Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΙ-ΛΙΑΣ


Το γεγονός και τη διαδικασία της κατάσβεσης, περιγράφει ο Τοπικός Σύμβουλος και υπάλληλος του Πυροσβεστικού Σώματος Στάθης Τούντας.

Ως κάτοικος της Επταλόφου,Τοπικός Σύμβουλός της, καθώς και ως μόνιμος υπάλληλος του Πυροσβεστικού Σώματος, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους ...
συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε εχθές το απόγευμα κοντά στο εξωκκλήσι του Αι Λιά. Συγκεκριμένα θερμές ευχαριστίες στο Γιάννη Λιάπη του Δήμου, τον αδερφό του Ηλία καθώς και τον ανηψιό τους Γιάννη Λιάπη του Δημήτρη, για την άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής και τη βοήθειά τους κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, στον Πρόεδρο του Συλλόγου Πυροπροστασίας και Φυσικού Κάλλους Επταλόφου Νίκο Βελέντζα για την άμεση και έγκαιρη κινητοποίηση του ίδιου και της ομάδας του, στον ιδιοκτήτη υδροφόρων οχημάτων Γιάννη Πανάγου για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο Σωτήρη Κυρίτση για τη συμμετοχή του με ιδιωτικό υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα και σε όλους όσους προσέφεραν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης. Επίσης, επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου πρός τους Πυροσβέστες του Π.Κ. Αμφίκλειας και της Π.Υ. Άμφισσας για την έγκαιρη επέμβασή τους στην πυρκαγιά, ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω τους μόλις δύο (2) Πυροσβέστες του Π.Κ. Πολυδρόσου, οι οποίοι κατέφθασαν πολύ γρήγορα αφού ειδοποιήθηκαν για το συμβάν, και εργάσθηκαν με αυταπάρνηση και έτσι όπως αρμόζει στους Έλληνες Πυροσβέστες, καθηλώνοντας τη φωτιά ,μη επιτρέποντας την επέκτασή της και πετυχαίνοντας στη συνέχεια την πλήρη κατάσβεσή της, παρ' όλο που οι υπάλληλοι αυτοί εργάζονται με μειωμένους μισθούς, ωράριο το οποίο απαιτεί συχνές μετακινήσεις και επιβαρύνει ακόμα πιο πολύ τον ήδη βεβαρυμένο οικογενειακό τους προϋπολογισμό,ωράριο επίσης που δεν επιτρέπει σε κάθε βάρδια να αποτελείται πάνω από δύο άτομα, τα οποία όταν πηγαίνουν σε συμβάν εργάζονται για δύναμη περισσοτέρων ανδρών και τέλος ωράριο που δυστυχώς και αδίκως δεν ισχύει για άλλα πυροσβεστικά κλιμάκια.
Ακόμη αντιμετωπίζουν την περίπτωση κατάργησης του Π.Κ. Πολυδρόσου, η οποία αν συμβεί θα επιφέρει πολλά οικονομικά δεινά στους ίδιους και τις οικογένειές τους, καθώς επίσης θα χαθεί ένας σύμμαχος προστασίας της φύσης και της περιουσίας των τοπικών κοινωνιών. Έκκληση προς κάθε υπηρεσιακό,πολιτικό και οποιονδήποτε άλλο φορέα και παράγοντα του τόπου:
Να σταματήσει η απαξίωση του Π.Κ. Πολυδρόσου που οδηγεί στην κατάργησή του και να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να παραμείνει ανοικτό.
http://polydrososparnassou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου