δεν υπάρχει εθνικό συμφέρον, εθνικοί στόχοι και εθνικές θυσίες. Η Ελλάδα ως χώρα είναι μία, αλλά δεν έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα! Τα νέα βάρβαρα μέτρα, όπως και τα προηγούμενα, δεν είναι άσχημα για όλους. Τα μονοπώλια, οι βιομήχανοι και οι μεγαλοεργοδότες τα αναζητούσαν χρόνια και είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των μέτρων που μας εξαθλιώνουν. Αυτοί έφεραν τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις για να στηρίξουν την κερδοφορία τους. Αυτούς υπηρετεί η νέα κυβέρνηση και οι σύμμαχοι της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα αρπαχτικά αυτά δεν είναι η πατρίδα. Πατρίδα είμαστε εμείς που δημιουργούμε όλο τον πλούτο και όχι μια χούφτα παράσιτα που τον κλέβουν.
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Οι απαιτήσεις των εργοδοτών φανερώνουν τι σημαίνει η ανάπτυξη για την οποία μιλάνε. Μας θέλουν στη δουλειά με μεροκάματα πείνας, από ήλιο σε ήλιο, χωρίς κανένα δικαίωμα, για να μπορούν να γεμίζουν με τον ιδρώτα μας τα θησαυροφυλάκια τους στην Ελβετία. Αυτήν την ανάπτυξη θέλουν, με τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους και αλυσοδεμένους, με παράλληλη ανεργία στα ύψη για να απειλούν και να εκβιάζουν με απόλυση όσους ξεζουμίζουν.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ
Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διαγραφή του χρέους.
Αγωνιζόμαστε για μια ανάπτυξη που κριτήριο της δεν θα είναι το κέρδος, αλλά οι ανάγκες μας για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, ανάπαυση, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, εξασφαλισμένη δωρεάν φροντίδα Υγείας για τις οικογένειές μας, ξεκούραση κι ασφάλεια για το μέλλον. Ανάπτυξη και παραγωγή προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.
Δεν είναι παντοδύναμοι, δεν είναι πανίσχυροι.
Εμείς είμαστε πιο πολλοί, είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει.
Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας!
Με καθημερινή δράση και συζήτηση μέσα στα εργοστάσια και στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, στις γενικές συνελεύσεις, στις γειτονιές να οργανώσουμε σχεδιασμένα την επιτυχία της απεργίας. Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σε Ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να υπηρετήσουν αυτόν τον αγώνα. Βρίσκονται απέναντι. Αποτελούν μια οργανωμένη γραφειοκρατία με στενούς δεσμούς με την εργοδοσία και το κράτος. Απαιτείται γραμμή πάλης που θα συγκρούεται με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που σέρνει συνεχώς στα τραπέζια του κοινωνικού διαλόγου τους εργαζόμενους. Να δυναμώσουμε τα σωματεία, να γίνουν κάστρα αντίστασης απέναντι σε κάθε εργοδότη και στην τάξη τους. Να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Καμία ανοχή, καμία καθυστέρηση. Ο λαός πρέπει να απαντήσει αγωνιστικά, μαχητικά, να αποκρούσει τους εκβιασμούς, να ξεπεράσει την τρομοκρατία. Να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού, σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Να αποτρέψουμε την ψήφιση και την υλοποίηση των νέων βάρβαρων μέτρων.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ
Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε
να καταργήσουμε νόμους κι αφεντικά.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ."

ΓΣΕΒΕΕ:ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
«Η ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχει στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου καλώντας όλους τους Μικρομεσαίους επιχειρηματίες (Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Εμπόρους ..) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους με μαζική παρουσία σε συγκεντρώσεις της 18ης Οκτωβρίου.
Η δραστική μείωση εισοδημάτων, η παράλογη υπερφορολόγηση, η μεγάλη πτώση της ζήτησης καταστρέφει επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Υποβαθμίζεται έτσι και η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας. Φτωχοποιείται η χώρα και περιθωριοποιείται στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον.
Ιδιαίτερα κοινωνικά επικίνδυνες και οι συνέπειες από την υποβάθμιση του ασφαλιστικού και υγειονομικού συστήματος και των δικτύων κοινωνικής προστασίας.
Παντελής και η έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων, ελπίδας και προοπτικής. Αποτρέπεται έτσι και κάθε σκέψη για επένδυση ενώ διογκώνεται η ανεργία. Η χώρα οπισθοδρομεί επικίνδυνα.
Η κυβέρνηση έχει "κόψει" και κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τους παραγωγικούς φορείς.
Ιδιαίτερα ανησυχητική διολίσθηση και σε θέματα που άπτονται της δημοκρατικής λειτουργίας της πολιτείας και των θεσμών.»


ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ!
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!
Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί για τις 11 το πρωί στο Μουσείο στην Αθήνα.
"Τα νέα προωθούμενα μέτρα λιτότητας και ο προϋπολογισμός του 2013 οδηγούν τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή, που όμοιά της άλλες χώρες μόνο εν καιρώ πολέμου έχουν βιώσει.
Η απεργιακή κινητοποίηση, που αποφάσισαν τα συνδικάτα για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα για την αναγκαία κλιμάκωση των αγώνων διαρκείας των εργαζομένων ενάντια στα αντικοινωνικά και βάρβαρα νέα μνημονιακά μέτρα, που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόϊκα και να στείλει ηχηρό μήνυμα ανυπακοής και ανατροπής στους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι θα συνεδριάσουν την ίδια μέρα στις Βρυξέλλες μεταξύ άλλων και για το ζήτημα της Ελλάδας.
Η βαθιά ταξικότητα των προωθούμενων μέτρων είναι πλέον όχι μόνο ξεκάθαρη αλλά και απροκάλυπτα κυνική και επιθετική ενάντια στον κόσμο της εργασίας και στα δικαιώματά του, απειλώντας θεμελιώδεις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος.
Απέναντι σε αυτή τη ακραία νεοφιλελεύθερη λαίλαπα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη δυναμική, μαζική και ενωτική κλιμάκωση στους αγώνες των εργαζομένων, όπως απαιτούν οι σημερινές περιστάσεις.
Με τον σκοπό αυτό συμμετέχουμε μαζικά:
Στη γενική, πανεργατική απεργία κατά των προωθούμενων μέτρων λιτότητας στις 18 Οκτωβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση, στην Αθήνα, με προσυγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30 το πρωί της ίδιας ημέρας ή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις άλλες πόλεις.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για να μην ψηφιστούν τα μέτρα-«λαιμητόμος» για την κοινωνία.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την ανατροπή των ασκούμενων, νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των πολιτικών εκφραστών τους, για την ακύρωση των μνημονίων, για την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης για μια κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!"

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ:
ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ- 10.30 πμ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Αύξηση ωραρίου, νέα μείωση στους μισθούς πείνας και στα επιδόματα εξαθλίωσης, αύξηση των ωρών εργασίας, κατάργηση αποζημιώσεων για απολύσεις, τελειωτικό χτύπημα στις συμβάσεις, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, καταλήστευση του εφάπαξ, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67, μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις, κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, φόροι και χαράτσια μέχρι εξόντωσης, μαζικές απολύσεις…
Τα πάντα μπαίνουν στο αντιλαϊκό σφαγείο που έχει στήσει η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) με τους ξένους συμμάχους της (Ευρωπαϊκή Ένωση-ΔΝΤ), προκειμένου να δαμάσει τις ορέξεις των δανειστών και να διασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Οι κυβερνητικοί εταίροι συνεχίζουν να παίζουν το θέατρο «κλειδώνουν - δεν κλειδώνουν» τα μέτρα, προκειμένου να κρύψουν, ότι ο γενικευμένος πόλεμος, που διεξάγουν σε βάρος του λαού, γίνεται ολοένα και πιο βάρβαρος όσο βαθαίνει η κρίση.
Η άθλια πολιτική τους συμβαδίζει με την τρομοκρατία, την ανελευθερία και το φασισμό. Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, τρομοκρατούν τον λαό ότι εάν δεν περάσουν τα μέτρα, και δεν πάρουμε την δόση, θα έρθει η καταστροφή. Ο κρατικός και ο εργοδοτικός αυταρχισμός, η αστυνόμευση και η καταστολή παίρνει οργουελικές διαστάσεις και θρέφει και φασιστική χρυσαυγίτικη βία απέναντι σε κάθε «απειλητικό» απεργό/ μετανάστη/ αγωνιστή.
Ωστόσο η πολιτική τους δεν προχώρα απρόσκοπτα. Οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές της 26ης Σεπτέμβρη, ο μαχητικός αγώνας των εργατών του Σκαραμαγκά, οι κινητοποιήσεις σε μια σειρά κλάδους, η μεγαλειώδης λαϊκή «υποδοχή» στη Μέρκελ, δείχνουν τη δυνατότητα να υπάρξει ρωγμή στο σιδερένιο τείχος της επίθεσης, να μην περάσει το νέο πακέτο μέτρων.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!
Οι υποταγμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχουν τεράστια ευθύνη για την ψήφιση των μνημονίων. Οι 24ωρες απεργίες χωρίς σχέδιο και κλιμάκωση, είναι δρόμος εκτόνωσης. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν στα δικά τους χέρια την υπόθεση της συνέχειας και της κλιμάκωσης των εργατικών-κοινωνικών αγώνων. Απέναντι στο δόγμα σοκ των μέτρων, των μνημονίων, του ΔΝΤ και της ΕΕ, να απαντήσουμε με την μαζική, ενωτική, αγωνιστική συλλογική δράση με αποφασιστικούς αγώνες διάρκειας. Η λαϊκή οργή μπορεί να μετασχηματιστεί σε ορμητικό ποτάμι που θα σαρώσει τους σχεδιασμούς τους.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε την κατάθεση των μέτρων στη Βουλή. Η κατάθεσή τους είναι ένα ακόμα πιο μεγάλο πραξικόπημα ενάντια στον λαό. Παλεύουμε να μην έρθουν τα μέτρα στην βουλή με την ανάπτυξη απεργιακής καταιγίδας και αγώνα διάρκειας. Να συγκροτήσουμε ένα μαζικό αγωνιστικό μέτωπο της ανατροπής, σωτηρίας και αξιοπρέπειας. Έτσι μπορούμε να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη για να μην περάσει το κανιβαλικό πακέτο και να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου - ΕΕ – ΔΝΤ.
Να φύγει η κυβέρνηση και η τρόικα. Να σαρωθούν τα μνημόνια και τα μέτρα τους. Φορολόγηση του πλούτου, εθνικοποίηση των τραπεζών, διαγραφή του χρέους, σύγκρουση με την ΕΕ και το Ευρώ. Πραγματική δημοκρατία και λαϊκές ελευθερίες απέναντι στον κρατικό ολοκληρωτισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη χρυσαυγίτικη φασιστική βία. Για να πάρουμε τη ζωή και τον πλούτο που παράγουμε στα χέρια μας.
Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012
http://www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου