Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ηλεκτροφόρα σύρματα.

Της Βάλιας Μπαζού
 Εκκεντρική αλλά στο πνεύμα των ημερών είναι η νέα διακόσμηση του εργοστασίου της Ελληνικός Χρυσός στο Στρατώνι. Όπως επισημαίνει το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων όμορφα πασχαλινά ηλεκτροφόρα σύρματα εγκαταστάθηκαν στο πυλωρείο του εργοστασίου ενώ την εικόνα συμπληρώνουν σεκιουριτάδες που φυλάνε τα έρμα και όχι μόνον…. Και όχι μόνον γιατί η ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ έχει ξαμολήσει τους σεκιουριτάδες και φυλάνε επί 24ώρου βάσεως το βουνό!

Οι σεκιουριτάδες κόβουν βόλτες στο βουνό με αλεξίσφαιρα γιλέκα (!) και δεν επιτρέπουν στους ...
πολίτες να περάσουν ενώ σταμάτησαν ακόμα και υπάλληλο του δασαρχείου Αρναίας!
Όπως καταγγέλλει το Παρατηρητήριο η εταιρεία  «έχει ξεκινήσει να περιφράσσει με σύρματα μια έκταση περίπου 4.000 στρεμμάτων στον Κάκαβο – 3.500 στρέμματα που της παραχωρήθηκαν με την πρόσφατη απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θύμιου Σιώκου συν κάποιες ιδιόκτητες εκτάσεις. Μόνο που ο Κάκαβος δεν  είναι «περιουσία» της αφού η παραχώρηση είναι ανίσχυρη διότι η εταιρεία δεν έχει ακόμα ούτε εγκεκριμένη Τεχνική Μελέτη για το σύνολο των εργασιών, ούτε εγκεκριμένο Επενδυτικό Σχέδιο και χωρίς αυτά δεν μπορεί να πάρει άδεια επέμβασης από το Δασαρχείο Αρναίας».
Επισημαίνεται ότι 4.000 στρέμματα είναι περίπου 6 φορές η έκταση της Ιερισσού, της πρωτεύουσας του Δήμου Αριστοτέλη. Πρόκειται για μοναδικής ομορφιάς δάσος που αν προχωρήσουν τα σχέδια της εταιρείας θα καταστραφεί.
Όπως υπογραμμίζει το Παρατηρητήριο για όλες τις παρανομίες της εταιρείας επάνω στο βουνό έχουν ασκηθεί μηνύσεις από το Δασαρχείο και από πολίτες του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου