Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ο Σκαρίμπας “πάει Μέγαρο”…

Ο Γιάννης Σκαρίμπας «άλωσε» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!! Στις 16 Ιανουαρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί διπλή εκδήλωση, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για τον συγχωριανό μας μεγάλο λογοτέχνη. Αρχικά και από ώρα 6η απογευματινή, στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» θα πραγματοποιηθεί Συμπόσιο για την ποίηση του Γιάννη Σκαρίμπα με τίτλο «Η ποίηση του Σκαρίμπα σήμερα». Συμμετέχουν όλοι οι κορυφαίοι γνώστες του Σκαρίμπα και του έργου του: ...
Κατερίνα Κωστίου (Επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών), Σάββας Παύλου (Συγγραφέας), Δημήτρης Κοσμόπουλος (Ποιητής, δοκιμιογράφος), Γιώργος Παγανός (Δοκιμιογράφος, κριτικός), Συμεών Σταμπουλού (Φιλόλογος, νεοελληνιστής). Συντονίζει ο Νάσος Βαγενάς (Ποιητής, δοκιμιογράφος). Από τους συμμετέχοντες είχαμε την ευκαιρία και την μεγάλη τιμή, στα τελευταία ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ, να γνωρίσουμε τον Συμεών Σταμπουλού και να απολαύσουμε τον καταπληκτικό λόγο του που μας καθήλωσε όλους. Ευχής έργο είναι να μπορέσουμε, στα επόμενα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ, να τους απολαύσουμε όλους μαζί. Είμαστε σίγουροι ότι ο Συμ. Σταμπουλού θα συμβάλλει στην υλοποίηση αυτής μας της επιθυμίας. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας που θα διατίθενται λίγη ώρα πριν την έναρξή της.
Την ίδια ημέρα, λίγο αργότερα, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου, θα πραγματοποιηθεί μια μουσική παράσταση βασισμένη στην ποιητική συλλογή «Εαυτούληδες» του Γιάννη Σκαρίμπα. Θα παρουσιαστούν δώδεκα μελοποιημένα ποιήματα της Συλλογής από τον ομώνυμο δίσκο του Διονύση Τσακνή. Στο ρόλο του Γιάννη Σκαρίμπα ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, την επιμέλεια των κειμένων έχει ο Γιώργος Τσακνής. Τραγουδούν: Διονύσης Τσακνής και Γιώργος Μεράντζας.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν μελοποιημένα ποιήματα των Λειβαδίτη, Τριπολίτη και Ελευθερίου. Συμμετέχει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.
Οι τιμές των εισιτηρίων, γι’ αυτή τη δεύτερη εκδήλωση, είναι: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 7,5 €, Πολύτεκνοι και άνω των 65: 9,5 €, Ζώνη Γ: 14 €, Ζώνη Β: 25 €, Ζώνη Α: 35 € και Διακεκριμένη Ζώνη: 50 €.
http://blog.agiathimia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου