Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΦΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε, ο πολιτισμός ενώνει τους πολίτες και χαράζει ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τα νέα παιδιά!
Προσκαλούμε τις οικογένειες του νομού Φωκίδας να έρθουν με τα παιδιά τους στον ιστορικό τόπο των Δελφών το Σάββατο και την Κυριακή 14 & 15 Ιουλίου για να παρακολουθήσουν τρεις υπέροχες συναυλίες με ταλαντούχους νέους μουσικούς από όλη την Ελλάδα.
Τα ελληνικά νειάτα πλουτίζουν με το ταλέντο τους τον ελληνικό πολιτισμό !
Στην ιστορική πόλη των Δελφών, που φιλοξενούσε άλλοτε την αρχαία Δελφική Αμφικτυονία, θα ...
συναντηθούν σπουδαστές Ωδείων από όλη την Ελλάδα, υπότροφοι του Συλλόγου που διακρίθηκαν στην εκπαιδευτική «Δράση Εκτός Έδρας» και τα μέλη της Camerata Junior - Ορχήστρας Νέων των Φίλων της Μουσικής. Στις άρτιες εγκαταστάσεις του Ε.Π.Κε.Δ., όπου θα φιλοξενηθούν για μια εβδομάδα, τα νέα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από διακεκριμένους καθηγητές σε
master classes και μουσικά εργαστήρια, να μελετήσουν και να συμπράξουν μεταξύ τους σε συναυλίες ανοιχτές στο κοινό.
Στα Master classes θα διδάξουν οι σολίστ:
Anna Fedorova
(πιάνο)
Απόλλων Γραμματικόπουλος
(μουσική δωματίου)
Δημήτρης Σέμσης
(ορχήστρα εγχόρδων)
Στα Μουσικά Εργαστήρια θα διδάξουν οι μουσικολόγοι:
Νίκος Τσούχλος, Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου,
Στεφανία Μεράκου, Αλέξανδρος Χαρκιολάκης.
Οι Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις θα κορυφωθούν με
συναυλίες ανοιχτές στο κοινό και με ελεύθερη είσοδο

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα σε όλη την Ελλάδα, εγκαινιάζει φέτος μια νέα δράση, που πραγματοποιείται υπό τη μορφή Art Campus 9-15 Ιουλίου, με την πολύτιμη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την ευγενική χορηγία της Οικογένειας Γεωργίου Π. Λιβανού με τίτλο ΔΕΛΦΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε πριν από 60 περίπου χρόνια με σκοπό την ανέγερση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τη δημιουργία της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, την ίδρυση της Ορχήστρας ΚΑΜΕΡΑΤΑ, την υποστήριξη της μουσικής εκπαίδευσης, τη διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και την ανάπτυξη της αγάπης για τη μουσική. Στεγάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του www.sfm.gr

Στο συγεκριμένο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική πόλη των Δελφών, στις άρτιες εγκαταστάσεις του Ε.Π.Κε.Δ, θα συναντηθούν ταλαντούχοι σπουδαστές Ωδείων από όλη την Ελλάδα και τα μέλη της Camerata Junior - Ορχήστρας Νέων των Φίλων της Μουσικής. Για μία εβδομάδα, τα νέα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από διακεκριμένους καθηγητές σε master classes και μουσικά εργαστήρια, να μελετήσουν και να συμπράξουν μεταξύ τους σε συναυλίες ανοιχτές στο κοινό.

Οι Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις θα κορυφωθούν με συναυλίες ανοιχτές στο κοινό και με ελεύθερη είσοδο. 

Σάββατο 14 Ιουλίου, ώρα 21:30
Θέατρο Φρύνιχος
Camerata Junior & Friends

Κυριακή 15 Ιουλίου, ώρα 18:00
Αμφιθέατρο Συνεδριακού Κέντρου Δελφών
Συναυλία πιάνου

Κυριακή 15 Ιουλίου, ώρα 21:30
Αίθριο Συνεδριακού Κέντρου Δελφών
Συναυλία μουσικής δωματίου

Η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας αλλά και του ευρύτερου κοινού, μάς είναι απαραίτητη για να αγκαλιάσουν και να υποστηρίξουν - με την παρουσία τους στις συναυλίες - τα νέα ταλαντούχα παιδιά της Ελλάδας που αγωνίζονται να χτίσουν το μέλλον τους στις δύσκολες μέρες που ζούμε.

Σας ευχαριστώ πολύ
Ολγα Καλογρηάδου
τηλ. επικοινωνίας: 6974-108164

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου