Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Προσλήψεις 46 ατόμων για ένα δίμηνο θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Δωρίδας


Θα καλυφθούν έκτακτες ανάγκες για τη θερινή περίοδο

Σαράντα έξι θέσεις εργασίας δίμηνης διάρκειας αναμένεται να ζητήσει προς έγκριση ο Δήμος Δωρίδας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, μετά από το «πράσινο φως» που δόθηκε από το ΣτΕ για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού σε Δήμους και Περιφέρειες.

Το θέμα των προσλήψεων συζητήθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού ...Συμβουλίου Δωρίδας το οποίο και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Σώμα.

Σύμφωνα με τον εισηγητή του θέματος Δημήτρη Καραχάλιο, η παύση των προσλήψεων λόγω των εκλογών της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου, έφερε το Δήμο Δωρίδας αντιμέτωπο με πάρα πολλά προβλήματα, λόγω της αναγκαιότητας που υπάρχει για εποχικό προσωπικό, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες που ήδη διανύουμε όπου ο φόρτος εργασίας και αυξάνεται αλλά δημιουργούνται και επιπρόσθετα θέματα, όπως για παράδειγμα η πυρασφάλεια.

Έτσι, ο Δήμος συνέταξε σχετικό έγγραφο το οποίο και αποστάλθηκε προς το αρμόδιο υπουργείο κατά το οποίο εκφράζονταν η ανάγκη της κάλυψης ανταποδοτικών εργασιών, ζητώντας να «ανοίξουν» οι προσλήψεις.

Ωστόσο το ΣτΕ πριν από μερικές ημέρες προχώρησε στην άρση της αναστολής των εποχικών προσλήψεων, όπου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κατανεμήθηκαν 600 θέσεις. Από αυτές ο Δήμος Δωρίδας και μετά τη σχετική έγκριση που έλαβε από το Δημοτικό Συμβούλιο θα ζητήσει συνολικά 26 θέσεις.

Πάντως όπως μας ενημέρωσε ο Δημήτρης Καραχάλιος, ο συγκεκριμένος αριθμός προέκυψε από το γεγονός, ότι τα πράγματα είναι ρευστά, και ίσως το επόμενο διάστημα να μην επιτραπεί στους Δήμους να ζητήσουν άλλες θέσεις ή να μην προχωρήσουν τα οκτάμηνα που εκκρεμούν από τον Γενάρη, κι έτσι αν τελικά εγκριθούν στο σύνολό τους, θα χρησιμοποιηθούν οι μισές για το τρέχον δίμηνο και οι υπόλοιπες αργότερα, ώστε να καλυφθεί στο μέγιστο η θερινή περίοδος.

Να σημειώσουμε πως ζητήθηκαν 20 θέσεις εργατών πυρασφάλειας, 20 θέσεις εργατών καθαριότητας, και 6 θέσεις ναυαγοσωστών.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι η Βάγια Μήτρου - Θεοχάρη από την παράταξη του Χρήστου Τριανταφύλλου, αν και εξέφρασε τις πάγιες θέσεις που έχει ο συνδυασμός για τα εργασιακά, ωστόσο υπερψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής επισημαίνοντας πως στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί το δικαίωμα της εργασίας έστω και με δίμηνες συμβάσεις, αφού πρόκειται αυτές οι θέσεις να ανακουφίσουν μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων ενώ παράλληλα θα συνεισφέρουν στην προστασία του Δήμου ενόψει της θερινής περιόδου.

Ωστόσο και η παράταξη του Τάσου Παγώνη ψήφισε θετικά το θέμα των προσλήψεων, επισημαίνοντας πως είναι μείζονος σημασίας εν μέσω κρίσης και μεγάλης ανεργίας να προσφέρεται εργασία στους πολίτες, ενώ αναφερόμενος στο χαρακτήρα των θέσεων τόνισε πως πρόκειται για εποχικό προσωπικό που στην πλειοψηφία του, θα βοηθήσει στην προστασία του Δήμου κατά τους θερινούς μήνες.

Ρεπορτάζ από την ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου