Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Φύλακες του Μαλανδρίνου, προμήθευαν ηρωίνη τον Ριτζάϊ. Όλες οι λεπτομέρειες

213 γραμμάρια ηρωίνη είχαν επάνω τους δύο σοφρωνιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Μαλανδρίνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiastar.gr η ηρωίνη προοριζόταν για τον Αλκέτ Ριτζάι. Τους δύο υπαλλήλους συνέλαβαν οι άντρες της ασφάλειας Φωκίδας και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο πρόσφατο παρελθόν έχει γίνει προσπάθεια να "περάσουν" ακόμη και όπλα στις φυλακές.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της Α.Δ. Βοιωτίας που εκδόθηκε το απόγευμα 


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που απαρτίζονταν από έναν 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, έγκλειστο στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου και κατηγορείται ως «εγκέφαλος» της, δύο (2) σωφρονιστικούς υπαλλήλους και έναν ακόμη υπήκοο Αλβανίας, αγνώστων μέχρι στιγμής ...
στοιχείων, η οποία εισήγαγε ναρκωτικές ουσίες και κινητά τηλέφωνα στο σωφρονιστικό κατάστημα.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων εξάρθρωσης της οργάνωσης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στην κατοχή των σωφρονιστικών υπαλλήλων (213) γραμμάρια ηρωίνης, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, ενώ στο κελί του έγκλειστου αρχηγού της οργάνωσης βρέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Οι δύο (2) ημεδαποί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι του ανωτέρω Καταστήματος Κράτησης, ηλικίας 41 και 28 ετών, αντίστοιχα συνελήφθησαν σήμερα (21-04-2012) το πρωί, στην Άμφισσα Φωκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας και την συνδρομή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).
Αναλυτικότερα, σήμερα το πρωί στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας, οι αστυνομικοί μετά από κατάλληλα αξιοποίηση πληροφοριών, ακινητοποίησαν το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο του 28χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου, στο οποίο επέβαινε και ο 41χρονος, την ώρα που οι δύο συλληφθέντες μετέβαιναν για ανάληψη υπηρεσίας στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου.
Μετά από διενέργεια ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν συνολικά τα εξής :
• Μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ναρκωτική ουσία, πιθανόν ηρωίνη, μεικτού βάρους (213) περίπου γραμμαρίων.
• Δυο (2) κινητά τηλέφωνα με τους φορτιστές τους.
• Πέντε (5) κάρτες SIM κινητής τηλεφωνίας, αχρησιμοποίητες εντός συσκευασίας.
• Το χρηματικό ποσό των (1.050) ευρώ.
• Δύο (2) βιβλιάρια καταθέσεων και διάφορες κάρτες ανάληψης τραπεζών.
Από την μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες προόριζαν τα κατασχεθέντα για εισαγωγή στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου και συγκεκριμένα για να τα παραδώσουν στον «εγκέφαλο» της οργάνωσης, 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, έγκλειστο του Καταστήματος.
Τα κατασχεθέντα είχαν παραδοθεί στον 28χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο από Αλβανό υπήκοο, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος αναζητείται.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, στις οικίες των δύο συλληφθέντων, στην Άμφισσα, βρέθηκαν (οικία 28χρονου) έξι (6) κινητά τηλέφωνα χωρίς κάρτες SIM και μία (1) κάρτα ανάληψης τραπέζης.
Επιπλέον σε έρευνα στο κελί του 38χρονου Αλβανού κρατουμένου, που ενεργήθηκε από σωφρονιστικούς υπάλληλους του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, βρέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα, χωρίς κάρτες SIM.
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αγορά κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Τις έρευνες και την προανάκριση που βρίσκονται σε εξέλιξη διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας.
http://lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου