Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ενστάσεις ΣΥΡΙΖΑ για τον υφυπ. Ναυτιλίας... και off shore και υπουργός δεν γίνεται



Όλοι οι υπουργοί ένας και ένας...

Διευκρινίσεις για τα περί συμμετοχής του νέου υφυπουργού Ναυτιλίας Γ. Βερνίκου σε offshore εταιρεία ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως επισημαίνει, βάσει του Ν. 3849/2010 απαγορεύεται ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες....


«Δεν έχουμε τίποτα προσωπικά εναντίον του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Γ. Βερνίκου. Αντίθετα τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Όμως ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής. Απαγορεύεται ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως υπογραμμίζει ωστόσο, «με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ» και σε περίπτωση που ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρεία, η ιδιότητα αυτή αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του. «Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. υφυπουργό;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνοντας την ανακοίνωσή του.

http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου