Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Βόλτα το Πάσχα στην Ιτέα

 Αναγνώστης της σελίδας μας έστειλε το παρακάτω σχόλιο

Τα καλα και τα κακα νεα.

Κανοντας βολτα το Πασχα στην Ιτεα, ειδα καλα και κακα.

Τα κακα ειναι η φοβερη ανομοιομορφία της παραλιακης ζωνης απο την Μαρινα εως απολαυση. Βλεπεις καλα μαγαζια και μαγαζια χωρις επαγγελματισμο, με εμφανιση παλαιων εποχων, με φθαρμενα τραπεζοκαθισματα, με λερωμενες ...
τεντες, εγκαταλελειμενα, που δυστυχως χαλουν την εικονα και των υπολοιπων.
Ετσι εχεις διαφορετικη αισθηση στην παραλιακη ζωνη Γαλαξιδιου, και διαφορετικη στην παραλιακη ζωνη Ιτεας παρολο που η Ιτεα εχει μεγαλυτερο φυσικο καλος.
Ενδεικτικα αναφερω τα τραπεζοκαθισματα του φαστ φουντ διπλα στον μωλο, των σουβλατζιδικων διπλα και πισω απο την παιδικη χαρα, το κεντρο ακτη, το αρωμα κλπ.
Το τμημα απο Μαιαμι εως απολαυση μπορει να γινει μια καλαισθητη βολτα.
Η πεζοδρομηση απο μωλο μεχρι απολαυση πρεπει να στρωθει με ωραια πετρα, και τελος που ειναι και πιο δαπανηρο πρεπει να αλλαξει ολη η πλακοστρωση της παραλιακης.
Ετσι,  σφιγγει η καρδια σου στην βολτα.

Τα καλα νεα ειναι οτι μετα απο πολυ καιρο ειδα την θαλασσα με καθαρα βοτσαλα, με πολυ λιγοτερη καφε γλιτσα, ελπιζω να μην ηταν ευκαιριακο γιατι με την θαλασσα των τελευταιων χρονων κινδυνευει η υγεια μας και διωχνουμε οσους επισκεπτες θελουν να ερθουν στον τοπο.Επισης πολυ ομορφα τα καινουργια παγκακια και καλογουστα και διαφορετικα απο τα πολυ συνηθισμενα τα καινουργια φωτα.

2 σχόλια:

  1. Πρώτα πρέπει να περάσει μια μπουλντόζα και να ρίξει τις τέντες που θυμίζουν θερμοκήπιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ αν φτάσουν ώς Ευαγγελίστρια και δουν απέναντι θ'ανοίξει η καρδιά τους...Οι δε πιο τολμηροί αν περπατήσουν μέχρι τροκαντερό και φανεί καλύτερα απέναντι το ``κατακρεουργημένο,καταβιασμένο,καταμαμημένο τοπίο με κόκκινες αποχρώσεις που χύνονται σαν αίμα στη θάλασσα!
    Δεν είναι καθόλου τυχαία η αντιδιαφήμιση ή καθόλου διαφήμιση στην Ιτέα,βιομηχανική ζώνη χαρακτηρίστηκε και εδώ και ..χρόνια..... έτσι προστάζουν τα συμβέροντα.
    δεν φταίει ο καταστηματάρχης όταν η πόλη του είναι καταδικασμένη και απο επίνειο των Δελφών έγινε επίνειο των Μεταλλείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή