Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Οι αστυνομικοί σκοτώνουν 44 μεταλλωρύχους και δικάζουν για δολοφόνους τους ...επιζήσαντες τραυματίες και τους συλληφθέντες.

Αυτοί είναι ...νόμοι και αυτοί είναι ...δικαστές

Ν.Αφρική: Οι Μεταλλωρύχοι κατηγορούνται για τη σφαγή των μεταλλωρύχων

Κατηγορίες σε βάρος 270 μεταλλωρύχων που συνελήφθησαν μετά τη δολοφονία 34 συναδέλφων τους από τα πυρά αστυνομικών, στο πλαίσιο απεργίας για αύξηση των απολαβών, απαγγέλλει η εισαγγελική αρχή της Νότιας Αφρικής.
Οι αρχές επικαλούνται το εθιμικό δίκαιο: «όπου άνθρωποι κατηγορούνται με κοινό ...
σκοπό σε μία κατάσταση όπου [...] ύποπτοι με οποιοδήποτε όπλο αντιμετωπίζουν ή επιτίθενται στην αστυνομία και υπάρχουν πυροβολισμοί και θάνατοι».

Ως εκ τούτου, όλοι οι συμμετέχοντες σε μία εγκληματική ενέργεια θεωρούνται νομικά συνυπεύθυνοι για τις συνέπειες αυτής τις ενέργειας ακόμα κι αν οι ίδιοι δεν διέπραξαν κάποιο κακούργημα.

Προς το παρόν δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κατά των αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση, καθώς είναι σε εξέλιξη σχετική έρευνα.

Έξι από τους 270 συλληφθέντες μεταλλωρύχους εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Τζούλιους Μαλέμα, πρώην προέδρου της νεολαίας του κυβερνώντος Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC).

«Οι αστυνομικοί που σκότωσαν τους μεταλλωρύχους δεν βρίσκονται στη φυλακή, παρά μόνον ο ένας από αυτούς», πρόσθεσε.

Συνολικά 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τις ταραχές που σημειώθηκαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες στη διάρκεια της απεργίας των εργαζομένων στο ορυχείο λευκόχρυσου της εταιρείας Λονμίν στη Μαρικάνα.

Εν τω μεταξύ, ο φωτορεπόρτερ Γκρεγκ Μαρίνοβιτς, ο οποίος έμεινε δεκαπέντε ημέρες στην Μαρικάνα, δήλωσε σήμερα στην ενημερωτική ιστοσελίδα «Ντέιλι Μάβερικ» ότι η πλειοψηφία των απεργών που σκοτώθηκε, πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από τους αστυνομικούς.

Μόνο το 6,6% των 28.000 εργατών της Λόνμιν εμφανίστηκε την Πέμπτη στο χώρο εργασίας του, εν μέσω διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου