Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ


Εικόνα

Για την τάρτα:
Ετοιµάζουµε και ψήνουµε την τάρτα σύµφωνα με την Εύκολη ζύμη τάρτας χωρίς αυγό (για αλμυρές τάρτες) που έχουμε ήδη

Για τη γέµιση:
Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και αφήνουµε το κρεµµύδι και τις πιπεριές να µαραθούν για 8΄-10΄, χωρίς να αλλάξουν χρώµα.
Στρώνουµε τη φέτα στη βάση της ψηµένης τάρτας. Προσθέτουµε τις ψιλοκοµµένες ηµιλιαστές ντοµάτες και τα σοταρισµένα λαχανικά. Πασπαλίζουµε µε το ...βασιλικό. Χτυπάµε τα αυγά µε το γιαούρτι και το γάλα, να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουµε. Περιχύνουµε τα υλικά και ψήνουµε για 35΄, µέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέµα. Ξεφορµάρουµε αµέσως µετά το ψήσιµο.

Η Συμβουλή μου: Καλό είναι να χρησιµοποιούµε ταρτιέρα µε αποσπώµενη βάση για πιο εύκολο ξεφορµάρισµα, για να µη σπάει η τάρτα και να µη νοτίζει. Αφαιρούµε το δαχτυλίδι της ταρτιέρας αµέσως µόλις ψηθεί, για να στεγνώσει και να παραµείνει αφράτη και µπισκοτένια.
http://www.elea-fokidos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου