Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Eργασίες αποκατάστασης επικινδύνων τμημάτων σε σημεία του επαρχιακού οδικού άξονα Φωκίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΩΚΙΔΑΣ»
Από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας έγιναν εργασίες αποκατάστασης επικινδύνων τμημάτων σε σημεία του επαρχιακού οδικού άξονα, τα οποία παρουσίαζαν υψηλό σημείο επικινδυνότητας. Συγκεκριμένα:
• Στον επαρχιακό δρόμο από ΑΝΩ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ μέχρι τη διασταύρωση προς Αμφίκλεια και Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, υπήρχε τμήμα ...
μήκους 750 μ. με φθαρμένο και κατεστραμμένο το ασφαλτικό οδόστρωμα που το καθιστούσε άκρως επικίνδυνο.
Έγιναν εργασίες καθαρισμού του οδοστρώματος και τοποθετήθηκε ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση. Το κόστος των εργασιών ανήλθε στις 57.000,00€.
• Στο Δημοτικό Διαμέρισμα ΠΑΛΑΙΟΞΑΡΙΟΥ, στην είσοδο του χωριού, τμήμα της τσιμεντόστρωσης σε μήκος 50μ. βρισκόταν στον αέρα καθώς το επίχωμα κατάντη αυτής είχε υποχωρήσει από 1 έως 1,5 μέτρα, καθώς και τα στηθαία ασφαλείας.
Το φαινόμενο υποχώρησης του εδάφους χρήζει γεωλογικής έρευνας, προκειμένου να εκπονηθεί μελέτη και να δοθεί οριστική λύση.
Για την προσωρινή αποκατάσταση εκτελέστηκαν εργασίες καθαίρεσης της τσιμεντόστρωσης, των στηθαίων ασφαλείας, κατασκευή επιχώματος 50μ. Αφού γίνει η συμπύκνωση του επιχώματος θα κατασκευαστεί υπόβαση, για να δημιουργηθεί η επιφάνεια του οδοστρώματος και να τοποθετηθούν τα στηθαία ασφαλείας. Το κόστος των εργασιών αποκατάστασης ανήλθε στα 12.000,00€.
• Στη θέση «Χάνι Ρέρεση», στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ναυπάκτου – Λιδωρικίου υπήρχε υποχώρηση του οδοστρώματος, το οποίο ήταν επικίνδυνο και ήταν απαραίτητη η αποκατάσταση του για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.
Έγιναν σε μήκος 50μ. εργασίες εκσκαφής και κατασκευή επιχώματος. Αφού γίνει συμπύκνωση του επιχώματος θα κατασκευαστεί υπόβαση για να δημιουργηθεί η επιφάνεια του οδοστρώματος και κατόπιν θα κατασκευαστεί οπλισμένη τσιμεντόστρωση.
Το φαινόμενο όμως της υποχώρησης του εδάφους χρήζει γεωλογικής έρευνας για να δοθεί οριστική λύση. Το κόστος των εργασιών ανέρχεται στα 16.500,00€.
Η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας
Παναγιώτα Γαζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου