Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Μονοεδρικές και ΣΥΡΙΖΑ Ένα φάντασμα πλανιέται ΚΑΙ πάνω από την Φωκίδα, τη Λευκάδα...!



 Γράφει ο Ονόμαρχος
Το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε τη σαφή διάθεση του κόσμου κατά του μνημονίου! Αν παρατηρήσει κανείς τα αποτελέσματα στις μονοεδρικές περιφέρειες, θα διαπιστώσει ότι η δυναμική του Σύριζα ανατρέπει «παραδοσιακές» καταστάσεις και δημιουργεί νέες προϋποθέσεις. Σε δύο από αυτές δε, Λευκάδα και Φωκίδα, η δυνητική εξέλιξη παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Το πιο «ασφαλές» παράδειγμα για την επιχειρηματολογία μας, αποτελεί η μονοεδρική της.............
Φωκίδας. Ας την δούμε λίγο πιο συγκεκριμένα:
Στη Φωκίδα, η γενική τάση κατά του μνημονίου παρουσιάστηκε επίσης πολύ δυνατή. Έφερε δε τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση με ποσοστό 14,54% και 4.030 ψήφους, έναντι 22,33% και 6.181 ψήφους της ΝΔ (στοιχεία του ΥΠ. ΕΣ. Από την ιστοσελίδα του). Η έδρα πέρασε στη ΝΔ.
Οι επόμενες εκλογές, αν γίνουν σύντομα όπως φημολογείται, θέτουν το θέμα της έδρας στη Φωκίδα σε νέα βάση. Με δεδομένα τα αποτελέσματα, όλος  ο δημοκρατικός κόσμος, όλοι οι πολίτες που τάσσονται κατά του μνημονίου, έχουν μία ΜΟΝΑΔΙΚΗ και ΧΡΥΣΗ ευκαιρία να αφαιρέσουν την έδρα από τις δυνάμεις του μνημονίου! Έχουν μία μοναδική ευκαιρία να στείλουν στη Βουλή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ!! (και μάλιστα, απ’ ότι είδα, γυναίκα).
Παλιότερα, το ΠΑΣΟΚ έθετε το δίλημμα, και ταυτόχρονα ισχυρό επιχείρημα, στην Αριστερά: «μην ψηφίζετε το κόμμα σας, γιατί θα διασπασθούν οι δημοκρατικοί ψήφοι και τότε θα βγει η Δεξιά. Ψηφίστε εμάς, τη Δημοκρατική Παράταξη»!  Σήμερα, η ίδια η ζωή και οι ιστορικές συνθήκες, τούς «επιστρέφουν» το δίλημμα! Και τους το επιστρέφουν , όχι μόνο στην Φωκίδα, αλλά σε όλες τις μονοεδρικές όπου έχουν εκλεγεί βουλευτές της ΝΔ!
Στους δημοκράτες πολίτες που ψηφίζουν το ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο), στους πολίτες που νιώθουν ότι έχουν υποφέρει αρκετά από το μνημόνιο, η ιστορία πια, θέτει το ίδιο ερώτημα. Στη Φωκίδα, η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρότερη των 8 μονάδων. Όπως δημοσιοποιείται και στον τύπο, η ως τώρα δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά υπερκαλύπτει τη διαφορά αυτή! Επομένως, η πιθανότητα να περάσει η έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι παραπάνω από πιθανή!
Η κατάσταση στη Λευκάδα είναι αναστρέψιμη, επίσης, αφού η  διαφορά είναι περίπου 10%. Πιο σύνθετες είναι οι περιπτώσεις των άλλων μονοεδρικών.
Ας αποφασίσει λοιπόν ο λαός! Ας αποφασίσουν και όλοι οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες, ας αποφασίσουν και οι αριστεροί του κάθε Νομού! Πολιτικά, τόσο η Φωκίδα όσο και οι άλλοι μονοεδρικοί νομοί που η έδρα τους πήγε στη ΝΔ, είναι στα χέρια τους.
Στον δε Σύριζα, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα νέα αυτά δεδομένα, και να  πράξουν τα δέοντα.
Ε ρε γυρίσματα που έχει ο καιρός!!
Ονόμαρχος
http://kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου