Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ : Το πρόγραμμα Iberia Graeca (Ελληνική Ιβηρία)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου και ώρα 19.30 το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό την πολύ σημαντική δουλειά που συντελείται από το Κέντρο Iberia Graeca, που ...
ίδρυσε το 2007 το ισπανικό Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Άθλησης και το Τμήμα Πολιτισμού της Κυβέρνησης της Καταλωνίας.
Αντικείμενό του είναι η τεκμηρίωση, η έρευνα και η διάδοση της ελληνικής αρχαιολογικής κληρονομιάς στην Ιβηρική Χερσόνησο. Η έδρα του Κέντρου βρίσκεται στον Άγιο Μαρτίνο του Εμπορίου (Λ’ Εσκάλα, Τζιρόνα), στον ιδρυτικό πυρήνα (Παλαιά Πόλη)  της ελληνικής αποικίας του Εμπορίου (Εμπούριες), την δυτικότερη τεκμηριωμένη ελληνική αποικία στη Μεσόγειο.
 Ένας από τους βασικούς στόχους του Κέντρου είναι η δημιουργία μιας ιστοσελίδας (www.iberiagraeca.org) με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για τους αρχαιολογικούς χώρους στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, που έχουν σχέση με την ελληνική παρουσία στην αρχαία Ιβηρία.
Στην ημερίδα συμμετέχουν οι επιστημονιοί υπεύθυνοι του κέντρου, η Δρ. Παλόμα Καμπρέρα, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και o Δρ. Χαβιέρ Ακιλουέ, του Αρχαιολογικού Μουσεόυ της Καταλαωνίας. 
Σε συνεργασία με το Κέντρο Iberia Graeca και τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων «Ορφεύς».
Στα ισπανικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας. Μητροπόλεως 23, Αθήνα.
Είσοδος ελεύθερη.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου