Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Πολύ μικρή η εκκλησία για να χωρέσει αυτόν τον πόνο.


Μέχρι την μέση σχεδόν η εκκλησία είχε γεμίσει από τα τέσσερα φέρετρα τα λουλούδια και τους ιερείς. Μαζί τους πίσω τους στριμωγμένοι μέχρι λιποθυμίας , εκατοντάδες συμπολίτες μας που δεν χωρούσαν μέσα στην εκκλησία και πλημμύρισαν και τον προαύλιο χώρο της. Πήγαν και συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία την αδικοχαμένη και αγαπημένη τους οικογένεια της Κίρρας.
Ο αγιασμός αναβλήθηκε στο Γυμνάσιο της Ιτέας και στο Δημοτικό σχολείο της Κίρρας για να μπορέσουν να συμμετάσχουν καθηγητές δάσκαλοί μαθητές και γονείς στην τελετή....

Όλος ο κόσμος είχε έναν λόγο να βρίσκεται εκεί, οι συνάδελφοι των δύο καθηγητών του Γιώργου και της Γεωργίας , οι φίλοι και οι συγγενείς τους ήρθαν να αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι συμμαθητές και οι φίλοι των δύο παιδιών της Στέλλας και του Τάσου άγουρα παιδιά, δεν μπόρεσαν να συγκρατηθούν γυρνούσαν με τα μάτια βουρκωμένα μαθαίνοντας  κάποιοι από αυτούς ίσως για πρώτη φορά ότι η ζωή δεν είναι μόνο γέλια και παιχνίδια αλλά έχει και απώλειες και μεγάλες λύπες.
 Δεν έλειψε κανένας από αυτό το προσκλητήριο συμπαράστασης και αποχαιρετισμού. Όλοι ήταν εκεί δίπλα στα στεφάνια των συλλόγων των καθηγητών των μικρών μαθητών και των φίλων.
Ένας μεγάλος τάφος και για τους τέσσερις ήταν το τέλος, δύο καφέ φέρετρα για τους γονείς και δύο λευκά για τα παιδιά , γύρω τους η θλιμμένη μικρή κοινωνία μας και πάνω από τα κεφάλια μας τα παιχνιδίσματα των χελιδονιών.
Τα συλλυπητήρια της σελίδας στους συγγενείς και τους φίλους των αδικοχαμένων και ιδιαίτερα στους  αδελφούς  του Γιώργου Δέδε και της Γεωργίας Μάνιου που τους έτυχε να ζήσουν αυτό το δράμα.

3 σχόλια:

  1. ΜΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΡΑΜΑ. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην κάνετε αυτό που κατηγορείτε.
      Πείτε ότι έχετε να πείτε σύντομα γιατί σε λίγο θα διαγράψουμε το σχόλιό σας.
      Δεν μπορείτε να τοποθετείτε παντού την κακία σας σε πρώτο πλάνο.

      Διαγραφή