Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Καμμένος: Μια Δεξιά όπως παλιά (Στρατός-ξερονήσια)

Κάτω από την αντιστασιακή αντιμνημονιακή μάσκα του Πάνου Καμμένου αποκαλύφθηκε το σκληρό δεξιό και αντιδραστικό πρόσωπο μιας Δεξιάς πιο «πίσω» ακόμη και από τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή. Η ανάγνωση του κυβερνητικού προγράμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μολονότι είναι σύντομη (52 σελίδες) προκαλεί σοκ: Απελάσεις μεταναστών, νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας, ιδιωτικά πανεπιστήμια, κατάργηση ασύλου και βέβαια, διατήρηση του φορολογικού καθεστώτος για τους εφοπλιστές, είναι λίγα από τα προτεινόμενα ...
μέτρα που ακτινογραφούν έναν επιθετικό νεοφιλελευθερισμό που κλέβει της ιδέες της ακροδεξιάς, μπολιάζοντάς τις με το αντιμνημόνιο.
Τα σώματα ασφαλείας και ο στρατός είναι το αγαπημένο πεδίο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο Καμμένος προτείνει υπουργός Εθνικής Άμυνας να είναι στρατιωτικός (ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ), υπουργός «Εσωτερικής Ασφάλειας» να είναι αστυνομικός (ο αρχηγός της ΕΛΑΣ) και υπουργός Δικαιοσύνης δικαστικός (ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου). Δείγμα της επιρροής των επαγγελματικών αυτών κατηγοριών στο πρόγραμμα Καμμένου είναι ότι μόνο για τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς ζητείται «κατά προτεραιότητα, αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών καθώς και
συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και συντάξεων αποστράτων».
Την πρόταση των αριστερών οικονομολόγων για σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου υιοθέτησε από νωρίς ο Πάνος Καμμένος. Τώρα όμως τη διαστρέβλωσε πλήρως, αφού έθεσε ως σκοπό της τον «προσδιορισμό του πραγματικού χρέους της χώρας βάσει του επιτοκίου που ορίζεται από τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες (euribor), το οποίο θα πληρωθεί στο ακέραιο». Ούτε στάση πληρωμών, ούτε διαγραφή χρέους, μόνο ένα δίκαιο επιτόκιο.
Το μεταναστευτικό είναι εκ των ων ουκ άνευ στην ακροδεξιά ατζέντα που δίνει «πόντους» σε κάθε συντηρητικό κομμάτι του πολιτικού φάσματος: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ξεπερνούν τον Καρατζαφέρη προτείνοντας «καθορισμό μέγιστου ποσοστού μεταναστών επί του συνολικού πληθυσμού το οποίο δεν δύναται να υπερβαίνει το 2,5% του συνολικού πληθυσμού της χώρας» και φυσικά «ενεργοποίηση προγράμματος ολικής απέλασης λαθρομεταναστών». Σε κοντινές παραγράφους προτείνεται και η ανέγερση νέων φυλακών ασφαλείας, «ειδικά σε απομακρυσμένες και ακατοίκητες νησίδες ή βραχονησίδες, ως φυλακές υψίστης ασφαλείας», τα ελληνικά Αλκατράζ.
Από αυτό το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει η θέση για «πλήρη κατάργηση του Ασύλου σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια» με τη διευκρίνηση ότι «καταλήψεις, καταστροφές και βανδαλισμοί σε κρατική περιουσία θα τιμωρούνται αυστηρά ως ιδιαιτέρως επιβαρυντική περίσταση».
Στο οικονομικό πεδίο ξεχωρίζουν οι θέσεις για κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο μέσω συνταγματικής αναθεώρησης, η θέσπιση ανώτατης κλίμακας φορολόγησης στο 25% των εισοδημάτων, η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ κι η «πλήρης απελευθέρωση της ιδιωτικής παιδείας για τα πανεπιστήμια με αναθεώρηση του άρθρου 16» (αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι δεν φτάνει η μορφή των «μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων»). Δεν λείπει και το παραδοσιακό δεξιό «χάδι» στους εφοπλιστές με τη ρητή αναφορά ότι θα διατηρηθεί το «ευνοϊκό και συνταγματικά κατοχυρωμένο φορολογικό καθεστώς της ελληνικής ναυτιλίας». Και βέβαια, άλλος στόχος είναι η «σταδιακή ελάφρυνση και απομείωση του ύψους εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών προς τα κύρια ταμεία ασφάλισης».
Για όσους διαβάζοντας το πρόγραμμα δεν κατάλαβαν καλά την ιδεολογική ταυτότητα των συντακτών, επισημαίνεται και η πρόταση να «αναδιατυπωθούν τα σχολικά βιβλία και συγγράμματα», να γίνει «διόρθωση ιστορικών και ερευνητικών αστοχιών» με στόχο «να αποτυπώνεται η ιστορική πραγματικότητα και να τονώνεται το φρόνημα των Ελλήνων
μαθητών – σπουδαστών».
Γ. Λαου.
 http://mao.gr

6 σχόλια:

  1. Είναι έκδηλη η επιχειρούμενη από το εν λόγω άρθρο προπαγανδιστική διαστρέβλωση του υπό ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ κυβερνητικού προγράμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων !! Αν αυτό λέγεται δημοσιογραφία τότε καλά να πάθουμε και φτάσαμε μέχρι εδώ αφού οι όποιες "προτάσεις" αν και μπορεί να είναι σε δημόσια διαβούλευση αποτελούν για τον όποιον ...κακόβουλο.. και κομματικό οπαδό λέω εγώ θέσφατο ιδεοπολιτικής γραμμής ενός κόμματος !! Η απαξία της δημοκρατίας μας ήρθε μέσα από την πολιτική υποκρισία η οποία δεν τόλμησε ποτέ να επιτύχει το εφικτό της πολιτικής αλλά απομονώθηκε μέσα από δήθεν προοδευτικές εξυπνακίστικες ιδεοφρασιολογίες χωρίς στην πράξη να φέρουν επιτυχείς ανατροπές προς όφελος των πολιτών!!

    Εύκολα καταλαβαίνει κανείς διαβάζοντας το άρθρο , τον πολιτικό προσανατολισμό του γράφοντα αυτό, καθόσον το "κόλλημα" είναι διάχυτο όσον αφορά σημεία τα οποία είναι "σημεία σύγκρουσης" της αριστεράς και δη του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς να θέλω να χρωματίσω τον γράφοντα τολμώ να κάνω έναν οιονεί προσδιορισμό αφού από ένα ολόκληρο προς διαβούλευση πρόγραμμα το άρθρο καταπιάνεται με τα ξερονήσια, τους ένστολους, τους λαθρομετανάστες …. Εν ολίγοις η ιδεολογική τρομοκρατία του ανύπαρκτου φασιστικού κινδύνου είναι η ΟΥΣΙΑ του άρθρου προκειμένου καταδείξει ως ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ μια ανερχόμενη δύναμη η οποία τείνει να είναι ρυθμιστής των εξελίξεων αλλά και μιας ελπίδας για τον ταλαίπωρο λαό που ζητά να κυβερνηθεί και όχι να είναι έρμαιο ιδεοληψιών αλλά και αιθεροβαμόνων πολιτικών που αρκούνται στην διαπίστωση και παραμένουν μόνον εκεί χωρίς να τολμούν να βάλουν τα δάχτυλα επί τον τύπον των ήλων!!
    Επειδή έχει παρέλθει η εποχή που χώρα και οι πολίτες της είχαν την πολυτέλεια να διαλέγονται με έναν άνθρωπο μιας πολιτικής ιδεολογίας ….. η ιδεολογία του οποίου επικαλείται τη διαλεκτική αλλά αυτός συνομιλεί μόνο επικαλούμενος τη μεταφυσική….. ας προσέχουν αν θέλουν να μην είναι το πετραδάκι στο οικοδόμημα που οδήγησε και οδηγεί στον πολιτικό μαρασμό, την θεσμική ανεπάρκεια και ανυποληψία, την κοινωνική αναστάτωση και την διασπάθιση των συλλογικών αγαθών της ζωής μας που οδηγεί στον μιθριδατισμό των πολιτών που αδιαφορούν και εθίζονται στην απονεύρωση και την πολτοποίηση των ποιοτικών δυνατοτήτων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΛΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΩΣ ΣΕ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έτος 2012 δεν έχει πλέον νόημα να αναφερόμαστε σε όρους "δεξιά", "αριστερά", "προοδευτικοί" και "συντηρητικοί".
    Τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης μπορεί να γίνει αντιληπτό για ποιο λόγο είχαν πέραση αυτές οι λέξεις, όμως πλέον είναι παρωχημένες.
    Μπορεί κανείς να αναλογιστεί εάν η δυτική κουλτούρα που μας κατέκλυσε μετά τη μεταπολίτευση ήταν για καλό μας ή για κακό μας. Η ύψιστη αξία της κουλτούρας αυτής είναι το ατομικό κέρδος, όμως η Βυζαντινή Αυτοκρατορία δεν επέζησε με τέτοιες αξίες επί χίλια χρόνια και βάλε. Εμείς οι Έλληνες δε μοιάζουμε με Αμερικάνους, Άγγλους, Γάλλους και Ολλανδούς, πώς να το κάνουμε! Είναι ανάγκη να ξαναβρούμε τις χαμένες μας αξίες, που κάποιοι τις επιβουλεύονται. Αυτό που λέω δεν είναι ντεμοντέ, είναι ουσιαστικό.
    Αναφορικά με τους μετανάστες, χωρίς να έχουμε τίποτα με τους φουκαράδες, το θέμα παραπήγε και αυτό δεν έγινε τυχαία. Κάποιοι το οδήγησαν εκεί. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, η Ελλάδα δε χωράει τόσους πολλούς, τουλάχιστον όχι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το άρθρο που δημοσιεύσαμε έχει την υπογραφή του συγγραφέα του και την ιστοσελίδα προέλευσής του. Όποιος θέλει μπορεί να μπει σε αυτήν την διεύθυνση για να καταλάβει τις ιδεολογικές αναφορές αυτής της σελίδας.
    Για το θέμα της ουσίας τώρα.
    Η πολιτική κίνηση του Καμμένου έχει την βάση της στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και η κοινοβουλευτική ομάδα του αποτελείται από πρώην βουλευτές της.
    Το κόμμα αυτό δημιουργήθηκε μετά την είσοδο της ΝΔ στην κυβέρνηση και της αποδοχής από μέρους της του μνημονίου 2.
    Για μας η καταψήφιση του μνημονίου 2 δεν αποτελεί την αρχή της ιστορίας. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που μετείχε επι δεκαετίες στην διακυβέρνηση της χώρας. Συνέβαλε με τις αποφάσεις και την πολιτική της στην χρεοκοπία της και στα τεράστια σκάνδαλα διασπάθισης τους δημόσιου χρήματος.
    Ήταν οι ίδιοι βουλευτές που ψήφισαν να δοθούν τα 28 δις στις τράπεζες επί κυβέρνησης Καραμανλή και τα χρήματα των ταμείων στα δομημένα ομόλογα.
    Η καταψήφιση του μνημονίου 2 δεν αποτελεί την κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αλλά την ομολογία της χρεοκοπίας της πολιτικής τους.
    Η αδυναμία των οικονομικά ισχυρών και των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν να δώσουν πολιτική πρόταση, φέρνει το χαρτί του ρατσισμού στην Ελληνική κοινωνία.
    Ο ρατσισμός επιλέχθηκε από την κυρίαρχη τάξη σαν το χαρτί που θα αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους για τα αίτια της κρίσης και θα τους βάλει να τσακώνονται μεταξύ τους για ...την χώρα καταγωγής τους.
    Η κυβέρνηση νομοθετεί την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων τον μίσθό 7 ευρώ την ημέρα για όσους καταφέρουν να εργαστούν με 4ωρο (στην πραγματικότητα πολύ περισσότερο) και 15 ευρώ την ημέρα για πλήρη απασχόληση, καταργεί την δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία, περικόπτει μέχρι ασφυξίας της δαπάνες για την παιδεία και κλέβει τα αποθεματικά των ταμείων των Νοσοκομείων και των Πανεπιστημίων.
    Όπως ο Χίτλερ βρήκε του εβραίους, έτσι και οι κυβερνώντες επέλεξαν τους μετανάστες για να ρίξουν το φταίξιμο για όλα τα στραβά που έκαναν και όλα τα στραβά που θα συνεχίσουν να κάνουν.
    Σήμερα η Ελληνική οικονομία δεν παράγει θέσεις εργασίας και δεν εισάγει μετανάστες αντίθετα αποχαιρετά τα δικά της παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό για να ζήσουν ανθρώπινα.
    Χωρίς να έχουμε διαβάσει τις θέσεις του κόμματος Καμμένου, μένουμε σε αυτά που βλέπουμε . Ακολουθώντας την κυρίαρχη ιδεολογία που προωθούν οι κυρίαρχοι με την ρητορική του για τους «λαθρομετανάστες» δείχνει ότι επιλέγει να απευθυνθείς τους δυνητικούς ψηφοφόρους της ακροδεξιάς. Η συνέχεια θα δείξει που θα καταλήξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια η καταψήφιση του μνημονίου 2 δεν αποτελεί την κολυμβήθρα του Σιλωάμ, όμως άλλο πράγμα ένα απλό πολιτικό λάθος και διαφορετικό πράγμα η εσχάτη προδοσία. Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν πρόδοσαν τη χώρα.

      Αναφορικά με τους μετανάστες, γιατί γράφεις ότι η Ελληνική οικονομία δεν εισάγει μετανάστες; Έχουν σταματήσει να έρχονται;

      Διαγραφή
  5. Υπάρχουν αυτοί που χρέωναν το κράτος και αυτί που το ξεπουλούσαν, δεν ξέρω ποιος φταίει λιγότερο, αυτός που έπαιρνε τις μίζες από την siemens ή αυτός που την έπαιρνε από τους τραπεζίτες. Όλοι τους λήστευαν το Ελληνικό κράτος και κάποιοι το συνέχισαν μέχρι το τέλος. Δεν θα πούμε αυτούς που συμμετείχαν στο 90% της κλοπής οτι είναι καλοί και αυτοί που συμμετείχαν μέχρι τέλους ότι είναι οι προδότες.. Απλά μερικοί κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται να ξαναδούν ψήφο και εκλογή στην ζωή τους και σταμάτησαν ομολογώντας έτσι την λάθος μέχρι σήμερα πορεία τους.

    Όσο για τους μετανάστες και την οικονομία, αυτό που έγραψα είναι ότι δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας πλέον και έτσι όσοι και αν έρχονται δεν μπορούν να ενταχθούν στην ενεργή οικονομία. Άλλωστε νομοθετώντας η κυβέρνηση τα 7 και τα 15 ευρώ μεροκάματο οδηγώντας μας στον δρόμο για τα 5 ευρώ μεροκάματο (150 τον μήνα) η αγορά εργασίας δεν είναι και τόσο ελκυστική για κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή