Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ « ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ »

Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών,που έγινε την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» Αποστ.Καραχάλιος πρότεινε την ίδρυση και λειτουργία από το Δήμο Δελφών Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ο Απ. Καραχάλιος τόνισε ότι η οικονομική κρίση, που περνάει η Χώρα μας, μαστίζει όχι μόνο τους φτωχούς αλλά τη συντριπτική πλειονότητα του λαού γι’ αυτό και ο Δήμος δεν πρέπει να σταθεί ...
αδιάφορος μπροστά στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι δημότες του Δήμου μας αλλά επιβάλλεται να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αναπτύξει δράσεις που να δικαιώνουν τον κοινωνικό ρόλο του. Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι η ίδρυση και λειτουργία από το Δήμο Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο(σε συνεργασία του Δήμου με τη Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας και άλλους φορείς,ιδιώτες,καταστήματα,επιχειρήσεις κλπ.) θα προσφέ-ρει δωρεάν είδη διατροφής και διαβίωσης σε ανέργους, απόρους, πολυτέκνους, άτομα με αναπηρία κλπ. και γενικώτερα σε οικογένειες που θα ορίζονται με αντικειμενικά κριτήρια (π.χ. εισόδημα ,οικογενειακή ,εργασιακή και περιουσια-κή κατάσταση )

Ο Απ. Καραχάλιος στη συνέχεια πρότεινε τη σύσταση διαπαραταξιακής επι-τροπής αποτελούμενης από δημοτικούς συμβούλους,η οποία ,αφού επικοινω-νήσει με άλλους Δήμους και φορείς, θα επεξεργασθεί τεκμηριωμένη πρόταση, που θα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης.

Ακολούθησε η συγκρότηση της εν λόγω επιτροπής(που αποτελείται από δημοτι-κούς συμβούλους της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας)η οποία μέσα στον επόμενο μήνα( Ιανουάριο ) θα φέρει την πρότασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο.




Αμφισσα 21-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου