Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Δεν το λέει το Mega, τό 'γραψε ο Ριζοσπάστης!

Μάλιστα... 
Δεν είναι φιλολαϊκή μια πρόταση που μάχονται απο κοινού η Ε.Ε, η Ν.Δ της εγχώριας πλουτοκρατίας, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις, το Δ.Ν.Τ, η καγκελαρία, οι τεχνοκράτες πρωθυπουργοί, τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης και οι τραπεζίτες. 
Βρήκαν άριστους συμπαραστάτες οι Παπαχελάδες και οι Πρετεντέρηδες. 
Διότι οτιδήποτε φιλολαϊκό, μπορεί μόνο να εκπορεύεται απο τη Λεωφόρο Ηρακλείου 145...
Κάποιοι δεν είδαν φωτιά, άλλοι την νιώσαν
στο πετσί τους
δεν βρίσκανε κλαδί, άλλοι κλαδεύαν την ζωή τους
άλλοι με στάχτες δώσανε φτερά στο παραμύθι
κι άλλοι του ονείρου σα να ζηλέψανε την λήθη
και ξαπλώσανε στου δέντρου την σκιά
και του τάξαν να ξυπνήσουν όταν σβήσει η φωτιά

Μήπως εκεί σε γνώρισα, μήπως εκεί σε είδα;
Παραμιλούσες σε μια ξένη που την φώναζες πατρίδα
Θυμάσαι με τ' αύριο που σου μύριζε φευγιό;
Ήμουν αγέννητος, τώρα έχω γιο
Αυτός γρήγορα ψηλώνει σαν φωτιά κι ούτε ένα μέτρο
δεν μας μεγάλωσε το δέντρο!


Γιατί ο Τσίπρας (πρέπει να) πάει ξανά σε εκλογές...

Η ώρα είναι 17.52 και ξεκινώντας την δημιουργία της ανάρτησής μου έχω να σημειώσω δυο ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Το χρηματιστήριο γκρεμοτσακίζεται για δεύτερη συνεχή μέρα και αυτό είναι υπέροχο,  η δε κυρία γ.γ. ΚΚΕ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα και αυτό είναι σκανδαλώδες για το ήθος της Αριστεράς! 
Δεν μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω περαιτέρω το γεγονός, εν βρασμώ ψυχής, όπως αναφέρεται και στην ποινική δικονομία. Θα το κάνω αύριο, αφού πρώτα αναζητήσω μια λογική εξήγηση από κάποιον παλιό σύντροφο ή κάποιο απόσπασμα από τα «Άπαντα Λένιν»… Καταγράφω λοιπόν με το φτωχό  πολιτικό μου αισθητήριο τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να οδηγηθούμε ξανά σε εκλογές.
Αριστερή Κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε ένα φανταστικό εκλογικό αποτέλεσμα κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ήδη το ότι σήμερα, ένα κόμμα της Αριστεράς έχει λάβει διερευνητική εντολή, προσωπικά με συγκινεί. Είναι ένα ιστορικό γεγονός! Σε περίπτωση νέων εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω δυναμικής, θα πετύχει μια τεράστια νίκη, που θα είναι νίκη του Λαού μας. Εκλογικά έχει τεράστιες δεξαμενές ψηφοφόρων: Στις συγγενείς αριστερές δυνάμεις, στις αντιμνημονιακές παρατάξεις, στο ΠΑΣΟΚ, στις δυνάμεις εκτός κοινοβουλίου και τέλος… μη σας φανεί παράξενο… στη Χρυσή Αυγή! Μάλιστα… οι πιτσιρικάδες αυτοί που μέσα στην άγνοια επέλεξαν μαζικά τους νεοναζί, είμαι βέβαιος ότι θα αντιληφθούν το σφάλμα τους. Με λίγα λόγια… Ας τελειώσουμε τη δουλειά!
Κόμμα Μνημονίου. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν διακαώς να θέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο κυβερνητικό κάδρο, με τη στήριξή τους, ώστε να αποδομήσουν την κοινωνική του δυναμική. Είναι τόσο άθλιοι και τόσο διεφθαρμένοι, που θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να βρούν νέο συνεταιράκι στην αντιλαϊκή τους εξουσία. Η δήλωση ότι δε θα επαναφέρουμε από το παράθυρο αυτό που ο Λαός έδιωξε από την πόρτα, νομίζω ότι ιστορικά θα στιγματίσει αυτές τις εκλογές. 
Νεα Εισπρακτικά Μέτρα.  Αν οι εκλογές γίνουν στις 10 ή 17 Ιουνίου, οι πολίτες θα έχουν λάβει τουλάχιστον δυο ειδοποιητήρια για φόρους κατοικίας, θα έχει γίνει η υποβολή φορολογικών δηλώσεων με τα εξοντωτικά αντικειμενικά κριτήρια, που θα εκτινάξουν τους φόρους εισοδήματος, ενώ λογικά οι τεχνικοί του Υπουργείου Οικονομικών θα μπορούν να εκτελέσουν αυτή τη φορά την αναβληθείσα περικοπή συντάξεων κατά 12%.  Αυτά είναι μέτρα της συγκυβέρνησης του μνημονίου και πρέπει να κριθούν στην κάλπη.
Εκλογικός Νόμος. Ο υπάρχων εκλογικός νόμος, στην πράξη αποτελεί έκτρωμα του δικομματισμού. Πάγιο αίτημα της Αριστεράς είναι η απλή αναλογική. Το ξενόφερτο όριο του 3%, εφαρμόστηκε στις δυτικές αστικές δημοκρατίες, μετά την πτώση του «Υπαρκτού», ώστε να αποφευχθεί η είσοδος αριστερών επαναστατικών κομμάτων στα εθνικά κοινοβούλια. Αποτελεί κατάφορη προσβολή της δημοκρατίας και της λαϊκής βούλησης.  Μια κυβέρνηση Αριστεράς μπορεί να αποκαταστήσει το δίκαιο.
Χρυσή Αυγή. Αρκετά με αυτή τη θλιβερή εκλογική φάρσα. Δεν είναι δυνατόν σε μαρτυρικές πόλεις και χωριά να ψηφίζουν νεοναζί! Υπήρξε μια τιμωρητική διάθεση του Λαού,  οι οποία σε αυτή την περίπτωση οδηγήθηκε σε σκοτεινούς δρόμους. Δηλαδή ο πιτσιρικάς που ψήφισε τα Αυγά, επιθυμεί την στρατιωτική πειθαρχία..; Να του φωνάζουν «εγέρθητω» (!) και να στέκεται κλαρίνο; Να αποδέχεται να υπάρχει στη Βουλή ανδρόγυνο βουλευτών, ενώ εκείνος είναι άνεργος; Θεωρώ ότι κάθε μέρα που περνά, αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο αυτής της συμμορίας και η επόμενη κάλπη θα διορθώσει αυτο το λάθος!
Εύχομαι ο Αλέξης Τσίπρας να μην διαπράξει πολιτικό χαρακίρι να επιτρέποντας σχηματισμό κυβέρνησης με τη δεδομένη κοινοβουλευτική σύνθεση. Να τελειώνουμε οριστικά με το παραμύθι της μεταπολίτευσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου