Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΕΕ: Η Αλουμίνιον Α.Ε. να πληρώσει τα χρέη της στη ΔΕΗ

ΕΕ: Η Αλουμίνιον Α.Ε. να πληρώσει τα χρέη της στη ΔΕΗΝέο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Alpha
Ακόμη και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια μπορεί να συρθεί η Ελλάδα για τα χρέη – μαμούθ της «Αλουμίνιον» του επιχειρηματία Ευάγγελου Μυτιληναίου, σύμφωνα με νέο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Alpha.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας σε ερώτημα της τηλεόρασης του Alpha για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε ότι το ποσό των 17,4 εκατ. ευρώ που κέρδισε από το φτηνό ρεύμα η εταιρεία, θα πρέπει να επιστραφεί στο δημόσιο καθώς υπάρχει νοθεία του ανταγωνισμού.
Ειδικότερα το χαμηλό τιμολόγιο θεωρείται κρατική ενίσχυση και ενώ ο ανταγωνισμός ...
πλήρωνε το κανονικό τιμολόγιο, η εταιρεία του Ευ. Μυτιληναίου πλήρωσε 17,4 εκατ. ευρώ λιγότερα από τους ανταγωνιστές της. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η Κομισιόν από τον Ιούλιο του 2011 και ζήτησε από την εταιρεία να επιστρέψει τα χρήματα στη ΔΕΗ μέσα σε τέσσερις μήνες.
«Το ποσό πρέπει να επιστραφεί από την Αλουμίνιον ΑΕ. Αφού δεν υπάρχουν στοιχεία για την άμεση επιστροφή των χρημάτων η Επιτροπή δύναται να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να ζητήσει την καταδίκη της Ελλάδας», ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ερώτημα που έθεσε η τηλεόραση του Alpha.
«Αν υπάρχει κρατική ενίσχυση δίνεται πλεονέκτημα στην εταιρεία» δήλωσε Π. Καρβούνης εκπρόσωπος Ε.Ε. στην Ελλάδα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου