Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στην φυλακή Μαλανδρίνου

ΕΝΩΣΗ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΥΛΑΚΗΣ  ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ

Οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Β΄ Τύπου Μαλανδρίνου, μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου, αποφασίσαμε να προβούμε σε 24ωρες  επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ερχομένης από Τετάρτη 08  Φεβρουαρίου 2012  έως και  22 Φεβρουαρίου 2012.       
Η απόφασή μας αυτή είναι μονόδρομος, γιατί μετά την ψήφιση του νέου μισθολογίου και βαθμολογίου οδηγηθήκαμε  στην οικονομική εξαθλίωση και χάσαμε την αξιοπρέπεια μας ως άνθρωποι...

Δεν είμαστε εμείς λοιπόν που δεν κατανοούμε τη δεινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας.
Εμείς, όλοι οι εργαζόμενοι των σωφρονιστικών Καταστημάτων, “ανθρωποφύλακες” όπως κάποιοι μας αποκαλούν, καθημερινά γινόμαστε “δικηγόροι”, “γιατροί”, “ψυχολόγοι”, “ψυχίατροι”, “νοσηλευτές”, “κοινωνικοί λειτουργοί”, “τραυματιοφορείς” και ό,τι άλλο χρειαστεί για τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων. Ο ρόλος που καλούμαστε πολλές φορές να παίξουμε πέρα από τις δυνατότητες μας  είναι πολλαπλός σύμφωνα με τις ανάγκες και την ιδιαιτερότητα της υπηρεσίας μας.          
Γι’ αυτό τα αρμόδια όργανα αποφάσισαν για εμάς, τους Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους των 1200 ευρώ έως και 1300 ευρώ, οριζόντιες περικοπές με μειώσεις να ξεπερνούν το 40% του μισθού.
Δεν έλαβαν όμως υπόψη τα αρμόδια όργανα ότι εμείς εργαζόμαστε σε υπηρεσία που λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα και 365 ημέρες το χρόνο σε αντίξοες συνθήκες, δεν είμαστε υπάλληλοι γραφείου με ωράριο 07:00 έως 15:00, δεν είμαστε φύλακες κτιρίων και εξωτερικών χώρων αλλά ανθρώπων με ιδιαίτερη προσωπικότητα και προβληματική συμπεριφορά 
Για όσους δεν γνωρίζουν το Κατάστημά μας είναι απομακρυσμένο από τα μεγάλα αστικά κέντρα, απέχουμε από την πρωτεύουσα Άμφισσα 40 χιλ. που είναι ο πιο κοντινός προορισμός διαμονής των συναδέλφων. Τα άλλα αστικά κέντρα είναι άνω των 100 χιλ., το κόστος μεταφοράς δυσβάσταχτο, το οδικό δίκτυο είναι άκρως επικίνδυνο με αποτέλεσμα καθημερινά η πρόσβαση να είναι δύσκολη και ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες  λόγω παγετού να έχουμε συχνά ατυχήματα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
1. Εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο–βαθμολόγιο, διότι είναι αδιανόητο η δική μας υπηρεσία που εργαζόμαστε σε ειδικές, επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες να αμειβόμαστε το ίδιο με έναν υπάλληλο γραφείου,    γι’ αυτό και ανήκει στα «ανεπιθύµητα», κατά συνέπεια απαιτεί ανταμοιβή που να διασφαλίζει το ηθικό µας.
2. Άμεση καταβολή του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας.
3. Άμεση καταβολή των οφειλόμενων ποσών νυκτερινών και εξαιρέσιμων (δεδουλευμένα). 
4. Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων με ανθρώπινο δυναμικό όλων των ειδικοτήτων,  α) Επιστημονικό β) Ιατρικό γ) Νοσηλευτικό δ) Διοικητικό ε) Τεχνικό και στ) Φυλακτικό.
 5. Άμεση αποσυμφόρηση του καταστήματος στο οποίο κρατούνται 30% περισσότεροι κρατούμενοι από το επιτρεπτό όριο κρεβατιών, σε χώρους όπου τίθεται θέμα ασφάλειας και υγιεινής. Ακόμη και στον ειδικό χώρο (πειθαρχείο) τοποθετούνται κρατούμενοι που δεν είναι τιμωρημένοι πειθαρχικά, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία  του καταστήματος.
        
Όπως προαναφέραμε ανωτέρω ο ρόλος ξεφεύγει από την  φύλαξη και την επίβλεψη των κρατουμένων καθώς οι ανάγκες απαιτούν να εκτελέσουμε το έργο ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού, τραυματιοφορέα για να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή, είτε προήλθε από παθολογικά αίτια είτε από συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων.


    Κατά την διάρκεια της απεργίας δε θα πραγματοποιηθούν:
1.    Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων
2.    Επισκεπτήρια συνηγόρων κρατουμένων
3.    Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων
Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της προσωρινής κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή  συμπλήρωση του 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές σε νοσοκομεία και ψυχιατρεία, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες θα γίνονται κανονικά και για το σκοπό αυτό το σύνολο του προσωπικού θα απασχοληθεί ως προσωπικό ασφαλείας.


    Από το Διοικητικό Συμβούλιο 

               Ο                                                                                     Ο          
         Πρόεδρος                                                                Γεν.  Γραμματέας




Βασίλειος    Λακαφώσης                                                 Μανώλης   Βουρνούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου