Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Λίγα λόγια πριν τις εκλογές απο το Iteanet



Κατ αρχάς θέλουμε να σας πούμε ότι το Iteanet όπως έχετε διαπιστώσει έχει άποψη και δεν δίστασε ποτέ να την εκφράσει.
Ίσως για μερικούς αυτό να είναι και το πρόβλημα της σελίδας μας , ίσως όμως πάλι γι αυτό συνεχίζετε και μας έχετε πρώτους στην προτίμησή σας οι αναγνώστες της Φωκίδας .
Δεν κρυβόμαστε να ψαρέψουμε στα θολά νερά, σε όλες τις μάχες πήραμε ξεκάθαρη θέση.
Για το θέμα μας τώρα τις εκλογές.
Στις 6 του Μάη έγινε μια τεράστια αλλαγή στην ζωή μας.
Συνειδητοποιήσαμε ότι ο απλός κόσμος μπορεί να κατακτήσει την πλειοψηφία και να αλλάξει την ζωή του.
Μέχρι τότε είχαμε μια κυβέρνηση με πάνω απο 260 βουλευτές  δύο κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία και στα δύσκολα πήγαιναν μαζί, απέναντί μας, όλους τους θεσμούς,  την αστυνομία να χτυπά στις διαδηλώσεις και τα ΜΜΕ να προσπαθούν να μας αποχαυνώσουν .
Και νομίζω ότι τα είχαν σχεδόν καταφέρει.
Το σφίξιμο στο στομάχι μας κάθε μέρα γινόταν και πιο έντονο , ο κάθε ένας μας αισθανόταν κάθε μέρα που πέρναγε πιό μόνος και πιο αδύναμος για να αντιδράσει.
Οι ατομικές λύσεις και η απελπισία περίσσευαν και η ελπίδα πουθενά.
Το εκλογικό αποτέλεσμα της 6 του Μάη όμως άλλαξε δραματικά τα πράγματα. Η ...
θαυμαστή ψήφος του Ελληνικού λαού έστειλε και τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν στον πάτο να πιάσουν και τα δύο μαζί 30% από 80% το δε ΛΑΟΣ δεν κατάφερε να μπει ούτε στην Βουλή.
Ένα ποτάμι ορμητικό σχηματίζεται πλέον , το ποτάμι του ελληνικού λαού που στο διάβα του γκρεμίζει τις κομματικές όχθες που υπήρχαν μέχρι χθές και με την ορμή του τρομάζει τους Ευρωπαίους  τραπεζίτες και τους οικονομικά κυρίαρχους.
Μπορεί να δώσουν άλλη προοπτική στους αγώνες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυτό δεν θέλουν και δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν.
Μπορεί τα σχέδιά τους να αποτύχουν γι αυτό κάνουν τα αδύνατα δυνατά να τρομάξουν τον κόσμο, στέλνουν όπως οι τσιφλικάδες τους μπιστικούς τους, τους φασίστες να χτυπήσουν την αριστερά, βγάζουν φιρμάνια και εντολές σε τράπεζες και εφημερίδες

Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω, αλλά μην ξεγελαστείτε, η ηρεμία που ζούμε σήμερα είναι η ηρεμία μετά την νίκη της 6ης του Μάη αν ξεχαστούμε αν υποτιμήσουμε την μάχη αν ηττηθούμε αύριο οι απολύσεις τα κλεισίματα η ανεργία και η απελπισία θα επιστρέψουν δριμύτερες, μαζί με την κυβέρνηση θα έχουμε και τους φασίστες με ή χωρίς στολή και τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα.
Μας τάζουν 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή , έχουμε καθήκον στον εαυτό μας στα παιδιά και τα εγγόνια μας να αντισταθούμε.
Αύριο δίνουμε έναν αγώνα που το ξέρουμε πλέον ότι έχουμε την δυνατότητα να τον κερδίσουμε, μπορούμε να αλλάξουμε για πάντα την χώρα μας και την Φωκίδα.

Σε αυτήν την αλλαγή που ζήσαμε ρόλο καταλύτη έπαιξε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση της αριστεράς, μιας κυβέρνησης που θα απελευθερώσει τις υγιής δυνάμεις της κοινωνίας μας και θα ξαναδώσει ελπίδα στην οικονομία για το μέλλον μας.
Ο κόσμος χρησιμοποίησε αυτήν την πρόταση και την έκανε όπλο του,  έσπασε τα στεγανά των κομμάτων και σήμερα δίνει σαν ίσος προς ίσο το αγώνα απέναντι σε αυτούς που μας έφτασαν στην καταστροφή.
Οι αμέτοχοι παρατηρητές αυτής της μάχης δεν έχουν δικαίωμα κριτικής για την πορεία που ακολουθεί το ανθρώπινο ποτάμι
Σε αυτήν την μάχη κανένας δεν περισσεύει , όλοι χρειάζονται ώστε όλοιι μαζί να σπάσουμε  τις αλυσίδες που μας έχουν περάσει στον λαιμό οι τραπεζίτες.
Αύριο περιμένουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ακόμα πιο ψηλά από την προηγούμενη φορά, να κάνουμε την περασμένη έκπληξη έναν τεράστιο θρίαμβο του λαού μας.
Αύριο μόνο με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να βάλουμε ένα φρένο στον κατήφορο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου