Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Επαναλειτουργία Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Άμφισσα.


ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Επαναλειτουργία Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Άμφισσα.

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ενημερώνουμε τους πολίτες της Άμφισσας και όλους τους συνδημότες μας, ότι μετά από πολλά χρόνια θα λειτουργήσει και πάλι ο Βυζαντινός Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Άμφισσα.

Συγκεκριμένα στα πλαίσια του εορτασμού της μεγάλης θρησκευτικής εορτής της...
Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (6η Αυγούστου) θα τελεστεί τόσο η Ιερή Ακολουθία του Εσπερινού κατά την παραμονή (Κυριακή 5 Αυγούστου, ώρα 19.00), όσο και η Ιερή Ακολουθία ανήμερα της μεγάλης εορτής (Δευτέρα 6 Αυγούστου, ώρα 07.00).

Ο Ιερός Ναός ανοίγει τις πύλες του μετά από το μεγάλο έργο αναστύλωσης και επισκευής που εκτέλεσε το Υπουργείο Πολιτισμού με τη στήριξη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, του πρώην Δήμου Άμφισσας και της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας.

Οφείλονται πολύ μεγάλες ευχαριστίες στο προσωπικό του ΥΠ.ΠΟ.Τ. και ειδικότερα στα στελέχη των Διευθύνσεων που ασχολήθηκαν με το έργο για την επιστημονική και τεχνοκρατική προσέγγιση με την οποία αντιμετώπισαν την εκτέλεση του έργου, για την καλή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, αλλά και για τον καλό συντονισμό των απαραιτήτων διαδικασιών μέχρι σήμερα.

Είμαστε βέβαιοι ότι το μνημείο που θα αντικρύσουν οι δημότες μας και οι επισκέπτες, θα τους εκπλήξει όλους ευχάριστα, αφού με την εκτέλεση του έργου αποκαλύφθηκε και αποκαταστάθηκε το παλαιό μαρμάρινο τέμπλο της εκκλησίας, αλλά και άλλα σημαντικά ευρήματα που αναδείχτηκαν, μέσα από την εξαιρετική εργασία των αρχαιολογικών υπηρεσιών.

Είναι προφανές ότι, μετά από μια τόσο σοβαρή εργασία αποκατάστασης, όλοι οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόριν οφθαλμού το τόσο σημαντικό αυτό θρησκευτικό μνημείο της πόλης και του Δήμου μας.

Εκ του Γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου