Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Κινητοποιήσεις στην Άμφισσα για το Μνημόνιο 2


Το απόγευμα στην Άμφισσα
Από το πρωί μια σειρά από δράσεις έγιναν στην Φωκίδα από τους πολίτες που αντιδρούν στην υπογραφή της δανειακής σύμβασης.
Το πρωί έγινε παρέμβαση στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών που αναρτήθηκε πανό και ανακοινώθηκαν μηνύματα σε τρεις γλώσσες.
Το μεσημέρι η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στην Ιτέα όπου υψώθηκαν πανό στον μόλο της πόλης.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με συγκέντρωση στην Άμφισσα το απόγευμα που  πραγματοποιήθηκε χωρίς πολύ οργάνωση μιας και η προετοιμασία ξεκίνησε το μεσημέρι. Παρόλα αυτά ήρθαν...
αρκετοί από Ιτέα Άμφισσα και το Λιδορίκι που έδωσε δυναμικό παρόν.
Μετά την συγκέντρωση στην Πλατεία Λαού, ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Άμφισσας όπου φωνάχθηκαν τα παρακάτω:
Πότε θα κάνει ξαστεριά
Ψωμί παιδεία Ελευθερία η χούντα δεν τελείωσε το 73
ενώ αυτά που άρεσαν στον κόσμο και τελικά επικράτησαν ήταν
Ε –Ο  Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω –Ούστ
Η Αφροδίτη ξεπουλά και κανένα δεν ρωτά
Η Αφροδίτη ξεπουλά να μην έρθει εδώ ξανά.
Η πορεία πέρασε  μπροστά από το Δημαρχείο της Άμφισσας όπου σήμερα είχε αρχαιρεσίες το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν υπήρχε ούτε ένα μέλος στην αίθουσα. Δύο περιπολικά της αστυνομίας μόνα τους έξω από την αίθουσα με αρκετούς  αστυνομικούς έξω από αυτά υπήρχαν μόνο.
Φωνάχτηκαν στο σημείο κάποια συνθήματα με χιούμορ ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και την Βουλευτή και η πορεία συνέχισε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μέχρι την κάτω πλατεία.
Δεν υπάρχει ούτε ένας στην Φωκίδα εκτός της Βουλευτού που να στηρίζει αυτό το Αντισυνταγματικό Πραξικόπημα που γίνεται σήμερα στην Ελληνική Βουλή.
Το επόμενο βήμα αυτού του αγώνα βρίσκεται στα χέρια των συνδικάτων, αν συνεχίσουν την απεργία αυτή η κυβέρνηση θα πέσει πριν βγει αυτή η βδομάδα που έρχεται, αν όχι τότε θα γίνει  πιο δύσκολη η πτώση της Κυβέρνησης.

Αποστόλης Τσιάμης

http://periferiastereas.blogspot.com/2012/02/2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου