Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Δήλωση στήριξης ΣΥΡΙΖΑ απο Τσιάμη Αποστόλη

Το προηγούμενο διάστημα στην Φωκίδα και την Στερεά Ελλάδα κάναμε μια προσπάθεια και προχωρώντας πέρα από τα επίσημα κόμματα και μέσα από τα τοπικά κινήματα δημιουργήσαμε το Αυτοδιοικητικό Κίνημα στην Περιφέρεια της Στερεάς και τους Πολίτες στο Προσκήνιο στον Δήμο Δελφών.
Αυτά τα βήματα που έχουμε κάνει είναι κατακτήσεις αδιαπραγμάτευτες και αποτελούν ακόμη  ζητούμενο για την κεντρική πολιτική σκηνή που δεν μπορεί  ακόμα να τα εκφράσει . Τα σχήματα κράτησαν τις θέσεις τους και με τις ανακοινώσεις τους δώσανε το στίγμα των επιθυμιών τους για το επόμενο διάστημα.
Σε μια ανάγκη προσωπικής έκφρασης  και χωρίς να εκφράζω κάποιον από αυτούς τους συλλογικούς χώρους με αυτό μου το κείμενο, θα ήθελα να σας καταθέσω τις προσωπικές μου απόψεις για τις επερχόμενες εκλογές....

Αποφάσισα να ψηφίσω και να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τον ΣΥΡΙΖΑ έχοντας πλήρη συνείδηση των ατελειών και αδυναμιών που του καταλογίζονται.
Ζούμε τις πιο κρίσιμες εκλογές της γενιάς μας και τα αποτελέσματα θα μας σημαδέψουν με τον πιο έντονο τρόπο από δω και πέρα.
Οι ψηφοφόροι της πατρίδας μας καλούνται  να εμποδίσουν   ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώσουν «συνταγματική πλειοψηφία» (180 βουλευτών) που θα τους επιτρέψει να κατοχυρώσουν συνταγματικά τα μνημόνια, όπως έχουν υποσχεθεί στους δανειστές.
Καλούνται να τους εμποδίσουν να συγκεντρώσουν 151 βουλευτές που θα τους επιτρέψει να συγκροτήσουν μια νέα κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου (με ή χωρίς «τεχνοκράτη» πρωθυπουργό).
Δεν πρέπει επίσης να έχουμε καμία ψευδαίσθηση  για τους νέους σχηματισμούς που προήρθαν από αυτούς τους πολιτικούς  χώρους (Ανεξάρτητους Έλληνες και Κοινωνική Συμμαχία κλπ).  Οι βουλευτές τους ψήφιζαν και έδιναν μέχρι τέλους τα πάντα στους οικονομικά ισχυρούς, αντέδρασαν μόνο όταν κατάλαβαν ότι τελειώνει και ο δικός του ρόλος. Οι νέοι αυτοί σχηματισμοί δεν αποτελούν την λύση αλλά την ομολογία της αποτυχίας  της πολιτικής που περιφρονεί τις ανάγκες των εργαζομένων.  Όλοι καταλαβαίνουν ότι  αυτοί οι χώροι πολύ εύκολα θα  ξανα-αλλάξουν στρατόπεδο με την πρώτη ευκαιρία.
Απέναντι στον «ενδιάμεσο» χώρο που στα λόγια τοποθετείται κατά των μνημονίων (ΔΗΜΑΡ Οικολόγοι), ενώ ταυτόχρονα δηλώνει ότι «θα αναγνωρίσει τις δεσμεύσεις της χώρας», δεν πρέπει να δοθεί επίσης καμία εμπιστοσύνη. Το σύστημα θα χρειαστεί εφεδρείες και ο χώρος αυτός αποτελεί τον πρώτο υποψήφιο για «διευρύνσεις» κυβερνητικών σχημάτων υπό σοσιαλδημοκρατική, σοσιαλφιλελεύθερη, «έμπνευση» και προοπτική.
Αυτό που πρέπει να δώσουν οι εκλογές  είναι η μέγιστη ενίσχυση της Αριστεράς, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Βάζοντας την προοπτική της συμπαράταξης της Αριστεράς, που θα μπορούσε άμεσα να οδηγήσει σε αποφασιστική κλιμάκωση των μαζικών αγώνων αντίστασης. Για να ενισχυθεί η πολιτική συνεργασία αυτών των δυνάμεων της Αριστεράς απέναντι στις πολιτικές (και εκλογικές) μάχες που έρχονται μετά την 7η Μάη.
Σήμερα χρειαζόμαστε μία κυβέρνηση της αριστεράς μιας και  αυτό αποτελεί την μόνη αξιόπιστη απάντηση. Αυτή θα μπορούσε  να προκύψει μέσα από τη συστηματοποίηση της πολιτικής συνεργασίας και υπό την προϋπόθεση της κλιμάκωσης των αγώνων. Θα πρέπει να επιδιωχθεί ως μια κυβέρνηση άμεσης στήριξης των εργαζομένων (πάνω σε ένα «ελάχιστο» πρόγραμμα βασικών κοινωνικών αιτημάτων), αλλά και ως μια κυβέρνηση «μεταβατική», ως ένας ενδιάμεσος σταθμός προς τη γενικότερη διεκδίκηση του σοσιαλισμού.
Αυτά τα ζητήματα τα βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σαν χώρος είναι αυτός που μπορεί να εκφράσει μια πραγματική δύναμη αντίστασης της κοινωνίας στο μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις.
Σε αυτές τις εκλογές έχουμε την μόνη δυνατότητα να βάλουμε ένα φρένο, να βάλουμε ένα πάτο στο πηγάδι που μας έριξαν , ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη. Στην συνέχεια έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας να δούμε  πως θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να συνθέσουμε σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων.
Σήμερα με αυτές τις εκλογές πρέπει να τους σταματήσουμε ψηφίζοντα ΣΥΡΙΖΑ (ΕΚΜ).
Αποστόλης Τσιάμης

3 σχόλια:

  1. Το blog είναι ανεξαρτητο η φερέφωνο του Συριζα.Κρίμα .Ελπίζω να το δημοσιεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To μπλογκ δεν είναι ανεξάρτητο. Γράφουμε τις απόψεις μας χωρίς να τις κρύβουμε ή να ψαρεύουμε στα θολά νερά. Δεν πιστεύουμε οτι υπάρχουν ανεξάρτητα μπλογκ. Oλα έχουν πολιτικές συμπάθειες και αντιπάθειες. Εμείς επιλέξαμε να πούμε τις απόψεις μας απο την αρχή χωρίς να κρυβόμαστε έτσι ώστε να έχετε και εσείς σαν αναγνώστες ένα φίλτρο για τις αναρτήσεις που κάνουμε. Υπάρχουν άλλοι που λένε οτι είναι ανεξάρτητοι αλλά δεν είναι, εμείς δεν το επιλέξαμε.
    Το ζήτημα είναι ότι δημοσιεύουμε οτιδήποτε κινηματικό της περιοχής μας, πολιτιστικά γεγονότα, σεμινάρια, προβολές, τουριστικά θέματα, όπως και θέματα γενικότερης πολιτικής τοποθέτησης, έ σε αυτά τα τελευταία θα διαβάζεις πάντα τις απόψεις μας.
    Δημοσιεύουμε επίσης και απόψεις απο άλλους πολιτικούς χώρους που πιστεύουμε οτι ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας όπως και τα σχόλια των αναγνωστών μας που δεν αντιβαίνουν στην πολιτική δημοσιεύσεων της σελίδας μας.
    Ελπίζουμε να μας γράψετε και εσείς την γνώμη σας με τις συμφωνίες και τις διαφωνίες σας.
    Iteanet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κα κάτι τελευταίο, στην σελίδα μέχρι κάτω θα βρείς μια ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μία της Κοινωνικής Συμμαχίας, μία καταγγελία του ΚΚΕ και ένα κείμενο του Δρακάκη. Αυτά στα υπενθυμίζω για να μην λες οτι η ενημέρωση είναι τελείως μονόπλευρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή