Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Φούχτελ: "Αν αποτύχω, θα είμαι ο τελευταίος Όθωνας"

    Φούχτελ: "Αν αποτύχω, θα είμαι ο τελευταίος Όθωνας"
O εντεταλμένος της Μέρκελ, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ. δήλωσε πως εάν αποτύχει η αποστολή του, θα είναι ο τελευταίος Όθωνας.
Σε συνάντησή του με μαθητές της Γ' Λυκείου της Γερμανικής Σχολής της θεσσαλονίκης, στο Βερολίνο, ο Φούχτελ μονοπώλησε τη "συζήτηση", μιλώντας για περίπου μιάμιση ώρα.
Η ομάδα των 54 παιδιών και των πέντε καθηγητών τους άκουσε τη διάλεξη του εντεταλμένου της Άνγκελα Μέρκελ για την ανάπτυξη των γερμανοελληνικών σχέσεων στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, με κάποιους από αυτούς να δίνουν στη διάλεξή του "μέσο ...
βαθμό ανίας".
Όπως αναφέρει το "Βήμα", ο μονόλογος άρχισε με την παρουσίαση του πλήρους προγράμματος δραστηριοτήτων για την ερχόμενη διετία, από την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μέχρι την αδελφοποίηση ελληνικών και γερμανικών πόλεων.
Περισσότερο πάντως, τράβηξε το ενδιαφέρον των μαθητών η "σύγκρουση των πολιτισμών" που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο γερμανικό και τον ελληνικό Τύπο.
"Τα γερμανικά μέσα κάνουν ενίοτε άδικες αναλύσεις για την Ελλάδα, αλλά και τα ελληνικά δεν πάνε πίσω. Η συνταύτιση της χιτλερικής Γερμανίας με τη σημερινή είναι κάτι το εξωφρενικό", είπε μαθητής.
"Παλιά δηλώναμε περήφανοι που είμαστε μαθητές της γερμανικής σχολής. Σήμερα δεν το λέμε ανοικτά, από φόβο ότι θα μας πουν γερμανόφιλους", είπε μια μαθήτρια.
"Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, πολύς κόσμος μας γιουχάισε, ιδίως από το μπλοκ του ΠΑΜΕ. Τα συνθήματά τους εναντίον μας ήταν πολύ εχθρικά" πρόσθεσε άλλη.
Ο ρόλος του υφυπουργού - ελεγκτή
Ο υφυπουργός για την προώθηση και παρακολούθηση προγραμμάτων, που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της ΕΕ, τα οποία δεν έχει εκταμιεύσει η Ελλάδα, έχει λάβει εντολή από την Μέρκελ να αναζωογονήσει την ελληνογερμανική φιλία και συνεργασία στη βάση συγκεκριμένων στόχων.
Το κέντρο βάρους από την ελληνική πλευρά θα είναι η Θεσσαλονίκη και συντονιστικό ρόλο θα παίζει το γερμανικό γενικό προξενείο στην πόλη.
Ιδιαίτερο βάρος από τη γερμανική πλευρά θα δοθεί στην παροχή τεχνογνωσίας για την απορρόφηση των κονδυλίων από την Ε.Ε.
Κατά πόσο βέβαια, το πρόγραμμά του θα βρει θετική ανταπόκριση από τους Έλληνες είναι όμως πολύ αμφίβολο κυρίως λόγω της  καχυποψίας των ελληνικών μέσων ενημέρωσης απέναντι σε κάθε τι που θυμίζει την τρόικα.
http://gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου